Аня ОросЖінки Петрівщини… Вони різного віку, професій та уподобаннь. Чим живуть і про що мріють? Напередодні жіночого свята ми дізнавалися про це у кількох із них:

Петрівчанка Аня Орос - бібліотекар читального залу районної бібліотеки. Закінчила Олександрійське культпросвітнє училище і вже 5 років працює за здобутою професією. Колеги характеризують Аню, як енергійну людину з привітною, товариською вдачею. Свою роботу любить, вміє спілкуватися з відвідувачами, а це, здебільшого, - діти та молодь. Часто дає поради у підборі літератури, допомагає школярам, в разі необхідності, знайти потрібні реферати чи іншу інформацію в Інтернеті, користування яким, до речі, в їх закладі безкоштовне. Її читацькі вподобання – це зарубіжна література, але, на жаль, не завжди має можливість посидіти за художньою книгою. Нині Аня заочно здобуває ще й педагогічний за спеціальністю «початкова освіта» фах в Криворізькому національному університеті.

Любі наші мами і бабусі, дружини і сестри, подруги і колеги – своїми посмішками, душевним теплом ви робите цей світ кращим, і кожен день життя щасливішим для будь-якого чоловіка. Оспівані жіноча врода, сердечність і щирість – це не якісь узагальнені уявні риси казкового образу, це невід’ємна частинка кожної з вас. 

Нехай ця весна дарує вам нові надії і сподівання, нехай збуваються усі мрії. Всі ми віримо, що пора оновлення в природі символічно відобразиться і в історії всієї України. 

Дорогі, милі жінки, будьте щасливими, коханими, шанованими. 

Успіхів вам, натхнення, довгих років життя в красі та мирі.

З повагою

Олександр ПЕТІК, голова обласної державної адміністрації

Олександр ЧОРНОІВАНЕНКО, голова обласної ради

 

Районна державна адміністрація вітає вас зі святом весни, зі святом жіночої краси, Міжнародним жіночим днем - 8 Березня!

Хай життєвий шлях кожної жінки – матері, дружини, сестри, коханої, бабусі буде щедро осяяний сонцем любові, а серце зігріте ласкою, турботою та увагою рідних та близьких людей.

Хай веселою посмішкою починається кожен Ваш день, хай щастям сяють Ваші очі, кохання та радість завжди наповнюють Ваше життя.

Щиро бажаємо Вам, любі жінки, міцного здоров’я і благополуччя.

Нехай не полишає Вас радість родинного тепла, а злагода, мир і добробут панують у Ваших оселях.

Районна державна адміністрація

Районна рада

 

Із сесії районної ради

Динамічні і часто непередбачувані події сьогодення цього тижня зумовили скликання вже другої підряд позачергової сесії районної ради. На порядок денний спочатку було винесено єдине питання: «Про політичну ситуацію в країні в розрізі подій, що відбуваються в Автономній Республіці Крим».

А перед початком сесійного засідання відбулася значно приємніша церемонія: від імені депутатського корпусу вітання з днем народження приймала одна з найдосвідченіших представниць чарівної статі в районному парламенті - Лідія Григорівна Затинацька. Депутати побажали своїй колезі міцного здоров’я, довгих років життя, невтомної наполегливості у відстоюванні інтересів територіальної громади.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Петрівської районної ради Кіровоградської області до виконуючого обов’язки Президента України, Голови Верховної Ради України Турчинова О.В. та Прем’єр-міністра України Яценюка А.П.

Ми, депутати шостого скликання Петрівської районної ради Кіровоградської області, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в Автономній Республіці Крим, та зібралися на засідання, щоб висловити свій рішучий протест агресивним та неправомірним діям Російської Федерації на території України, спрямованим на розкол нашої держави, політичну та економічну нестабільність і втрату незалежності.

Ви завжди були берегинями миру та спокою - у ваших родинах та нашій державі. Нехай у ваших оселях панує добро та затишок, а рідні й близькі будуть поряд навіть у найбуремніші часи. Дякую вам за мужність, витримку та прагнення до миру й злагоди. 

З повагою, Сергій Кузьменко.

