учасники конкурсуПам’ять про нашого народного поета повинна бути для нас святинею.

Шанувати цю пам’ять – священний обов’язок кожного, хто дорожить своєю національною честю, своєю гідністю, своїм добрим ім’ям.

Дізраелі

Понад 170 років незгасимим вогнем усеперемагаючого патріотизму палахкотить могутня і ніжна Шевченкова поезія. І незмінно слово великого Кобзаря надихає нас, українців, на героїчні діяння в ім’я рідної землі, на подвиги задля її блага.

Портрети Тараса Шевченка змалку впізнає кожна дитина.

Ми звикли до його повсякденної присутності у нашому житті, як до близької людини. Вірші та пісні Тараса Григоровича рано входять у свідомість кожного школяра

призериШевченко для України - не просто народний поет, геніальний митець, якого доля обдарувала багатьма талантами. Значення його слова для нас, молодого покоління, особливе.

 Тарас Шевченко – національний пророк, апостол правди, заступник усіх знедолених. Всіх українців він згуртував, збирав докупи і єднав у один великий український народ.

І досі Тарас Шевченко закликає своїм словом любити рідний край, брататися сильному зі слабшим, бути справедливим, чесним. Отож, нехай ще голосніше звучать Тарасові слова сьогодні, коли Україна святкує двохсотріччя від дня його народження. Кожен, хто вважає себе українцем, повинен внести свій вклад у відзначення такої великої події.  

Учні нашої школи залюбки беруть участь у заходах, які проходять в закладі. Гарним, змістовним, мальовничим відбувся конкурс читців поезій Шевченка на тему: «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття». У конкурсі взяли участь учні 1-11класів. Тож називаємо його лауреатів:

Серед 1-4 класів - І місце – Єва Адам, ІІ місце – Софія Рускалбаєва, ІІІ місце – Катерина Дяченко 

Серед 5-8 класів І місце – Аліна Штанько, ІІ місце – Тетяна Бикова, ІІІ місце – Катерина Гавриленко. 

Серед 9-11 класів І місце – Світлана Калмикова, ІІ місце – Ольга Кравченя, ІІІ місце – Анастасія Зеленокур.

Тетяна Ляшевич, вчитель Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів