У зв’язку із напруженою ситуацією, що склалася в Україні, голова райдержадміністрації Тамара Сакара провела зустріч із керівниками громадських, ветеранських організацій, духовенства, лідерами громадської думки району, під час якої висловила позицію влади, мирно налаштованих жителів щодо засудження екстремізму, насильницьких дій і закликала земляків до миру, спокою, стабільної роботи на території району.

У своєму зверненні вона сказала: «Кіровоградщина, і наш район зокрема, були і залишаться територією миру і спокою, тож усі разом ми маємо перейматися долею нашого спільного дому. У своєму зверненні до жителів області голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко сказав: «Ми завжди чуємо голос опозиції і завжди вирішуємо усі питання через діалог, через компроміс». Наразі закликаю вас не дати розірвати країну, переконати людей припинити насилля і погроми державних установ, усі протиріччя вирішувати лише за столом переговорів, закликати до конструктиву, а не розбрату.

За останні пару років Кіровоградщина значно поліпшила свої показники по залученню інвестицій. Збільшилися і суми залучених коштів, і кількість реалізованих інвестиційних проектів. Як повідомляє директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ніна Рахуба, упродовж 3 останніх років реалізовано 247 інвестиційних проектів, протягом 2011 – 2012 років залучено 8 млрд. грн. інвестиційних коштів. Сформовано перелік інвестиційних проектів і на нинішній рік – їх трохи більше восьми десятків, визначено і орієнтовну суму, що потрібна для їх реалізації – більше 3,5 млрд. грн. Але попри всі позитивні напрацювання у цьому напрямку, яких області вже вдалося досягти, голова ОДА Андрій Ніколаєнко залишається незадоволеним загальним станом інвестиційної політики в регіоні – недопрацювань більш ніж достатньо, - констатує він. Саме тому голова ОДА вимагає і від обласних чиновників, і від керівників територій нової інвестиційної політики, що передбачає зміну підходів до залучення інвестицій. По-перше, це стосується якнайшвидшого подолання перешкод в інвестиційній сфері. В цьому напрямку інвестиційної привабливості для області має додати і якісно налагоджена робота дозвільних центрів – на що вказує перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов. Тим більше, що зауважень по лінії оформлення земельних ділянок і видачі дозволів на ведення будівництва, які пов’язані із реалізацією інвестиційних проектів, вистачає. Андрій Ніколаєнко наголошує, що і Президент України владі на місцях за ключове завдання визначає якнайшвидше подолання проблем в інвестиційній сфері.

Т.Сакара поздоровила О.Мілашенко з призначенням на посаду.Щопонеділкову оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України, за участю голови районної ради Світлани Тилик, провела голова райдержадміністрації Тамара Сакара.

На початку наради вона представила присутнім новопризначеного начальника відділу молоді та спорту РДА Оксану Мілашенко, вручила квіти та побажала успіхів у подальшій роботі.

Продовжуючи нараду, Тамара Вікторівна повідомила про останні події, що відбуваються в Києві та ряді регіонів нашої держави, висловила сподівання, що в області й надалі найскладніші питання вирішуватимуться не шляхом штурмів, а завдяки взаємному діалогу із опозиційними силами. 

доповідьНа протязі 2013 року інвестиційною діяльністю в районі займалися в основному сільськогосподарські підприємства.

Президент України наголошує на важливості залучення інвестицій задля розвитку агропромислового комплексу, житлово-комунального господарства, машинобудування, транспортної інфраструктури, курортно-рекреаційної сфери й туризму.

Так, протягом 2013 року сільськогосподарськими підприємствами району придбано 27 одиниць сільськогосподарської техніки на загальну суму 17129,0 тис. грн.

На покращення селекційної роботи в тваринництві сільськогосподарськими підприємствами району використано фінансовий ресурс 1998,0 тис. грн. Введено в основне стадо 444 голови нетелів.

