доповідьНа протязі 2013 року інвестиційною діяльністю в районі займалися в основному сільськогосподарські підприємства.

Президент України наголошує на важливості залучення інвестицій задля розвитку агропромислового комплексу, житлово-комунального господарства, машинобудування, транспортної інфраструктури, курортно-рекреаційної сфери й туризму.

Так, протягом 2013 року сільськогосподарськими підприємствами району придбано 27 одиниць сільськогосподарської техніки на загальну суму 17129,0 тис. грн.

На покращення селекційної роботи в тваринництві сільськогосподарськими підприємствами району використано фінансовий ресурс 1998,0 тис. грн. Введено в основне стадо 444 голови нетелів.

З метою розвитку тваринницької галузі в 2013 році здійснено реконструкцію тваринницького приміщення для утримання поголів’я свиней у кількості 1000 голів на базі ПСП «Зарічне», використано фінансовий ресурс у сумі 5000,0 тис. грн., також у господарстві проводиться реконструкція тваринницького комплексу для утримання поголів’я корів у кількості 100 голів та 300 голів молодняку, на даний проект використано 1 млн. грн. Також господарством придбано сільськогосподарську обслуговуючу техніку для заготівлі сіна для вищевказаного поголів’я, використано – 400,0 тис. грн.

Реконструкція зерносушильного комплексу на базі ПСП «Зарічне» дасть змогу зберігати та просушуватиерно - 2,5 тис. тонни на добу, в залежності від вологості зерна. Робота по даному об’єкту завершена. Використано 3 млн. грн. власних коштів господарства.

У 2013 році на базі ТОВ «А/ф «П’ятихатська» розпочато інвестиційний проект по впровадженню виробництва макаронних виробів потужністю 3000 кг на добу загальною вартістю 1800, 0 тис. грн. 

На даний час проводяться роботи по облаштуванню приміщення майбутнього цеху – освоєно 280,0 тис. грн..

На території Йосипівської сільської ради здійснено реконструкцію току на базі СФГ «Сім вітрів» та використано фінансовий ресурс в сумі 500,0 тис. грн.

У серпні поточного року в районі розпочато інвестиційний проект - спорудження сонячної електростанції на базі ТОВ «ВЕСТ СОЛАР» на території Балахівської селищної ради, загальна вартість якого понад 200 млн. грн.

Відповідно до Порядку пайової участі замовників у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури даної території інвестор зобов’язується сплачувати відсоток пайової участі згідно договору між забудовником та селищною радою (по 50,0 тис. грн. на рік).

Даний інвестпроект дасть змогу стоворити 10 робочих місць, заробітна плата працівників складатиме від 2,0 до 3,0 тис. грн.

Термін реалізації проекту 6-10 місяців, на даний час виготовляється проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для відновлювальної енергетики.

Глава держави переконаний, що інвестиції сприятимуть модернізації реального сектору економіки і підтримці фінансової стабільності держави.

Департаментом економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації підготовлено проект «Угоди між Кабінетом Міністрів України та Дніпропетровською, Кіровоградською обласними радами з реалізації міжрегіонального проекту «Створення екологічно – безпечних умов для життя населення на території видобування та первинної переробки уранової сировини», учасником угоди є наш район. По даній угоді учасниками можуть бути лише ті об’єкти, на які виготовлена проектно-кошторисна документація.

Так, на 2014 рік на заходи по Петрівському району передбачено фінансування з державного бюджету загальною вартістю 17 млн. 855 тис. грн.

По напрямку: Ліквідація негативних екологічних наслідків:

дезактивація та рекультивація забруднених природними радіонуклідами земель на території зони спостереження Петрівського району, а саме рекультивація 150 га земель, передбачено фінансування ДБ 2500,0 тис. грн.;

По напрямку: Реконструкція та будівництво систем водопостачання: 

на завершення реконструкції водопровідної мережі вул. Леніна смт Петрове, передбачено фінансування ДБ 2 млн. грн.;

Будівництво мережі водопостачання до села Богданівка та по селу, передбачено фінансування ДБ 2 млн. 124,0 тис. грн.;

По напрямку: Реконструкція закладів освіти:

Петрівський НВК («Петрівський навчально-виховний комплекс» загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів – гімназія») - реконструкція даху, передбачено фінансування ДБ 1 млн. 800,0 тис. грн.;

Володимирівська ЗШ І-ІІІ ступенів (с. Володимирівка) - реконструкція даху, передбачено фінансування ДБ 1 млн. 008,0 тис. грн.;

По напрямку: Реконструкція автомобільних доріг та мостів:

поточний ремонт об’їздної дороги в смт Петрове, передбачено фінансування ДБ 7 млн. 200,0 тис. грн.