Вітаю вас зі святом весни - 8 Березня! Бажаю від щирого серця міцного здоров’я, нев’янучої молодості та багато взаємного кохання! Нехай прекрасні почуття зігрівають ваші серця, а ви залишайтеся завжди такими ж неповторними. Бажаю здійснення усіх ваших мрій.

До вас посміхається ранок весняний,
Даруючи чистих небес голубінь.
Ви завжди прекрасні, кохані, жадані,
Серця зігріває ваш погляд ясний.

Олександр Поворознюк, депутат районної ради.

Щиросердно вітаю вас з Міжнародним жіночим днем 8 Березня!

Бажаю весни в душі, тепла та затишку в оселі, гармонії, щастя та любові!

Бажаю щастя і тепла,
Весни, усмішок, сонця,
Щоб доля світла увійшла
До кожного віконця.
Хай навкруги цвіте бузок,
Та небо буде ясним.
І щоб життя ваше було
Щасливим та прекрасним.

Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Від щирого серця вітаємо вас з 8 березня і бажаємо щоб у ваших серцях завжди розквітала весна! Щастя і кохання вам, здійснення мрій!

Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце весняне дарує тепло
У березні вітер несе хай надію
І щастя, і радість, і тільки добро!

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Щиро і сердечно вітаю вас із весняним святом – 8 Березня. Нехай кожен ваш день буде сонячним і радісним, нехай довкола вас панують любов і гармонія, а на вашу честь розквітають квіти і звучить музика. Будьте завжди усміхнені, сповнені надій та оптимізму. Бажаємо вам щастя й удачі, міцного здоров’я, здійснення всіх мрій та бажань. Хай у ваших оселях завжди панують мир, злагода та добробут.

Віктор Волков, директор ПП «Дружба»

З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою. Без вас, дорогі наші, не було б стільки світла, любові і тепла. Ви наповнюєте будні яскравими фарбами, спонукаєте до шляхетних вчинків і добрих справ. Нехай вас ніколи не оминає турбота чоловіків, а прекрасні почуття дарують натхнення для нових творчих успіхів і життєвих перемог. Будьте коханими і кохайте, а ми, чоловіки, робитимемо все, аби ви почувалися щасливими.

Дирекція та профком ТОВ «Верес»

Прийміть сердечні вітання з нагоди чудового весняного свята - 8 Березня! Все найсвітліше, що є у нашому житті – весна, радість, щастя, кохання, пов’язане з Жінкою – берегинею роду людського. Бажаємо вам міцного здоров’я, великого жіночого щастя, добра, любові. Нехай у вашому домі будуть спокій та добробут, а ваші серця будуть зігріті теплом та повагою рідних і близьких. Зі святом Весни!

Йосипівська сільська рада

Щиро вітаємо вас з Міжнародним днем Жінок! 

Віки і тисячоліття світової історії осяяні вашою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки вашій життєвій силі, насназі та довготерпінню з віку у вік продовжується рід людський на землі. Матір, сестра, кохана – жіночий першопочаток су-проводжує нас до останнього подиху. У цей святковий день бажаємо всім жінкам міцного добробуту, довічного щастя, шаленого кохання та постійного добробуту. І нехай виконуються найзаповітніші мрії, адже бажання кожної жінки – закон, якому ми, чоловіки, з радістю коримося.

Луганська сільська рада

Сердечно вітаю жінок району, та Баштиного й Червонокостянтинівки зокрема, із найпрекраснішим святом весни – Міжнародним жіночим днем 8 Березня!

Добрі і ласкаві, мужні і ранимі, такі хоробрі і такі тендітні, ви – найдорожче, що є в житті чоловіків. Охоронниці домашнього вогнища, берегині роду людського, Ви народжуєте і виховуєте дітей, передаючи з покоління в покоління традиції високої духовності, культури, працьовитості. Щедрість ваших душ зігріває, сила духу – захоплює, а краса – вселяє віру в те, що світ буде врятований.

Від усієї душі бажаю вам величезного жіночого щастя, любові і добра! 

Катерина Галуган, депутат районної ради

Жінка, як і весна, несе у світ особливу і велику місію природи – життя і любов, ніжність і турботу, натхнення і неповторність.

