Президент України Віктор Янукович підписав Закон №243-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, в яких здійснюється діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування в нічний час».

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів (про перебування дитини у закладах громадського харчування та сфери розваг у нічний час) 16 травня.

Відповідно до закону, дітям у віці до 16 років з 22.00 до 6.00 забороняється перебувати у закладах, в яких проводиться діяльність у сфері розваг, та установах громадського харчування, якщо їх не супроводжує хоча б один з батьків або інший законний представник дитини.

Закон зобов’язує власників та посадових осіб розважальних закладів і закладів громадського харчування вживати заходів щодо недопущення в такі заклади в зазначений час дітей до 16 років, яких не супроводжують батьки чи інші законні представники, надаючи їм право вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

Порушення порядку перебування дітей у закладах сфери розваг або громадського харчування тягне за собою стягнення штрафу з посадових осіб, підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств, або уповноважених ними осіб, громадян суб’єктів підприємницької діяльності від 20 до 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Ті ж дії, вчинені повторно протягом року, тягнуть стягнення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Прес-служба Глави держави.

На виконання завдань щодо дерегуляції у сфері надання адміністративних послуг обласна державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю із Кіровоградською дирекцією державного підприємства “Укрпошта”.

В облдержадміністрації відбулося засідання комітету з економічних реформ, яке провів голова ОДА Андрій Ніколаєнко. Одне з питань, що розглядалося під час засідання, стосувалося реформування сфери надання адміністративних послуг в області, зокрема, роботи дозвільних центрів на місцях. Дерегуляція, усунення зайвих бюрократичних процедур, зменшення тиску контролюючих органів – це ключові завдання, визначені Президентом України у зазначеному напрямку реформи.

ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

 Кіровоградської області

від 10 червня 2013 року № 16-р

Про скликання двадцять восьмої сесії районної ради шостого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради шостого скликання:

  1. Скликати двадцять восьму сесію районної ради шостого скликання 14 червня 2013 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20.
  2. На обговорення винести наступні питання:

2.1 Про звіт про діяльність КП «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району» за І квартал 2013 року;

2.2 Про районну програму розвитку та функціонування центру обслуговування платників податків в Петрівському відділені Олександрійської ОДПІ на 2013 рік та інші.

  1. На сесію запросити депутатів районної ради та не депутатів (за списком).

Голова районної ради С. Тилик

нагороду О.Поворознюкові вручила народна артистка України Ніна МатвієнкоНаш останній візит в ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» був зумовлений телефонним дзвінком О.Поворознюка. Олександр Григорович вітав колектив «Трудової слави» з наступаючим святом журналістів, а на традиційні в таких випадках запитання, як життя, як справи, раптом запропонував: «Що там розповідати, - приїздіть – все розкажу, все покажу…»

Отож ми знову у Володимирівці. Що показово: хоч і буваємо тут нерідко, однак з кожним черговим візитом помічаємо усе нові зміни, про які важко було навіть уявити в порівняно недавно, здавалося, безнадійно безперспективному селі. Принаймні таким воно виглядало ще якийсь десяток років тому, а зараз, приміром, черговим сюрпризом став свіженький асфальт, прокладений в центральній частині села. Причому, прокладений як належить: з намальованими лініями дорожньої розмітки, ледь помітним нахилом дорожнього полотна, аби на проїжджій частині якомога менше утворювалися калюжі,.

початок зустрічі - бригада арбітрів проводить жеребкуванняЗмагалися на рівних

Свого часу петрівчани дуже любили футбол. Колгоспи і провідні підприємства мали свої команди, які змагалися між собою, а також з командами з інших населених пунктів району. Особливою шаною користувалися гравці збірної Петрового. Всі змагання збирали неабиякі ватаги вболівальників і були незмінною складовою культурно-спортивного життя райцентру. Тому будівництво стадіону «Інгулець» на початку 70-х років минулого століття стало неабиякою подією, адже він став осередком спортивного життя. І не лише спортивного, бо на ньому також проходили концерти, шоу, автородео, різноманітні масові заходи.

Нині від стадіону залишилася лише назва. Будівлі і спортивні споруди розграбовані і знищені, футбольне поле перетворилося на місце випасу худоби.

1 червня до районного центру зайнятості завітали вихованці Балахівської ЗОШ соціальної реабілітації, де їм було організовано екскурсію просторовими секторами центру. Під час зустрічі діти отримали багато корисної інформації, пов’язаної з вибором професії, ознайомилися з критеріями правильного вибору майбутньої трудової діяльності, вимогами роботодавців до працівників та ін. Крім того, вихованці переглянули інформацію про навчальні заклади нашої області, центри професійно-технічної освіти, особливо зацікавили хлопчаків матеріали професіографічних путівників, де зібрана інформація і про історію виникнення конкретної професії, і про вимоги до професії, і про можливість професійного навчання, і про перспективи зайнятості.

