Мобільний пункт обігрівуВідповідно до розпоряджень голови районної державної адміністрації від 11 жовтня 2013 №352-р «Про створення пунктів обігріву населення на території району» та від 29 жовтня 2013 року №379-р «Про створення рухомих пунктів обігріву» в районі діють 15 стаціонарних пунктів обігріву, створених в приміщеннях сільських, селищних рад, де знаходяться найбільш необхідні продукти харчування: цукор, хліб, гаряча вода, один мобільний пункт обігріву (намет) Петрівського РВ УДСНС у Кіровоградській області та пункт обігріву в Петрівській центральній районній лікарні на базі медико-соціального відділення для осіб похилого віку та безхатченків (за листопад-грудень 2013 року 4 особи перебували на лікуванні у відділенні, станом на 27.01.2014 р. 3 особи лікуються у відділенні), 5 автомобілів з обігріваючим обладнанням на базі таких установ та організацій: Петрівський РЕМ, КП «Петрівське», філія Петрівський райавтодор, Петрівський відділ Олександрійського управління по експлуатації газового господарства. За останню добу в мобільний пункт обігріву звернулися дві особи.

В територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району, в районній організації товариства Червоного Хреста України та в Петрівській центральній районній лікарні створені банки одягу для бездомних громадян. Діє оперативний штаб для вжиття термінових заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, проведено три установчих засідання. В належному стані знаходяться два автомобілі, освітлювальна та телефонна мережі.

З метою виявлення людей похилого віку, одинокопроживаючих, безхатченків, 22 волонтерські бригади, у складі працівників територіальних органів та відомств, здійснюють соціальне патрулювання в населених пунктах району.

Населення району постійно інформується про місцезнаходження установ та закладів соціального обслуговування, телефонів «гарячих ліній», пунктів обігріву. Створено вісімнадцять гарячих ліній (Петрівська РДА - 9-78-63, УСЗН - 9-63-33, Терцентр - 9-64-32 та 15 сільських і селищних рад).