АНІСІМОВ Олександр ІвановичДнями в залі засідань районної ради відбулося зібрання з приводу процедури офіційного представлення новопризначеного голови районної державної адміністрації. Згідно з розпорядженням виконуючого обов’язки Президента України від 17 квітня 2014 року №615/2014-рп на цю посаду призначено АНІСІМОВА Олександра Івановича. Присутні на заході перший заступник голови райдержадміністрації І.Дементьєв, голова районної ради С.Тилик, керівники та працівники структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних органів міністерств і відомств України, сільські, селищні голови, депутати районної ради, представники політичних партій та громадськості, релігійних громад привітали О.Анісімова з призначенням, побажали успішної діяльності на відповідальній посаді. 

Олександр Іванович висловив подяку за теплі слова, запевнив, що робитиме все можливе задля нормального розвитку територіальної громади району, поліпшення добробуту його жителів, а також сподівання на тісну й продуктивну співпрацю з представниками територіальних громад, політичних партій і рухів, усіх небайдужих до подальшої долі Петрівщини громадян.

Чорнобиль – це назавжди

прилад для вимірювання радіаціїЄ події, які залишаються в історичній пам’яті людства назавжди. Одними люди пишаються, бо вони стали переломними у розвитку людської цивілізації – великі географічні і наукові відкриття, технологічні прориви тощо. Та, на жаль, люди впродовж багатьох століть пам’ятають і про страшні природні катастрофи, епідемії, війни. Однією з найстрашніших катастроф ХХ століття стала аварія на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року. Деякі її наслідки сьогодні по-справжньому оцінити важко, бо вони мають віддалений характер, тож проявляться у житті наступних поколінь. 

Про те, як і чому це сталося, написано вже сотні, якщо не тисячі, статей, досліджень, наукових праць. Як же це сприймали люди, як їх інформували про аварію і її можливі наслідки ? Прослідкуємо це на прикладі публікацій в «Трудовій славі». 

Представники ЗМІ Костянтина Яриніча На цьому тижні в Кіровоградському прес-клубі відбулася прес-конференція для представників ЗМІ Костянтина Яриніча – головного лікаря Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру – в якості керівника нещодавно створеного обласного штабу кандидата в Президенти України Петра Порошенка.

Передусім К.Яриніч презентував виборчу програму Петра Порошенка, що носить цілком зрозумілу і символічну назву: «Жити по-новому». Складається вона всього з чотирьох пунктів, але містких і ґрунтовних. Перший пункт – «Жити вільно!» - це фактичний, а не декларативний перехід до справжнього народовладдя, що передбачає створення чіткої, неускладненої процедури ротації влади, зокрема, у випадках, коли обраний представник влади не виправдовує очікувань своїх виборців. Ще одна з важливих тез, що лягли в основу зазначеного пункту - це розширення повноважень місцевих громад самостійно розпоряджатися податками, зібраними в регіоні.

З кожним роком час віддаляє від нас все далі Чорнобильську трагедію, проте її наслідки - сотні і тисячі покалічених доль, втрачені здоров’я і навіть життя, не зітруть її з пам’яті. 

На долю українців випало чимало випробувань, серед яких і Чорнобильська трагедія, але спільне лихо робить нас лише сильнішими. Віримо і знаємо - нам до снаги встояти перед будь-яким натиском долі, життєвий приклад ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС якраз цьому доказ. 

Важко осягнути ціну, яку заплатили ліквідатори, рятуючи, без перебільшення, кожного з нас.

Багато років відділяють нас від страшної події, що сталася в нашій державі - аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Вона навіки залишиться трагічною віхою в історії не тільки України, а й усього людства.

Вшануймо пам’ять усіх, хто віддав своє життя, ліквідовуючи трагедію, усіх, хто з честю виконав свій громадський обов’язок перед народом та людством. Подвиг ваш не забутий! Повага до вас - безмежна! Пам’ять про вас – безсмертна! 

