Днями завершились переговори про створення в Кіровоградському онкодиспансері сучасного центру радіологічного лікування онкохворих. Обсяг іноземних інвестицій - 25 мільйонів євро. Участь у проекті беруть 4 країни: Сполучені Штати, Австрія, Франція та Україна. За словами Костянтина Яриніча, який представляв нашу країну на стадії підписання угоди, мова йде про найбільший інвестиційний проект у галузі онкології  в  регіоні.

Та найголовніше - це новітній метод лікування онкології. Він має назву ТомоТерапія - надає максимально ефективне лікування, у той же час зменшуючи побічні ефекти на пацієнта.

Костянтин Яриніч зауважує, що подібних онкологічних центрів в Україні ще не існувало. В світі ж їх налічується до десяти. Сьогодні, вже після підписання угоди, найскладнішим Яриніч  називає те, що іноземних інвесторів вдалося переконати не припиняти реалізацію проекту в складний для України час.

За умовами підписаної угоди, крім постачання та встановлення обладнання, корпорація-виробник забезпечуватиме ще й навчання кіровоградських спеціалістів за кордоном – у провідних європейських та американських клініках.

У реалізації проекту закладена також соціальна складова – діти з Кіровоградської області лікуватимуться у центрі безкоштовно.