члени громадської ради та запрошені за роботою.Наприкінці минулого тижня під головуванням Валентини Бойко відбулося чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації. Члени ради заслухали інформацію начальника управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації Наталії Тритяк про ціни на ліки в аптеках Петрового. Зокрема їх цікавило питання, чому ціни на деякі ліки у соціальній аптеці мало відрізняються від цін у приватних аптеках. Наталія Миколаївна дала обґрунтовані відповіді, підкресливши, що моніторинг цін на ліки проводять сільські, селищні ради, а в соціальній аптеці є стала ціна на 80 найменувань широковживаних ліків, яка строго дотримується.

Рада вирішила на одне з наступних засідань запросити завідуючих аптек та Петрівського селищного голову для чітких роз’яснень з даного питання.

Про стан виплати орендної плати за оренду землі та майна власниками земельних і майнових паїв присутніх поінформувала начальник управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Людмила Маліщук. Вона повідомила, що на даний час на території району виплату орендної плати за паї завершено. Виплачено 33 млн. 400 тис.  грн., що становить 100% від нарахувань, або 3,1% від нормативно грошової вартості землі. За оренду майнових паїв виплачено 221,8 тис. грн. (100%). В середньому по господарствах орендна плата за один пай склала 4116 грн., або 633 грн. за 1 га. В господарствах району орендна плата виплачувалася в розмірі не менше 3%, а у деяких – 4% і більше тобто за 1 га паю – 800-1060 грн. Розрахунки проводилися як у натуральній так і у грошовій формі. На запитання членів ради Людмила Василівна відповіла, що виплати орендної плати за паї в усіх господарствах здійснена у повному обсязі.

Про соціальну реабілітацію осіб з особливими потребами інформували директор РЦ ССДМ Оксана Стулій та начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра.

Дітям зазначеної категорії, яких у районі налічується 80 осіб, та їх батькам спеціалістами центру надаються якісні послуги. Три роки поспіль для визначеної категорії дітей в районі проводиться фестиваль «Повір у себе», метою якого є соціальна підтримка дітей з особливими потребами – зустріч з новими друзями, задоволення від спілкування, демонстрація талантів, відкриття нових можливостей.

Дорослим особам зазначеної категорії, яких у районі налічується 1461, протягом року видано 1712 направлень для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (милиці, палиці, крісла колісні, слухові апарати тощо). Спеціалістами відділень територіального центру надано соціально-побутових послуг1271 особі, транспортною службою «Соціальне таксі» скористалися 245 осіб пільгових категорій.

Валентина Григорівна відповіла також на запитання щодо порядку заміни колісних крісел та використання путівок на лікування. 

Начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту районної державної адміністрації Світлана Заєць  повідомила приємну звістку про те, що нарешті районну програму «Про розчистку русла річки Інгулець» включено до державної програми. Тож у період до 2021 року за кошти державного бюджету Кіровоградським обласним управлінням водних ресурсів буде виконано розчищення та врегулювання русел річок протяжністю 25,9 км, що дасть можливість захистити 9 населених пунктів, 1522 садиби та 2310 га сільськогосподарських угідь.

Валентина РЯБОКОНЬ.

На знімку: члени громадської ради та запрошені за роботою.