Петрівська районна державна адміністрація та районна рада бажають нині сущим героям-ліквідаторам міцного здоров’я, довгих років життя, щастя і злагоди у родинах. Нехай щира вдячність сучасників та нащадків завжди зігріває ваші серця! 

Районна державна адміністрація

Районна рада

Працівник банку з клієнтомКожен із нас стикався з ситуацією, коли необхідно дуже швидко переказати гроші своїм рідним чи друзям так, щоб вони гарантовано їх отримали навіть у найвіддаленішому куточку України, або отримати гроші від родичів, терміново відправлені нам. Тішить, що технології не стоять на місці, і надіслати такий грошовий переказ сьогодні можна найрізноманітнішими способами.

Якщо сучасна молодь користується різними інноваційними інструментами переказу грошей – із картки на картку, через банкомати або дистанційно, через системи Інтернет-банкінгу, то люди старшого покоління вибирають традиційні способи, воліючи отримувати гроші не у віртуальному, а в реальному світі, через банківські відділення або відділення міжнародних платіжних систем.

«Свято зі сльозами на очах»… Саме так через  емоційний стан, що, певне, у кожного з нас завжди викликав цей день, а ще – з легкої руки геніального Давида Тухманова, чий музичний хіт давно став класикою вітчизняної патріотичної спадщини, ми називали і називатимемо Свято Великої Перемоги.

Водночас цьогорічний День Перемоги, схоже, може стати для усіх нас ще й святом з гіркотою на душі та каменем на серці, адже вперше в своїй історії ми переживаємо те, що ніколи не могло наснитися у найжахливіших сновидіннях: святий і священний для усіх нас День Перемоги відзначатиметься, фактично, у стані війни, нехай поки що й «холодної». Причому, навіть не з союзниками, а, що значно трагічніше, - з учорашніми нашими співвітчизниками – громадянами донедавна єдиної з нами могутньої і величної країни.

І ще одна гримаса сьогодення: примирити два, як ми завжди вважали, - братські народи - сьогодні, серед інших, намагаються й ті, кого наші діди й батьки разом здолали у далекому вже травні 1945-го…

25 травня 2014 року ми з ввами обиратимемо Президента України на позачергових виборах. Мешканці нашого району, що є виборцями і мають право голосу на цих виборах відповідно до Конституції України, зможуть проголосувати на 30 звичайних і 2 спеціальних виборчих дільницях, що утворені в районі на постійній основі.

Починаючи з 9 травня на кожній виборчій дільниці будуть знаходитись попередні списки виборців, де кожен виборець, що до неї належить, може прийти і перевірити себе на предмет наявності в списку.

Роз’яснення щодо порядку виплат у разі вивільнення працівників, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією, перепрофілюванням підприємства, скороченням штату працівників

Відповідно до Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», особам, які віднесені до 1 і 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до 3 категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, при припиненні трудового договору з ними у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників (п. 1 ст. 40 Кодексу законів про працю України) виплачується вихідна допомога в у трикратному розмірі середньомісячної заробітної плати, яка відшкодовується управліннями соціального захисту населення (за місцем розташування підприємства) за рахунок коштів державного бюджету.

Перемога! Омріяна і далека в перший рік війни і така близька в останні її дні. Я вперше почув це заповітне слово на світанку 9 травня сорок п’ятого. В самому серці фашистського лігва, як тоді нази¬вали столицю гітлерівського рейху, Берліні.

Ні, в нас ніколи не виникали сумніви, що вона буде неодмінно, невідворотно. Та чи доживемо до перемоги, чи вдасться подолати сотні кілометрів, пробитися крізь завісу смертоносного металу, уціліти в полум’ї вибухів, які стіною поставали на нашому шляху?

