Мільйони людей рішеннями сталінської влади було безпідставно оголошено «ворогами народу», страчено фактично без суду і слідства. Репресій зазнавали, як правило, найбільш обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни.

Минають роки, століття, але пам’ять про закатованих, розстріляних та заморених у таборах голодом синів і доньок України – жила, живе і завжди буде жити – як суворий урок національної історії, як пересторога нинішньому та прийдешнім поколінням наших співвітчизників.

Шановні працівники музеїв!

Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитись. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, працівники музеїв ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.

У цей святковий день районна державна адміністрація та районна рада бажають вам успіхів і вдачі та дякують вам за можливість хоча б на деякий час перенести нас у світ прадавніх історій та легенд.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають з Днем працівників культури та майстрів народного мистецтва всіх, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу.

Це свято стосується кожного з нас, адже всі ми носії традицій, звичаїв сіл, селищ, району, зрештою, країни, в якій ми живемо.

Споконвіку пісня й танок, музика й слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті, які живили і зміцнювали дух народу.

Шановні працівники банківської сфери!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з Днем банківського працівника! 

Нехай Ваш професіоналізм, абсолютна надійність і вірність зобов’язанням, уміння знаходити правильні й нестандартні рішення в непростих ситуаціях, відкритість усьому новому буде фундаментом Вашого процвітання й успіху!

У день професійного свята дозвольте побажати Вам плідної праці та творчого натхнення, нескінченної життєвої енергії, добра, благополуччя та нових звершень у розвитку банківської справи. 

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

На виконання доручення голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, з метою недопущення виникнення надзвичайних подій, пов’язаних з можливими аваріями на системах енергопостачання, що можуть призвести до знеструмлення об’єктів, задіяних під час проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року Петрівська районна державна адміністрація повідомляє наступне:

учасники зустрічіЦього тижня відбулася зустріч-знайомство духовенства району з головою райдержадміністрації Олександром Анісімовим. Ініціатором зустрічі виступив протоієрей Свято-Покровської церкви Дмитро Городецький. Він вважає за потрібне познайомитися з новим очільником району та співпрацювати з ним на благо розвитку духовності громади Петрівщини. Для цього запросив представників духовенства з різних територіальних громад району. Отож у спілкуванні взяли участь протоієрей Сергій Тітов, який проводить служіння в с. Володимирівці та с. Петрівському; протоієрей Миколай Бойко (с. Чечеліївка); протоієрей Віктор Фаєнко (с. Луганка, с. Червонокостянтинівка); протоієрей Василій Цабан (с. Новий Стародуб).

День Європи (в Україні щорічно відзначається третьої суботи травня) – річниця так званої Декларації Шумана – чудова нагода наголосити на тому, як європейська інтеграція допомогла подолати вікові розбіжності та визначити спільне майбутнє для більшої частини європейського континенту.

9 травня 1950 року Міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав створити спільну французько-німецьку інституцію, яка би управляла видобутком вугілля та виробництвом сталі в двох країнах, що воювали одна з одною протягом століть. Ціллю такого заклику було унеможливити у майбутньому війну між Францією та Німеччиною, а також поширити мир і стабільність на весь світ. Також Шуман запропонував іншим країнам долучитися до цього плану – у такий спосіб закладаючи основу європейської інтеграції.

вдячні петрівчаниНародна мудрість говорить: «Якщо ви мислите на рік уперед – сійте зерна, якщо ви мислите на десять років уперед – садіть дерева, якщо ви мислите на сто років уперед – виховуйте Людину». Дійсно,тільки спільними зусиллями ми виховаємо здорових, розумних, життєво компетентних громадян нашої держави. 

Трудовий колектив, батьки вихованців Петрівського дошкільного навчального закладу №2 «Сонечко» висловлюють щирі слова подяки генеральному директору ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» Павлу Геннадійовичу Тимошенку за спонсорську допомогу - придбання електричної плити та пилососа. Тепер меню малюків стало ще різноманітнішим - сучасна електроплита дозволяє своєчасно готувати страви.

