У зв’язку із напруженою ситуацією, що склалася в Україні, голова райдержадміністрації Тамара Сакара провела зустріч із керівниками громадських, ветеранських організацій, духовенства, лідерами громадської думки району, під час якої висловила позицію влади, мирно налаштованих жителів щодо засудження екстремізму, насильницьких дій і закликала земляків до миру, спокою, стабільної роботи на території району.

У своєму зверненні вона сказала: «Кіровоградщина, і наш район зокрема, були і залишаться територією миру і спокою, тож усі разом ми маємо перейматися долею нашого спільного дому. У своєму зверненні до жителів області голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко сказав: «Ми завжди чуємо голос опозиції і завжди вирішуємо усі питання через діалог, через компроміс». Наразі закликаю вас не дати розірвати країну, переконати людей припинити насилля і погроми державних установ, усі протиріччя вирішувати лише за столом переговорів, закликати до конструктиву, а не розбрату.

Більшість людей ще не можуть усвідомити, що Україна - одна з небагатьох держав пострадянського простору, яка не знала протистоянь і озброєних конфліктів, за бажанням опозиційних лідерів тепер перетворилася в зону бойових дій.

Спілкуючись із пересічними громадянами, розумієш - не все так однобічно, як хочуть показати це окремі політичні сили. Люди старшого покоління, які пам’ятають важкі воєнні і повоєнні часи, говорять лише про одне: аби не було війни, а страшніше за все - громадянської війни, коли брат іде на брата, коли син стріляє у батька. Напевне, політики, які закликають до озброєних дій, забули історію, а найголовніше - наслідки, які очікують кожного з нас. Чому кожен з нас повинен розраховутися за відновлення зруйнованої столиці? Чому сім’ї мають оплакувати загиблих та поранених дітей? І хто за все відповість?

Тому петрівчани вважають, що позиція Президента України Віктора Януковича щодо проведення діалогу, в першу чергу, повинна бути усвідомлена учасниками Майдану, і це дасть можливість для мирного вирішення конфлікту. І тільки тоді буде почутий кожен, і що найголовніше - буде прийняте виважене мудре рішення, як це і притаманно українському народу».

Позицію голови райдержадміністрації підтримують і представники духовенства району - благочинний району, ієрей Дмитро Городецький та ієрей Михайло Царук.

Голова районної організації Партії регіонів Лідія Затинацька наголосила: «Політичні терористи, екстремісти всіх мастей, захопивши будівлі державних адміністрацій, своїми першими рішеннями визначили заборону діяльності та символіки Комуністичної партії України і Партії регіонів на своїх територіях. І в основі цих антиконституційних рішень на повний зріст проявила себе їх неонацистська сутність, яка так ретельно приховувалася за демократичною риторикою і дотриманням прав людини. І ось результат - фашиствуючі молодчики на вулицях українських міст перетворюють країну на майданчик бойових дій. Сьогодні під загрозою опинилося саме існування незалежної України. Намагаючись здійснити державний переворот, який приведе до розколу країни, вони не замислюються про життя і долі мільйонів мирних громадян, які не беруть участь у цій вакханалії. Їх не хвилюють біль і страждання українських сімей. Партія регіонів звертається до всіх розсудливих людей, до всіх політичних і громадських організацій із закликом дати рішучу відсіч політичним екстремістам! Проявити свою громадянську позицію, стати на захист конституційного ладу!»

Депутат районної ради, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк зазначив, що за три останніх роки спільна робота влади, бізнесу, громадськості була направлена на вирішення життєво необхідних речей: ми газифікували села, освітлювали вулиці, ремонтували дороги, створювали умови для навчання і виховання наших дітей. Люди прагнуть мати роботу, отримувати достойну заробітну плату та в спокійній обстановці ростити дітей, а не будувати барикади.