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 27 січня 2014 року № 5 - р

Про скликання тридцять шостої сесії районної ради шостого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради шостого скликання:

Цікава річ історія. Людство вже не раз наступало на граблі, але кожного разу наступає на них по-новому. Мова піде, звичайно, про революції. Неминучим супутником для кожної революції стає розруха, інфляція, дефіцит і дорожнеча. Це в кращому випадку, а в гіршому революційна ейфорія завершується людськими жертвами і боротьбою революціонерів між собою. «Революція пожирає своїх дітей», - це останні слова перед стратою відомого діяча французької революції Жоржа Жака Дантона в 1794 році. Він один із багатьох жертв, який загинув від рук своїх побратимів.

Мобільний пункт обігрівуВідповідно до розпоряджень голови районної державної адміністрації від 11 жовтня 2013 №352-р «Про створення пунктів обігріву населення на території району» та від 29 жовтня 2013 року №379-р «Про створення рухомих пунктів обігріву» в районі діють 15 стаціонарних пунктів обігріву, створених в приміщеннях сільських, селищних рад, де знаходяться найбільш необхідні продукти харчування: цукор, хліб, гаряча вода, один мобільний пункт обігріву (намет) Петрівського РВ УДСНС у Кіровоградській області та пункт обігріву в Петрівській центральній районній лікарні на базі медико-соціального відділення для осіб похилого віку та безхатченків (за листопад-грудень 2013 року 4 особи перебували на лікуванні у відділенні, станом на 27.01.2014 р. 3 особи лікуються у відділенні), 5 автомобілів з обігріваючим обладнанням на базі таких установ та організацій: Петрівський РЕМ, КП «Петрівське», філія Петрівський райавтодор, Петрівський відділ Олександрійського управління по експлуатації газового господарства. За останню добу в мобільний пункт обігріву звернулися дві особи.

Протягом 2013 року до Нацдержслужби України та управлінь державної служби Головного управління державної служби України в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Севастополі надійшло 13 063 звернення громадян.

Безпосередньо до Нацдержслужби України від громадян надійшло 1121 індивідуальне та колективне письмове звернення. Кількість звернень громадян порівняно з 2012 роком збільшилась на 3,8 % — у минулому році було 1080 звернень.

Іван Якович АнтоненкоНе той учитель, хто одержав виховання й освіту вчителя,
а той, у кого є внутрішня впевненість у тому,
хто він є, ким повинен бути й не може бути іншим.
Лев Толстой

В сучасному стрімкому світі – світі новітніх технологій і неймовірних злетів людської свідомості здається є все… Сучасна поліграфія дивує нас своєю багатогранністю. Особливо цікавою є серія «100 великих», та в ній, як на мене, відсутня книга «100 великих педагогів», або «100 великих учителів».

Та однієї книги не вистачило б, щоб помістити в ній імена справжніх вчителів, чий образ вкарбований в дитячих душах. Це вчителі, що віддали свої серця дітям, та стали для них тим першим в житті дороговказом.  

Учитель - це покликання, учительство - це служіння, а не праця. Тому вчитель має працювати не ради заробітку, не для виживання чи прожитку, а для виконання своєї місії на землі. Тому ідеальний учитель - це такий, для якого вчительство - сенс життя. Його вища користь - бути затребуваним, бажати й уміти віддаватись процесу, не очікуючи нічого натомість. Це альтруїзм в абсолютному значенні. 

У селі Чечеліївці Лідія Данилівна Андрусенко дуже шанована людина, адже майже півстоліття навчала та виховувала місцеву дітвору, будучи при цьому багатодітною мамою. Разом з чоловіком Дмитром Яковичем виростили та виховали п’ятьох синів. Минулого року Лідія Данилівна отримала від держави високу нагороду, - їй присвоєно звання «Мати - героїня» з врученням медалі, а вже невдовзі, 2 лютого цього року, багаточисельна родина вітатиме свою матусю, бабусю та прабабусю з дев`яносторічним ювілеєм. 

Життя Ліди Білої, котра народилася в Ганнівці у 1924 році, почалося з великих втрат: маму забрала тяжка хвороба, а коханого хлопця - війна. Травень 1945 приніс не лише довгождану Перемогу, а й подарував надію на особисте щастя. Того пам’ятного року Ліда вийшла заміж за гарного хлопця, агронома за освітою Дмитра, а сама диплом вчителя початкових класів здобувала вже заочно. 

