солістка Наталія АндрющенкоКожна праця по-своєму складна і потребує професійності та самовідданості. Якщо хлібороб по весні засіває ниву, то вже по осені збирає урожай. Яким він буде - залежить від багатьох факторів, як людських так і природних.  

Культосвітні установи покликані в першу чергу через призму відпочинку та дозвілля всебічно і гармонійно розвивати і виховувати молодь та пропагувати здоровий спосіб життя. Зрозуміло, що цей складний виховний процес відбувається за іншими мірками і не лише в часі, але його результат не менш важливий.

Про те, що Луганський сільський Будинок культури ім. А.Г. Лисиціна, який щойно відзначив свій 20-річний ювілей, став культурно-просвітницьким та спортивним центром Петрівщини, говорять результати діяльності його колективу. Він визнаний одним із кращих сільських закладів культури в нашій державі, а село Луганка являється одним із кращих сіл області, тож не даремно його здавна називають «перлиною степового краю». Ці досягнення є  результатом наполегливої праці багатьох поколінь маріампольців. Базове господарство на підтримку соціальної сфери виділяє щороку із своїх прибутків понад мільйон гривень. Витрачаються ці немалі кошти для підтримки діяльності і розвитку культурних, освітніх, медичних закладів та спортивних секцій. Це не тільки позитивно впливає на продуктивність праці, але й сприяє формуванню громадської свідомості, яка згуртовує людей для діяльності у напрямку розвитку своєї території та збереження цілісності господарства. 

святковий настрійКолишній директор господарства, почесний громадянин Кіровоградщини А.Г. Лисицін у свій час спонукав маріампільців мислити і працювати саме за такими мірками. Теперішнє правління агрофірми та її керівник Костянтин Міщанін продовжують діяти за накресленим Анатолієм Гавриловичем вектором, незважаючи на те, що з кожним роком це здійснювати доводиться складніше. Та все ж сподівається у майбутньому на більш суттєву підтримку держави. 

Труднощі не стали на заваді святкування ювілею Будинку культури.

Більшість клубних працівників мають за плечима 20-річний стаж роботи в його стінах і неабиякий досвід в організації та проведенні дозвілля і відпочинку населення. 

сільський актив: Олег Дудук, Олексій Соботюк, Олександр ДонецьНезмінний директор та постійний ведучий Олександр Донець, написав до події сценарій та декілька пісень, побудував програму так, аби всі члени гуртків, яких в клубному закладі діє більше десятка, мали можливість продемонструвати свої таланти. Олександр Володимирович з хвилюванням і вдячністю пригадав своїх перших наставників та надійних помічників А.Г.Лисиціна та В.Г.Козловського, які багато зробили для розвитку Будинку культури але, на превеликий жаль, вже пішли за межу життя. Тож у їхню память було присвячено пісні.

Голова правління Костянтин Міщанін подякував директору Будинку культури за співпрацю і зазначив, що Будинок культури, який будувався в нелегкі часи становлення нашої незалежної держави, нічого б не був вартий, якби тут не працювали фахівці з притаманною любов’ю до своєї професії. Результати плідної праці помітні у їх справах. Юнаки та дівчата, які охоплені гуртковою роботою стають поміркованими, загартованими, а це є важливою основою у формуванні характеру та у підготовці їх до самостійного життя. Вони мають успіхи не лише в масштабах району, області, а і усієї держави, а про спортивні досягнення вихованців подружжя тренерів Кононенків знають уже і в Європі. «Тому я низько вклоняюся за вашу нелегку і дуже потрібну працю» - сказав Костянтин Володимирович. Керівник від імені правління агрофірми та її трудового колективу побажав усім, любителям сцени та спорту і тим, хто створює затишок в установі, здоров’я і творчих успіхів. Теплі й щирі вітання лунали і з вуст голови сільської ради Олексія Соботюка та голови профспілки господарства Олега Дудука, котрі вручили для клубного закладу мультимедійне обладнання. Почесними грамотами та подарунками вони нагородили керівників гуртків, технічний персонал та активних учасників художньої самодіяльності. Односельчани, після цікавого та змістовного концерту були запрошені ще й до накритих солодощами столів.

вітання Костянтина Лисиціна співає ансамль «Берегиня»

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімках: солістка Наталія Андрющенко; святковий настрій; сільський актив: Олег Дудук, Олексій Соботюк, Олександр Донець; вітання Костянтина Лисиціна; співає ансамль «Берегиня».