Щиросердечно вітаючи всіх з Міжнародним жіночим днем, низько вклоняємося вам, дорогі матері, дружини, сестри, доньки, колеги, від усього серця дякуємо, що ви завжди поруч з нами, що своєю повсякденною роботою і громадською діяльністю примножуєте добру славу та здобутки держави.

Щиро зичимо міцного здоров’я і довголіття, щастя і достатку. Нехай у ваших оселях завжди лунає дитячий сміх, панує злагода і любов.

Григорій Москалець, начальник відділу освіти РДА,

Людмила Горбанець, голова РП працівників освіти.

З нагоди прекрасного весняного свята – Міжнародного жіночого дня 8 Березня від усього серця вітаю вас і бажаю міцного здоров’я, благополуччя, радості, кохання і краси. Адже усе найсвятіше, що дарує нам доля, пов’язане саме з вами.

Хай це свято зігріває надіями, а любов і віра огортають вас і вашу родину щастям і благополуччям!

Успіхів вам, гарного святкового настрою, міцного здоров’я, оптимізму та усіляких гараздів!

Віктор Заїка, Новостародубський сільський голова

Сердечно вітаємо вас зі світлим святом краси та любові – Жіночим Днем 8 Березня!

Бажаємо здоров’я міцного, радості, багато щасливих весен та уваги рідних і близьких!

Хай посмішка пробудженої природи і тепло додадуть вам сил, упевненості у собі. Хай будуть святковими ваші будні і завжди квітне сад у душі.

Краплинок дзвін, весняне сяйво,
Щоб серцю і душі співали.
Мрій світлих, вітру весняного,
Кохання справжнього, палкого...

Малинівська сільська рада

Прийміть найщиріші вітання в день першого весняного свята 8 Березня – свята краси, гармонії і любові.

Бажаємо вам міцного здоров’я, особистого щастя, поваги та злагоди в сім’ях. Веселого вам настрою, милосердної долі, невичерпного достатку, добра та благополуччя.

Вам щиро бажаєм здоров’я міцного,
Надії на краще й підтримки від Бога.
Хай успіхи вас у житті не минають
І усмішки в ваших очах розквітають!

Чечеліївська сільська рада

Вітаю чарівних жінок Петрівського, Олександро-Марївки, Зеленого Гаю та Ланів зі святом весни та краси. Будьте завжди бажані, веселі, красиві. Щастя вам, здоров’я та кохання. І нехай чоловіки будуть біля ваших ніг не тільки в цей день, але й увесь рік !

В чудову березневу мить
Хай серце ніжністю зорить,
І розмальовує життя
Краса, Кохання й Доброта!

Наталія Лепська, Петрівський сільський голова

Від усього серця вітаю вас із святом весни, любові та краси – Міжнародним жіночим днем 8 Березня!

Низький уклін вам, шановні трудівниці і ветерани праці, за материнську ласку та мудрість, ніжність і добре слово.

Ви, як ніхто, вмієте привносити радість у свій труд, надихати на високі досягнення і самим досягати значних результатів. 

Від усього серця бажаю вам добра і благополуччя, миру і злагоди, творчих успіхів і життєвих перемог, сімейного затишку і кохання. Нехай у вашому домі панують спокій та добробут, а ваші серця будуть зігріті теплом та повагою рідних і близьких. Нехай ваші родини завжди будуть щасливими!

З повагою генеральний директор групи компаній «УкрАгроКом» Анатолій Кузьменко

Вітаємо вас зі святом Весни!

Щиро бажаємо весняної повені щастя, натхнення, любові, оновлення, процвітання, віри… 

Поети Вам присвячують сонети,
Чоловіки дарують Вам букети.
Кохані, любі, чарівні жінки,
Ви наші музи, витоки натхнення.
Про Вас всі наші мрії потаємні.
Зі святом Вас, найкращі квіточки!

Дирекція та профком ПСП «Водянське»

Прийміть щирі вітання з прекрасним жіночим святом Весни!

Нехай лагідна посмішка весняного сонця дарує вам міцне здоров’я, красу та чарівність, родинне тепло та затишок. Нехай ваша доброта, ніжність, жіночність завжди сповнюють серця радістю і любов’ю, будуть запорукою миру та злагоди, здійснення кращих мрій і сподівань, а ваша праця йде на користь справі, дає наснагу, для здійснення всіх ваших задумів. Щасливої вам жіночої долі, надійного чоловічого крила, квітів – ніжних і духмяних.

