Із сесії районної ради

Динамічні і часто непередбачувані події сьогодення цього тижня зумовили скликання вже другої підряд позачергової сесії районної ради. На порядок денний спочатку було винесено єдине питання: «Про політичну ситуацію в країні в розрізі подій, що відбуваються в Автономній Республіці Крим».

А перед початком сесійного засідання відбулася значно приємніша церемонія: від імені депутатського корпусу вітання з днем народження приймала одна з найдосвідченіших представниць чарівної статі в районному парламенті - Лідія Григорівна Затинацька. Депутати побажали своїй колезі міцного здоров’я, довгих років життя, невтомної наполегливості у відстоюванні інтересів територіальної громади.

А далі заступник голови районної ради Володимир Руденко зачитав текст звернення, адресованого виконуючому обов’язки Президента України Олександру Турчинову та Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку. Його пропонуємо вашій увазі окремо.

Кілька депутатів виступили в обговоренні тексту, рішуче засудивши прояви недружньої політики з боку правлячої верхівки сусідньої країни.

Ще одне питання, яке було внесено на розгляд безпосередньо перед початком сесії, стосувалося заяви директора комунального підприємства» Світлани Середи про намір звільнитися з займаної посади. Заслухавши аргументи щодо мотивів заяви, депутати підтримали відповідне рішення.

Здавалося, на цьому сесія мала завершити свою роботу, але фактично за мить, перед тим, як мав прозвучати державний гімн України, депутат М.Давидовський вніс пропозицію підготувати ще одне звернення, цього разу вже до керівників області, згідно з яким громада району могла б мати хоча б неопосередкований вплив на кадрові призначення, що стосуються порядку управління районом. Після бурхливого обговорення вирішили таки зробити перерву в сесійному засіданні, тим часом відповідне звернення було підготовлене, а далі, з урахуванням кількох уточнень і доповнень, підтримане усіма депутати. Текст звернення також пропонуємо вашій увазі.

Володимир КІФЕНКО.