Літо – улюблена пора для дітвори. Коли немає уроків, не потрібно рано вставати та іти до школи. Це час, коли діти набираються сил та наснаги на наступний рік. І разом з тим найвідповідальніша пора для дорослих, адже відразу постає питання: як в цей час оздоровити своє чадо? 

Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 22 квітня 2014 року №132-р «Про проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2014 року» затверджено порядок підбору та направлення дітей до закладів оздоровлення. Як реалізується цей документ – про це говоримо із начальником управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації Валентиною Сибірою.

Соціальний захист населення є одним з найважливіших напрямків державної політики. Запровадження та дотримання високих соціальних норм і стандартів гарантує належний рівень якості життя всім категоріям населення. 

Повага до старших поколінь є одним з основних принципів будь-якої розвиненої та цивілізованої держави.

Основні засади державної політики щодо ветеранів праці та інших громадян похилого віку визначає Закон України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні». Цей закон спрямований на формування в суспільстві гуманного, шанобливого ставлення до них і забезпечення їх активного довголіття.

Днями завершились переговори про створення в Кіровоградському онкодиспансері сучасного центру радіологічного лікування онкохворих. Обсяг іноземних інвестицій - 25 мільйонів євро. Участь у проекті беруть 4 країни: Сполучені Штати, Австрія, Франція та Україна. За словами Костянтина Яриніча, який представляв нашу країну на стадії підписання угоди, мова йде про найбільший інвестиційний проект у галузі онкології  в  регіоні.

Та найголовніше - це новітній метод лікування онкології. Він має назву ТомоТерапія - надає максимально ефективне лікування, у той же час зменшуючи побічні ефекти на пацієнта.

нагорода24 квітня. Київ. Парк імені Пушкіна. Виставковий комплекс ACCO International зібрав на церемонію нагородження представників 100 найкращих аграрних підприємств, що увійшли до проекту «Аграрна еліта України», який вже вчетверте проводиться журналом The Ukrainian Farmer. Захід відбувся за активної участі генеральних спонсорів: компанії NewHollandAgriculture і компанії OSTCHEM та фінансового спонсора Райффайзен Банк Аваль.

Для визначення переможців організатори провели масштабне анкетування експертної ради проекту, до складу якої входять представники галузевих асоціацій, вітчизняних і міжнародних компаній, що поставляють техніку і обладнання та надають юридичні, фінансові та інші послуги виробникам сільськогосподарської продукції.

Церемонія «Аграрна еліта України» — це незалежний публічний захід, який надає можливість назвати 100 переможців — найуспішніших аграрних підприємств та їхніх керівників у 20 різних номінаціях, в яких компанії досягли найбільшого успіху, найбільш повно відображаючи увесь спектр господарської діяльності: Інноваційність, Органічне виробництво, Нарощення експорту, Соціальна відповідальність, Розвиток інфраструктури, Енергоефективність, Технічне переозброєння, Удосконалення технологій тощо.

Перша група

На прохання уболівальників Петрівщини публікуємо календарі ігор Чемпіонату області з футболу за участі ФК «Агрофірма «П’ятихатська» та Чемпіонату України серед аматорських команд, де в третій групі також заявлені наші земляки.

Турнірну таблицю Чемпіонату області подаємо без урахування результатів 4-го туру.

правоохоронціПід час проведення масових заходів, пов’язаних зі святкуванням 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, правоохоронці Петрівщини, спільно з активістами, скерували усі зусилля на забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян. У святкові дні охорону громадського порядку у Петрівському районі та у смт Петровому біля культових споруд та у місцях масового перебування людей забезпечували працівники Петрівського РВ, ВДАІ та члени громадських формувань. Було задіяно максимум правоохоронців, що знизило можливість вчинення злочинів та правопорушень відносно громадян. Крім того, на час проведення мітингу та урочистої ходи до Дошки пошани були перекриті під’їзні дороги. Для організації названих заходів, 08.05.2014 року за участю начальника Петрівського РВ Є.В.Чуйка, його заступників, голови громадського формування, що діє на території Петрівської селищної ради, Ю.В.Турбаєвського та його заступника Ю.М.Волощенка, голови громадського формування, що діє на території с. Петрівське та його заступника, а також начальника ВДАІ А.М.Дуброви було проведено засідання круглого столу, на якому були обговорені проблемні питання забезпечення громадського порядку під час святкування Дня Перемоги та шляхи їх вирішення.

Анна Пащенко, інспектор РНГФ, старший лейтенант міліції

команда петрівчан3 травня 2014 року на спортивних майданчиках в смт Олександрівці відбулися обласні спортивні ігри серед районів та міст області з волейболу. Участь в змаганнях серед чоловіків взяли 9 районних команд та серед жінок 5 команд. 

Спортсмени нашого району, які завжди достойно виступають на спортивних аренах Кіровоградщини, цього разу вибороли почесне друге місце та срібні медалі. Переможцями ж змагань, як у чоловіків, так і у жінок, стали господарі змагань, волейболісти з Олександрівського району.

Особливу подяку за надану можливість проявити свою спортивну майстерність учасники петрівської команди хотіли б висловити депутату районної ради Тамарі Вікторівні Сакарі, без фінансової підтримки якої участь нашого району в змаганнях була б неможливою.

Катерина ЧупринаМи, діти і онуки КАТЕРИНИ ГРИГОРІВНИ ЧУПРИНИ, 20 травня вшановуємо її світлу пам’ять з нагоди сороковин від дня смерті. 

Її любили і поважали не тільки рідні і близькі, а й всі односельці, бо брала активну участь в громадському житті, була учасницею художньої самодіяльності. Свого часу Катерина Григорівна очолювала Луганську сільську раду, працювала директором Водянської загальноосвітньої школи. 

Тож Царства тобі небесного, люба мамо і бабусю! Ми сумуємо за тобою і завжди пам’ятатимемо твою любов і ласку.

Ми, жителі сіл Петрівське, Олександро-Мар’ївка, Зелений Гай, дякуємо за співпрацю сільського голови - Наталії Олександрівни Лепської та генерального директора ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» - Олександра Григоровича Поворознюка, який допомагає у вирішенні важливих питань, а саме:

- за надання спонсорської допомоги в проведенні Дня пам’яті Чорнобильської трагедії;

- за загорнуті і прибрані несанкціоновані сміттєзвалища, за покошені та чисті узбіччя доріг на території сільської ради;

- а найголовніше - за погашення боргів за питну воду, які виникли між Громадською організацією «Агенція розвитку громади» та Жовтоводським водоканалом.

Прокуратурою району проводиться відбір абітурієнтів для направлення на навчання у вищі юридичні навчальні заклади:

- Національну академію прокуратури України (з базовою вищою юридичною освітою, освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра);

- Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого;

- Національний університет «Одеська юридична академія».

Ця стаття адресована батькам, які розуміють, що щеплення – реальний і високо-ефективний спосіб профілактики інфекційних хвороб.

Суть щеплень – дати можливість імунній системі підготуватися до зустрічі з «дикими» вірусами або бактеріями. Імунітет новонародженого не вміє захищатися від так званих дитячих інфекцій: туберкульозу, краснухи, коклюша, правцю, поліомієліту, дифтерії. Тому, зіткнувшись з ними в перші роки життя, дитина може перенести хвороби дуже важко, отримати серйозні ускладнення. Річ у тому, що непідготовлена імунна система виробляє антитіла до вірусу не раніше, ніж через 3-7 діб. Вони не встигають запобігти початку недуги, і дитина захворює. Тоді як після введення вакцини активуються клітини-захисники, підвищується загальна опірність організму. За два тижні імунітет починає вироблення клітин пам’яті. Імунна система проходить своєрідне тренування, і коли їй доводиться зустрітися зі знайомим вірусом, термін вироблення антитіл скорочується до 12-24 годин, а ризик захворіти зводиться до мінімуму.

ГРАФІК РУХУ АВТОБУСІВ В ПЕТРІВСЬКОМУ РАЙОНІ
станом на 30.04.2014 року