Дирекція та профком ТОВ «Чечеліївське»

Сердечно вітаю вас зі світлим святом краси та любові – Жіночим Днем 8 Березня!

Бажаю вам міцного здоров’я, родинного затишку, кохання та гармонії в житті. Щоб ваша життєва стежина була встелена квітами, а доля дарувала вам багато приємних несподіванок.

Нехай вам завжди посміхається доля,
Хай шириться простір для сонячних мрій.
Хай низько вклоняються квіти довкола,
Бо ви у цей день – королеви весни!

Андрій Давидовський, голова ПСП «Зарічне»

Прийміть поздоровлення зі святом світла, любові, надії – 8 Березня.

У наших серцях прихід весни, усе найкраще і найдорожче - родинне тепло і затишок, безмежна душевна щедрість - все пов’язане з матерями, сестрами, доньками.

У ці святкові дня хочеться побажати вам, вашим сім’ям міцного здоров’я, благополуччя, миру і надії. Зичимо вам родинного тепла, достатку, добра, краси і любові. Віри в краще майбутнє – воно неодмінно настане. Віри в людей – вони, переважно, є добрими. Віри в себе – це запорука успіху! 

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «Фортуна»

Щиро вітаємо вас з Міжнародним днем 8 Березня! 

Віки і тисячоліття світової історії осяяні вашою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки вашій життєвій силі, насназі та довготерпінню з віку у вік продовжується рід людський на землі. Матір, сестра, кохана – жіночий першопочаток супроводжує нас до останнього подиху. У цей святковий день бажаємо всім жінкам міцного добробуту, довічного щастя, шаленого кохання та постійного благополуччя. І нехай виконуються найзаповітніші мрії, адже бажання кожної жінки – закон, якому ми, чоловіки, з радістю коримося.

Дирекція та профком СВК «Агрофірма «Маріампольська»

Сердечно вітаємо вас із найпрекраснішим святом весни – Міжнародним жіночим днем 8 Березня!

Добрі і ласкаві, мужні і ранимі, такі хоробрі і такі тендітні, ви – найдорожче, що є в житті чоловіків.

Охоронниці домашнього вогнища, берегині роду людського. 

Від усієї душі бажаємо вам величезного жіночого щастя, любові і добра! Нехай поруч з вами завжди будуть лише гідні люди, щоб кожен прийдешній день ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм!

Дирекція ТОВ «Маяк»

Сердечно поздоровляємо вас із прекрасним святом - Міжнародним жіночим днем! Ми вдячні вам за красу і ніжність, доброту і щиросердечну чуйність, затишні вечори в колі родини, розумних і талановитих дітей.

Саме ви оточуєте близьких людей любов’ю й увагою, і, незважаючи на численні турботи, пов’язані з роботою і родиною, даруєте їм спокій і щастя. У це прекрасне свято від усієї душі бажаємо вам любові, добра, успіхів. Нехай там, де ви з’являєтеся, розцвітають посмішки і чуються компліменти.

Дирекція ТОВ «Малинівське

Сердечно вітаємо вас з весняним жіночим святом! Ви не забуваєте ділитися своїм теплом, підтримуючи добрим словом, надихаючи на подвиги, творчість, працю. Заради вас, в ім’я вашого щастя і любові відбуваються і великі діяння, і повсякденні справи.

Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце весняне дарує тепло.
У березні вітер несе хай надію
І щастя, і радість, і тільки добро!

Дирекція ТОВ «Агродар ЛТД»

Щиро вітаємо вас із визначним днем не лише для всієї України – із 200-ю річницею з дня народження Тараса Шевченка!

Тарас Григорович Шевченко для українців став пророком нації, своїм словом він торував нам шлях до незалежності. 