За оперативними даними станом на 01.06.2013 року в районному центрі зайнятості на обліку перебуває 292 безробітних, з них 168 жінок, 115 осіб - молодь у віці до 35 років.

З початку року до центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні звернулися 669 осіб.

Станом на 01.06.2013 р. в базі даних центру зареєстровано 27 вакантних місць, у тому числі 12 - для робітників, 11 - для службовців, 4 вакансії для осіб, які не мають професії або займали місця, що не потребують спеціальної підготовки.

За направленням центру з початку року працевлаштовано 218 осіб.

виступає ансамбль «Джерело»Днями в культосвітній галузі району сталася досить вагома подія – вперше за багато років на базі районного Будинку культури було проведено виїзне засідання художньо-методичної ради обласного Центру народної творчості. В Петрове прибула представницька делегація у складі провідних методистів ОЦНТ з усіх жанрів, яку очолила заступник директора Центру А.Романова. У зсіданні взяла участь заступник голови райдержадміністрації В.Сибіра.

Захід розпочався концертом виконавців і художніх колективів РБК із залученням учнів хореографічного відділення Петрівської дитячої музичної школи та народного самодіяльного ансамблю «Джерело» Олександрівського сільського клубу.

діти з цікавістю слухають розповідь бібліотекаря РДБ Алли Іщенко про екологічні проблеми«Жити щасливо й жити в злагоді з Природою – одне й те саме» (Л.Сенека)

Світ навколо дитини – це світ природи з безмежним багатством явищ, з невичерпною красою. Заглиблюючись у цей світ, вбираючи його звуки, запахи, барви, спостерігаючи різні явища природи, насолоджуючись його гармонією, дитина вдосконалюється як особистість.

Допомогти проникнути у суть явищ, зрозуміти їх закономірність, доцільність та взаємообумовленість намагаються працівники районної дитячої бібліотеки, які влаштували у Всесвітній день навколишнього середовища для дітей оздоровчого пришкільного табору «Ромашка» екологічну гру «Екологічний світлофор».

У процесі гри діти задовольняли свої пізнавальні інтереси, отримали відповіді на цілий ряд запитань, зрозуміли ряд складних та багатогранних явищ. Зокрема те, що вплив людини на природу стає все потужнішим: Чорнобильська катастрофа, загибель Аралу, аварії нафтових танкерів у морях та океанах, отруєні стоками річки та озера, неконтрольоване вирубування лісів, забруднення повітря шкідливими викидами в атмосферу тощо. Тому від завданих природі ран саме людина і повинна допомогти їй вилікуватися.

На протязі травня-червня працівниками ДПРЧ-32 У ДСНС в області в с. Богданівці, Новому Стародубі, смт. Петровому та на інших водоймищах району були проведені рейдові перевірки в місцях масового відпочинку людей на воді та в лісових масивах. З жителями району проведено інструктажі та надано наочну агітацію.

Вітаємо переможця!

ДПРЧ-32 У ДСНС України у Кіровоградській області проводив конкурс на кращу на кращий пірографічний виріб (випалювання по деревині) з тематики безпеки життєдіяльності. Переможець був нагороджений цінним подарунком.

***

Шановні жителі району! 11 червня 2013 року з 10.00 до 11.30 год. відбудеться «пряма телефонна лінія» з начальником УДСНС України у Кіровоградській області старшим лейтенантом служби цивільного захисту Андрієм Володимировичем Пащенком. Телефонуйте за № 9-73-51

В’ячеслав Бакун, командир відділення  ДПРЧ-32 УДСНС у Кіровоградській області

Реализация рабочего проекта 106/127-1-1,3 «Реконструкция и расширение старой чаши хвостохранилища в б. «Щ» ГМЗ ГП «ВостГОК» до отм. 141,5 м. I очередь строительства обеспечивает наращивание емкости хвостохранилища до объема 21,549 мл. м3 уложенных хвостов. Существенным фактором является использование для поддержания работы ГМЗ существующего техногенного объекта.

Проведенная оценка воздействия на окружающую среду процесса строительства и эксплуатации объектов первой очереди реконструкции хвостохранилища в балке «Щ» позволила установить, что принятые технические решения и установленные экологические ограничения обеспечивают по прогнозу соблюдение санитарно-гигиенических нормативов по уровням химического и акустического загрязнения атмосферы, почвы, правилам обращения с отходами.

Общий выброс 30-и загрязняющих веществ в атмосферу за 16 месяцев строительства составит 2342,689 т, в т.ч. по нормируемым загрязняющим веществам - 90,748 т и по парниковым газам и НМЛОС - 2251,941 т. Общий выброс 18-и загрязняющих веществ в атмосферу в период эксплуатации составит 31,311 т, в т.ч. по нормируемым загрязняющим веществам - 3,869 т и по парниковым газам и НМЛОС - 27,442 т.