ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Петрівської районної ради Кіровоградської області до виконуючого обов’язки Президента України, Голови Верховної Ради України Турчинова О.В. та Прем’єр-міністра України Яценюка А.П.

Ми, депутати шостого скликання Петрівської районної ради Кіровоградської області, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в Автономній Республіці Крим, та зібралися на засідання, щоб висловити свій рішучий протест агресивним та неправомірним діям Російської Федерації на території України, спрямованим на розкол нашої держави, політичну та економічну нестабільність і втрату незалежності.

Сьогодні ми стали свідками подій, що загрожують єдності, суверенітету і державності нашої країни. Зазіхання на державний суверенітет і територіальну цілісність України суперечать всім нормам міжнародного права і, в першу чергу, Будапештської Конвенції від 5 грудня 1994 року, підписанти якої, в тому числі і Російська Федерація, зобов’язувалися гарантувати Україні цілісність, мир та безпеку в обмін на відмову від ядерної зброї.

Петрівський район, як і вся наша держава Україна, багатонаціональний, і ми всі маємо право мирно жити на нашій землі, у співдружності з нашими сусідами та іншими державами, не порушуючи мир і спокій, не втручаючись у внутрішні справи інших держав. 

Ми засуджуємо безпідставні агресивні дії керівництва Російської Федерації, саме керівництва, оскільки глибоко переконані, що наш братній російський народ не може піти шляхом війни з українським народом. Ми, українці, ніколи не готувалися до війни з іншими державами, ми не хочемо нічиїх страждань і пролитої крові.

Ми  віримо, що керівництво нашої держави, разом з міжнародною спільнотою, зроблять все можливе для припинення агресії щодо України з боку Росії мирним шляхом та забезпечать конституційний лад в державі.

Ми звертаємося до наших земляків – жителів Петрівського краю з проханням зберігати у цей надскладний час ви-тримку, мужність та спокій. Будь-які заяви, які спонукають до конфліктів – це шлях дестабілізації і руйнування нашої держави.

У нашому районі не було і, ми впевнені, ніколи не буде проявів войовничого націоналізму та екстремізму. Ми звертаємося до депутатів, сільських, селищних рад, незалежно від політичних поглядів, із закликом налагодити зв’язок з кожним громадянином, що проживає на території району, не допустити конфліктних ситуацій, мародерства, надати необхідну допомогу, всім, хто її потребує.

Ми закликаємо згуртуватись усі політичні сили з метою захистити суверенітет та територіальну цілісність України та працювати на благо незалежної держави, її економічну та політичну стабільність, її авторитет.

Ми не хочемо війни з братнім російським народом, як і з іншими народами, тому звертаємося до керівництва Російської Федерації із закликом не втручатися у внутрішні справи України, не порушувати її цілісність і суверенітет, гарантувати нашому народу мир і стабільність, не підривати основи безпеки на нашій землі! Тому в ці напружені дні звертаємося до виконуючого обов’язки Президента України, Верховної Ради України та Уряду України з вимогою вжити необхідні заходи для мирного врегулювання ситуації в Автономній Республіці Крим, не дати можливості посягнути на цілісність і суверенітет нашої  країни.

(Звернення схвалено на сесії Петрівської районної ради 5 березня 2014 року)

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Петрівської районної ради Кіровоградської області до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Петіка Олександра Владиславовича та до голови Кіровоградської обласної ради Чорноіваненка Олександра Анатолійовича

Ми, депутати шостого скликання Петрівської районної ради Кіровоградської області, звертаємося до Вас з проханням при формуванні владної вертикалі у нашому районі, а також підбору кадрів для ключових посад в органах виконавчої влади, правоохоронних та контролюючих органах, врахувати пропозиції нашої територіальної громади.

До такої ініціативи нас спонукає досвід попередніх призначень, кожне з яких виявилося не досить ефективним, оскільки, посадові особи не завжди відчували особисто усю гостроту проблем, що турбують мешканців району.

Зокрема, призначаючи голову районної державної адміністрації Петрівського району, просимо, щоб це була особа, яка проживає на території району.

(Звернення схвалено на сесії Петрівської районної ради 5 березня 2014 року)