Тарасові слова актуальні і донині, вони звучать, як ніколи, гостро і влучно. Дослідники творчості великого художника слова навіть зараз знаходять у Шевченкових творах передрікання, що збуваються через сотні років. Нам, нащадкам, не можна забувати заповіту Великого Кобзаря:

(Закінчення. Поч. у 17)

Тарас ШевченкоДо смерті матері (у 1823 р.), живучи під її опікою, здається, що хлопчик і горя не знає. Опісля ж, почалися ті життєві негаразди, які переслідували Тараса до самої могили. У овдовілого батька на руках лишається п’ятеро дітей (Микита, Катерина, Тарас, Ярина та Йосип), а згодом у їхню хату ввійшла мачуха зі своїми трьома малолітніми дітьми. З гірким болем згадуватиме пізніше поет цей період свого життя: злидні, сварки, несправедливість, знущання. У 1825 році помирає батько, висловивши знаменне пророцтво щодо майбутнього сина: «Синові Тарасу із мого хазяйства нічого не треба, він не буде абияким чоловіком: з його буде або щось дуже добре, або велике ледащо; для його моє наслідство або нічого не буде значить, або нічого не поможе».

Після смерті батька, малого Тараса віддали в школу до сільського дяка, де він вчився читати й писати, засвоїв часослов і псалтир. Наука йому давалася легко, але відзначався він непосидючістю й норовливістю, за що часто бував битим. Уже з дитячих років виявляється в ньому надзвичайна допитливість розуму, особлива вразливість натури.

Сердечно вітаю вас із найпрекраснішим святом весни - Міжнародним жіночим днем 8 Березня. Від усієї душі бажаю жіночого щастя, любові і добра! Нехай поруч з вами завжди будуть гідні люди, а серед них чоловік, з яким будуть нестрашні будь-які негоди. Бажаю, щоб кожний день ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і спокоєм. 

Ніна Цапенко, Ганнівський сільський голова

Шановні жінки, дівчата, дівчатка сіл Богданівка, Солдатське, Мала-Ганнівка! Прийміть найкращі вітання з нагоди першого весняного свята 8 Березня.

Щиро Бажаємо Вам щастя і добра
Весни, усмішок, сонця,
Щоб доля світла увійшла
До кожного в оселю.
Нехай перший пролісок
Подарує Вам ніжність!
Весняне сонце подарує тепло!
А березневий вітер подарує надію,
І щастя, і радість і тільки добро.

Богданівська сільська рада.

У нашому селищі проживає чарівна жінка Зоя Іванівна Сокол. Вона працює диспетчером в пожежно - рятувальній частині понад 17 років. Колеги знають її як привітну і добру людину.  

Народилася Зоя Іванівна в Новомиргородському районі нашої області, але життя так склалося, що їй з родиною довелося переїхати до Петрового, де вона і прийшла працювати в службу порятунку в 1996 році. В колективі її поважають за чесність, ввічливість, добросовісне ставлення до посадових обов’язків. А ще Зоя Іванівна завжди готова прийти на допомогу колегам, розрадити добрим словом і порадою.

У подружньому житті наша колега теж щаслива. Має чоловіка та двох синів. Найбільшою ж радістю для Зої Іванівни є онук, якому віддає любов і тепло своєї душі. 

Володимир Малюта, начальник Петрівського РВ У ДСНС у Кіровоградській області

Шановні працівники землевпорядної служби!

Петрівська районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають вас з професійним святом - Днем землевпорядника. 

Завдяки вашій самовідданій праці та високому професіоналізму активно впроваджуються визначені чинним законодавством засади регулювання земельних відносин, реалізується державна політика ринкових економічних перетворень в аграрному секторі. Впевнені, що ви і надалі спрямовуватиме свою енергію та талант на подальше раціональне використання багатих земельних ресурсів Петрівщини.

День Янгола підходить Кобзарю,
народ святкує: йому – двісті!
Та з гордістю несе його зорю,
що спалахнула в моршинськім обійсті.
Цей український славний корифей
прославив Україну у поемах,
писав завжди з любов’ю про людей,
а їхня воля – головніша тема.
Бо сам Тарас був родом з кріпаків,
панську «любов» пізнав  на своїй шкірі.
Пройшов солдатську муштру в москалів,
але завжди у кращу долю вірив.
Він закликав до знищення панів,
позбутися ганебного кріпацтва,
в своїх віршах висміював царів,
з любов’ю прославлявся дух козацтва.
Та щоб ожив сьогодні наш Кобзар
- побачив би ту ж бідність у народу.
Тоді, як наш, не жив російський цар,
його пани – не доростуть до наших зроду.
Я вірю, він підтримав би Майдан,
і все б зробив, як колись гайдамаки.
Він ще тоді мав особистий план,
як з супостатом треба тим балакать.
Тож актуальний й досі наш Кобзар,
читайте, перечитуйте Тараса,
й робіть отак, як козаки у старь,
тільки не гайте на розмови часу.

Володимир Паладько.

Галина Масюк, Зоя Кобилянська та Людмила ЛогвіненкоМинулого року троє жінок, яких ви бачите на фото, були удостоєні звання «Мати-героїня», отримали відповідні медалі.

Волинянка за народженням, а нині мешканка Червонокостянтинівки Галина Макарівна Масюк зростала в багатодітній сім’ї, де було чотири сини та єдина донька. Її дитинство і юність пройшли на рідній волинській землі, там дівчина зустріла і свого судженого, з ним стала на весільний рушник. У їх родині з чоловіком Петром Йосиповичем вже було двійко діточок, коли у 1972 році вирішили переїхати на Петрівщину. Спочатку працювала в полеводстві на різних роботах, а коли одного разу їй запропонували роботу на фермі, там їй сподобалося, і жінка так вже і залишилася дояркою. Пізніше сім’я поповнилася ще трьома дітьми, тож їх стало теж п’ятеро, як у її батьківській родині. І за дивним збігом, серед синів - Віктора, Сергія, Івана, Валерія - також одна лише донька, Алла. Всі діти теж живуть у Червонокостянтинівці. Щоправда їх, на жаль, тепер залишилося четверо.

відомі жінкиІнститут світової політики провів дослідження статусу жінки в Україні. Інформація для жінок невтішна. На дворі 21 століття, а рівноправ’ям і не пахне. Розум, здібності і вміння відходять на задній план, якщо ви особа жіночої статі.

За опитуванням працівників компаній порталом rabota.ru у 2013 році, а це було 1900 респондентів, 81% повідомило, що їхню компанію очолює чоловік. В деякій мірі з цим можна погодитися. Фізіологія жінок така, що їм важко тримати постійно емоційну рівновагу, якщо жінка не усвідомлює своєї ролі керівника і принципів поведінки, то бути підлеглим у такому колективі дуже складно. Адже багато рішень приймається не згідно здорового глузду, а згідно емоцій, що нахлинули на вашу шефиню у даний час. А на емоції може вплинути безліч факторів, котрі аж ніяк не пов’язані з роботою: сім’я, діти, чи їх відсутність, погана погода чи зайвий кілограм на стегнах, або просто хтось посмів сказати неприємність. Але якщо жінка на роботі відкидає зайві емоції, має здатність володіти собою і приймати конструктивні рішення за будь-яких критичних станів – такий керівник стає неоціненним, особливим і набагато ефективнішим за керівника чоловічої статі.

учасники конкурсуПам’ять про нашого народного поета повинна бути для нас святинею.

Шанувати цю пам’ять – священний обов’язок кожного, хто дорожить своєю національною честю, своєю гідністю, своїм добрим ім’ям.

Дізраелі

Понад 170 років незгасимим вогнем усеперемагаючого патріотизму палахкотить могутня і ніжна Шевченкова поезія. І незмінно слово великого Кобзаря надихає нас, українців, на героїчні діяння в ім’я рідної землі, на подвиги задля її блага.

Портрети Тараса Шевченка змалку впізнає кожна дитина.

КП «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району», у відповідності до вимог Закону України «Про внесення змін до статті 90 Закону України «Про вибори Президента України», інформує, що вартість розміщення матеріалів передвиборної агітації в районній газеті «Трудова слава» становитиме 4 грн. за 1 кв.см газетної площі на 1-й сторінці видання та 3 грн. за 1кв.см на 2-й, 3-й, 4-й сторінках.

Одна хвилина ефірного часу, при оприлюдненні матеріалів передвиборчої агітації студією районного радіо, становитиме 35 гривень в святкові та вихідні дні та 30 гривень в робочі дні.