нагорода24 квітня. Київ. Парк імені Пушкіна. Виставковий комплекс ACCO International зібрав на церемонію нагородження представників 100 найкращих аграрних підприємств, що увійшли до проекту «Аграрна еліта України», який вже вчетверте проводиться журналом The Ukrainian Farmer. Захід відбувся за активної участі генеральних спонсорів: компанії NewHollandAgriculture і компанії OSTCHEM та фінансового спонсора Райффайзен Банк Аваль.

Для визначення переможців організатори провели масштабне анкетування експертної ради проекту, до складу якої входять представники галузевих асоціацій, вітчизняних і міжнародних компаній, що поставляють техніку і обладнання та надають юридичні, фінансові та інші послуги виробникам сільськогосподарської продукції.

Церемонія «Аграрна еліта України» — це незалежний публічний захід, який надає можливість назвати 100 переможців — найуспішніших аграрних підприємств та їхніх керівників у 20 різних номінаціях, в яких компанії досягли найбільшого успіху, найбільш повно відображаючи увесь спектр господарської діяльності: Інноваційність, Органічне виробництво, Нарощення експорту, Соціальна відповідальність, Розвиток інфраструктури, Енергоефективність, Технічне переозброєння, Удосконалення технологій тощо.

Вручали аграріям почесні нагороди відомі в Україні особистості – Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Мереті Юль, президент Американської Торговельної Палати в Україні Бернард Кейсі, президент «Української аграрної конфедерації», голова ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Леонід Козаченко, генеральний директор українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа, народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко, музикант і композитор Олег Скрипка, олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу та Європи з вільної боротьби Ірина Мерлені та інші.

Четвертий рік поспіль, з початку створення проекту, група компаній «УкрАгроКом» і «Гермес-Трейдінг» відзначена нагородою Аграрної еліти України, як така, що входить у число найпотужніших вітчизняних аграрних корпорацій. Цього року свою нагороду група компаній отримала у номінації «Нарощення експорту», минулоріч – була відзнака «Розвиток інфраструктури».

Це ще раз підтверджує правильність стратегічного курсу групи компаній «УкрАгроКом» і «Гермес-Трейдінг»: рухатися шляхом вертикальної інтеграції, з кожним роком збільшуючи об’єми виробництва.  

Олена Святець, член НСЖУ