Роз’яснення щодо порядку виплат у разі вивільнення працівників, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією, перепрофілюванням підприємства, скороченням штату працівників

Відповідно до Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», особам, які віднесені до 1 і 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до 3 категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, при припиненні трудового договору з ними у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників (п. 1 ст. 40 Кодексу законів про працю України) виплачується вихідна допомога в у трикратному розмірі середньомісячної заробітної плати, яка відшкодовується управліннями соціального захисту населення (за місцем розташування підприємства) за рахунок коштів державного бюджету.

Середньомісячна заробітна плата для виплати вихідної допомоги обчислюється, виходячи з виплат за останні два календарних місяці роботи, що передують звільненню працівника.

Працівникам, які пропрацювали менше двох календарних місяців, середня заробітна плата обчислюється, виходячи з виплат за фактично відпрацьований час.

Якщо протягом останніх двох календарних місяців працівник не працював, середня заробітна плата обчислюється, виходячи з виплат за попередні два місяці роботи. Якщо і протягом цих двох місяців працівник не відпрацював жодного робочого дня (у випадках, коли працівник не мав заробітку не з вини працівника), розрахунки проводяться, виходячи з установлених йому в трудовому договорі тарифної ставки, посадового (місячного) окладу.

Для відшкодування вихідної допомоги підприємство повинно надати до управління соціального захисту населення пакет документів:

- повний розрахунок вихідної допомоги;

- завірену належним чином копію наказу про скорочення;

- завірену копію звіту про заплановане та фактичне вивільнення: форма 4ПН (ця форма щорічно надається підприємством до служби зайнятості населення);

- розрахунок (форма №3, яка затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 28 березня 2013 року №156).

Відшкодування додаткової відпустки постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи

Механізм використання, обліку, звітності і контролю за використанням коштів державного бюджету для виплати додаткової відпустки працівникам, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (є учасником ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС або потерпілим від Чорнобильської катастрофи) 1, 2 категорії відповідно до статей 20 та 21 Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, визначається Порядком використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №936 від 20 вересня 2005 року.

Відповідно до пункту 6 зазначеного Порядку підприємства реєструються уповноваженим органом (управлінням соціального захисту населення за місцем розташування підприємства), для чого подають не пізніше ніж за два місяці до початку кожного бюджетного року відомості про підприємство з визначенням кількості постраждалих осіб за категоріями отримувачів компенсацій та допомоги певних видів за формою, затвердженою Мінсоцполітики, розрахунок (форма № 3, яка затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 28 березня 2013 року №156) і списки громадян із зазначенням прізвища, імені та по батькові, категорії, серії та номера посвідчення, місця реєстрації, ідентифікаційного номера. Графік відпусток громадян та розрахунок витрат для додаткової відпустки на наступний бюджетний рік подаються підприємством до уповноваженого органу разом із зазначеними відомостями. 

У разі зміни зазначених відомостей та списків громадян підприємство повідомляє протягом 20 днів наступного місяця про такі зміни відповідних розпорядників коштів. 

До 25 числа місяця, за який здійснюється нарахування, підприємства подають до управління соціального захисту населення документи щодо розрахункових витрат, пов’язаних з виплатою компенсацій та допомоги певних видів (форма № 3, затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 28 березня 2013 року №156) та реєстр отримувачів компенсаційних виплат і допомоги певних видів, де зазначаються прізвище, ім’я та по батькові, категорія, номер посвідчення, ідентифікаційний номер, відомості про нараховані виплати, суму компенсацій та вид допомоги. 

Керівники підприємств несуть персональну відповідальність за своєчасність подання розрахункових документів до уповноваженого органу та правильність призначення і нарахування компенсаційних виплат та допомоги певних видів. 

Уповноважений орган перевіряє, реєструє, обліковує розрахунки та подає органам Казначейства платіжні документи для здійснення відповідних видатків, що провадяться в установленому законодавством порядку. 

Відшкодування додаткової відпустки постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, які є приватними підприємцями або працюють у приватного підприємця

Згідно із статтею 42 Господарського кодексу України підприємництво — це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Статтею 2 Закону України “Про відпустки” визначено, що право на відпустки мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи.

Відповідно до вищезазначеного, приватний підприємець, не має права на будь-який вид відпусток, в т.ч. і на додаткову відпустку, передбачену статтями 20, 21 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, оскільки він не перебуває у трудових відносинах.

Згідно ст. 74 Кодексу законів про працю України громадянам, які працюють за трудовим договором у фізичної особи (приватного підприємця) надаються щорічні (основні і додаткові) відпустки із збереженням заробітної плати на період їх роботи (посади) і заробітної плати.

За додатковою інформацією звертайтеся до управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації, тел. 9-63-50.

Валентина СИБІРА, начальник управління соціального захисту населення  райдержадміністрації