Олександрійське управління з експлуатації газового господарства застерігає: у зв’язку з різким зниженням температури та складними погодними умовами можливе обмерзання оголовків димових та вентиляційних каналів, внаслідок чого може з’явитися зворотня тяга.

Нагадуємо: будьте обережні при користуванні газовими приладами!

Дорогу, милу матусю ЛІДІЮ ДАНИЛІВНУ АНДРУСЕНКО з 90-річчям!

Цілуєм руки рідної матусі, 

Невтомні руки мами золоті, 

До них ми серцем тихо прихилимся: 

За все, що маємо, дякуємо тобі!

З повагою родини Андрусенків.

переможці команда «Еврика»Одним з найголовніших завдань працівників освіти району є всебічний розвиток шкільної молоді, тому педагоги заради цього проводять багато різноманітних заходів. На минулому тижні в Петрівському НВК вдруге відбулася інформаційно-пізнавальна гра «12 балів». Її тема: «Україна – моя Батьківщина». Незважаючи на морозну погоду, до гри долучилися школярі з кількох загальноосвітніх закладів району: Володимирівського (команда «Еврика»), Луганського (команда «Максимум»), Червонокостянтинівського (команда «Екстремали»), Петрівського (команда «Хутор»), Чечеліївського (команда «Ерудит») та Петрівського НВК (команда «Галактика»). Цікаво відбувався перебіг інформаційно-пізнавальної гри, адже у залі зібралися найрозумніші, найкмітливіші представники учнівської спільноти Петрівщини. Під час змагань інтелектуалів, котрі демонстрували свої знання та уміння, найбільш організованими і підготовленими виявилися команди «Еврика», «Ерудит» та «Екстремали». Вони, відповідно, і вибороли три перших місця. Про ці результати сповістили члени компетентного журі, а затим відзначеним командам були вручені Грамоти районного відділу освіти. На протязі змагань вихованці гурту «Соловейки» Центру дитячо-юнацької творчості подарували своїм ровесникам кілька гарних пісень. 

Виразка шлунка, гіпертонія, облітеруючий ендартеріїт, судинні хвороби, серцеві, рак горла, легень, запалення ясен, карієс у багатьох випадках є вторинними хворобами, до яких призводить куріння. Серед померлих від раку легень — 80% курців. Ми думаємо, що це просто негарна звичка, якої можна самому позбутися, варто тільки забажати. Але на практиці все не так просто. Бо тютюн — наркотик, який зумовлює залежність більше, ніж героїн чи кокаїн. Куріння — це таке ж серйозне захворювання, як алкоголізм, туберку-льоз або травматизм. Така думка експертів, що вивчають цю проблему. Тютюнозалежність можна розглядати як рефлекс, свого роду інформацію, що записана в нашому «комп’ютері» — головному мозку, і цю інформацію треба стерти, «заблокувати». А без сторонньої допомоги буває дуже сладно це зробити. Як кинути курити за два-три дні? І чого це так важливо?

Що таке тютюнова залежність

Кафе «Україна», ПП Л.В.Молдавська, яке розташоване по вул. Кірова, З, смт. Петрове, повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. При роботі технологічного та допоміжного обладнання у атмосферу надходять забруднюючі речовини: вуглецю оксид, азоту оксиди, метан, ртуть, а також парникові гази. Викиди забруднюючих речовин від даного об’єкту не чинять суттєвого впливу на стан довкілля і не потребують проведення розрахунку розсіювання на ЕВМ. Зауваження просимо надсилати в селищну раду смт. Петрове.

Ігровий моментВ Палаці Спорту м. Олександрії 26 січня відбулися міжрайонні змагання з волейболу на кубок «УкрАгроКому».

Традиційно участь у змаганнях взяли волейболісти нашого району. В боротьбі за перемогу змагалися п’ять команд - Головківки Олександрійського району, Олександрівського, Петрівського, Устинівського та Знам’янського районів.

Змагання проходили за коловою системою. В результаті наші спортсмени вибороли почесне ІІІ призове місце. Перше місце здобули гравці команди з Головківки, яким було вручено перехідний кубок, друге дісталося спортсменам з Устинівського району. 

Волейболісти команд-призерів були нагороджені медалями та отримали грошові винагороди.