Різдвяний малюнок

Різдво Христове — велике християнське свято, день Народження Ісуса Христа, Спасителя світу і Відкупителя людей з полону гріха. Свято Різдва Христового вважається другим після Пасхи (Великодня) великим святом, хоча у багатьох католицьких країнах народне благочестя досі відводить йому головне місце серед свят.

Різдвяна легенда

Свято Різдва належить до великих християнських, так званих Дванадесятих неперехідних свят, та має п’ять днів передсвяткування і шість днів післясвяткування і завершується святом Обрізання Господнього.

Щиро вітаємо вас зі знаменною датою – 75-ю річницею заснування нашої області!

Кіровоградщина – не просто центр України, це по-справжньому центровий регіон. Тут б’ється енергетичне серце нашої держави. Тут зароджувався український професійний театр і «школа радості» Сухомлинського, формувалась потужна хореографічна школа і багаторічні традиції та досвід сільськогосподарського машинобудування. Наша область – це край родючих чорноземів та працьовитих людей. Нам є чим пишатися, але є й до чого прагнути. 

члени громадської ради та запрошені за роботою.Наприкінці минулого тижня під головуванням Валентини Бойко відбулося чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації. Члени ради заслухали інформацію начальника управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації Наталії Тритяк про ціни на ліки в аптеках Петрового. Зокрема їх цікавило питання, чому ціни на деякі ліки у соціальній аптеці мало відрізняються від цін у приватних аптеках. Наталія Миколаївна дала обґрунтовані відповіді, підкресливши, що моніторинг цін на ліки проводять сільські, селищні ради, а в соціальній аптеці є стала ціна на 80 найменувань широковживаних ліків, яка строго дотримується.

в ролі Наума учень Петрівського НВК Валерій СемеховУ один з останніх днів року, що минув, в Петрівській ЗШ І ступеня пройшло районне свято Наума, присвячене найрозумнішим і найталановитішим дітям. 

У давні часи навчальний процес розпочинався взимку, 14 грудня, коли позаду залишалися всі турботи, пов’язані з вирощуванням і збиранням врожаю. Саме в цей період, після Андрія, святкували день пророка Наума – покровителя розуму, знань, доброчинства. Тож природно, що вшанування обдарованих дітей пройшло під знаком Наума, а його гаслом була давня приказка «Наум, Наум, наведи на ум!». На свято завітали заступник голови райдержадміністрації Т.Панета і начальник відділу освіти райдержадміністрації Г.Москалець.

Звіт про роботу районної ради за 2013 рік

26 листопада 2013 року виповнилося три роки з часу обрання Петрівської районної ради VI скликання. 

Щорічно відповідно до статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” я, як голова районної ради звітую перед депутатським корпусом районної ради та громадою району про виконання повноважень голови районної ради.

У минулорічному звіті мною була наведена статистична палітра кількісного і якісного складу депутатського корпусу районної ради, тому сьогодні планую зупинитися лише на змінах, які в ній відбулися за звітний період.

18 грудня 2013 року в Петрівському відділенні Олександрійської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградської області відбулася зустріч за участю заступника начальника – начальника Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Легуна П.В. з представниками малого та середнього бізнесу. Тема зустрічі: «Рік діяльності Міністерства доходів і зборів». В обговоренні питань взяли участь 22 представники малого бізнесу. Темою питань було спрощення адміністрування податків, електронні сервіси та здача звітності в електронному вигляді.

солістка Наталія АндрющенкоКожна праця по-своєму складна і потребує професійності та самовідданості. Якщо хлібороб по весні засіває ниву, то вже по осені збирає урожай. Яким він буде - залежить від багатьох факторів, як людських так і природних.  

Культосвітні установи покликані в першу чергу через призму відпочинку та дозвілля всебічно і гармонійно розвивати і виховувати молодь та пропагувати здоровий спосіб життя. Зрозуміло, що цей складний виховний процес відбувається за іншими мірками і не лише в часі, але його результат не менш важливий.

Згідно з Конституцією України, людина, її життя та здоров’я, честь та гідність, недоторканість визнаються найвищими соціальними цінностями. Кожна людина має право на працю, тобто можливість заробляти собі на життя працею, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Але, на жаль, ще чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним «вигодам»… Тому останнім часом усе частіше доводиться стикатися з таким негативним явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин – «тіньовою» зайнятістю.

«Тіньова» зайнятість і «тіньова» заробітна плата (так звана «зарплата в конвертах») - явища, що, на жаль, міцно увійшли в наше життя та набули значних масштабів. Це не лише серйозна соціальна, але й економічна проблема України.

Видавничий дім «МЕДІА-ПРО», редакція професійного журналу «Охорона праці і пожежна безпека» ініціюють проведення щорічного професійного Всеукраїнського конкурсу «Безпека праці – 2014», який відбудеться вперше. Термін проведення конкурсу – з 01 лютого до 15 вересня 2014 року.

Метою Конкурсу є підвищення професійного рівня спеціалістів з охорони праці та пожежної безпеки. 

Учасником Конкурсу може стати будь-який фахівець, який має досвід  роботи в сфері охорони праці та пожежної безпеки на території України.

Як правило, до святвечірнього столу в різних куточках України подають пісні страви.

Кутя – окраса столу. На Львівщині кутю готують густою, з пшениці, маку, родзинок, грецьких горіхів та засолоджують медом. На Харківщині готують кутю з рису, решта інгредієнтів - ті ж. На Закарпатті ще також готують рідку кутю: відвар з пшениці змішується з узваром, додається вода, в якій запарювався мак, мед, мелені горіхи та мелений мак.

Поряд з кутею на столі є плетенка – булка, сплетена косою, посипана маком. Їдять її по закінченню Різдвяних свят.

Запивають страви узваром – компотом із сушених фруктів.

Салат із квашеної капусти з цибулею

Це найпростіший салат, який можна буде подати до відварної картоплі або рису, та й до будь-якої пісної каші. 

Потрібно: 350 г капусти, 1 ріпчаста цибулина, 2-3 ст. ложки рослинної олії, зелень петрушки, цукор за смаком. 

Капусту дрібно нарізати, додати цукор, перемішати з нашаткованим цибулею та олією. Посипати зеленню петрушки і прикрасити колечками ріпчастої цибулі.

У розпалі опалювальний сезон. Саме в цей період різко збільшується кількість пожеж, які виникають у житловому секторі. Однією з основних причин загорянь є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Незважаючи на неодноразові попередження на сторінках газети про запобігання надзвичайних ситуацій та правила поводження з опалювальними приладами та при користуванні пічним опаленням, прикрі а то й трагічні випадки, на жаль, все ж трапляються. Саме трагічна подія сталася цього року в ніч з 20 на 21 грудня в селі Олександрівці. Через недотримання правил протипожежної безпеки четверо членів сім’ї у своєму помешканні отруїлися чадним газом, одного з них врятувати не вдалося.