учасники і організатори конкурсуНа базі ЦДЮТ відбувся щорічний конкурс представників учнівських колективів «Лідер року». У ньому взяли участь Руслана Демиденко – голова ради старшокласників Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, Ольга Кравченя – голова комісії з питань дисципліни та порядку Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, Олександра Тузніченко – голова комісії з питань преси та інформації учнівського об’єднання «Гарт» Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів, Катерина Богуславська – міністр освіти учнівської країни «Дивосвіт» Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Сніжана Деркач – Президент шкільної республіки Петрівського НВК. Оцінювало виступи конкурсантів журі у складі: Тетяна Швець – методист районного методкабінету, Валентина Бойко – директор ЦДЮТ і Любава Колесник – голова районного парламенту дітей.

Євгеній ЧуйкоОстанніми роками суспільство починає усвідомлювати катастрофічні масштаби такої проблеми, як насильство в сім’ї. За даними соціологічних досліджень, серед розлучених жінок кожні три з чотирьох опитаних потерпали від домашнього насильства. Офіційна статистика свідчить, що більше ніж 81 тисяча осіб перебувають на обліку за вчинення насильства в сім’ї. За визначенням Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», насильство в сім’ї - це «будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і завдають йому моральної шкоди, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю». Отже, жертвою домашнього насильства може стати будь-хто: жінка, яку постійно лає і б’є її чоловік, дівчинка-підліток, що страждає від сексуальних переслідувань свого вітчима, хлопчик, якого лупцює мати-алкоголічка, старенька бабуся, що її ненавидять власні діти. Крім того, ст.. 173-2 кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або непроходження корек-ційної програми. Слід пам’ятати, що прояви домашнього насильства мають циклічний характер: випадок насильства - примирення - заспокоєння - посилення напруги - і знову насильство. Кожного наступного разу цей цикл може скорочуватися в часі, а насильство - ставати більш інтенсивним та жорстоким.

Всесвітній день поріднених міст проводиться щороку в останню неділю квітня за рішенням Всесвітньої федерації поріднених міст, створеної більше 40 років тому. Це міжнародна неурядова організація, мета якої - зміцнення дружніх зв’язків між містами різних держав. Заснована в 1957 році. Об’єднує понад 3 500 міст більш ніж 160 країн.

Петрівська районна державна адміністрація та районна рада вітають всіх з нагоди Всесвітнього дня поріднених міст, оскільки партнерські зв’язки завжди є важливим елементом відносин між країнами і людьми. Поріднення міст відкриває можливість активного спілкування та численних контактів, тому надзвичайно важливим для нас є розширювати їх та зміцнювати.

Районна державна адміністрація

Районна рада

Всесвітній день охорони праці

28 квітня Україна разом з усім світом відзначає День охорони праці!

Найвищі цінності – це життя і здоров’я людини. І їх захист потребує чималих зусиль, адже інколи людська діяльність пов’язана з небезпечними ситуаціями, особливо, при виконанні службових обов’язків.

Всесвітній день охорони праці привертає увагу громадськості до проблем охорони праці та сприяє підвищенню рівня безпеки на кожному робочому місці. 

Районна державна адміністрація та районна рада бажають усім працівникам та фахівцям, які безпосередньо слідкують за безпекою праці, доброго здоров’я, незгасної життєвої енергії, благополуччя, нових досягнень у професійній діяльності та добробуту вашим сім’ям.

Районна державна адміністрація

Районна рада

ПСП «Водянське», юридична адреса Кіровоградська область, Петрівський район, с Водяне, вул. Засядька, 8, 28330 має намір отримати дозвіл на викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємства, розташованими на західній околиці с. Водяне.

Виробнича діяльність підприємства пов’язана із вирощуванням сільськогосподарської продукції.

При виконанні технологічних операцій в атмосферу викидаються наступні забруднюючі речовини (тонн/рік):

Управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації повідомляє, що з метою стабілізації цінової ситуації на ринку Аграрний фонд України пропонує борошно та крупу гречану фасовану за наступними цінами:

борошно вищого гатунку – 2896,0 грн./тонна; 

борошно 1-го гатунку – 2711,0 грн./тонна.