діти з цікавістю слухають розповідь бібліотекаря РДБ Алли Іщенко про екологічні проблеми«Жити щасливо й жити в злагоді з Природою – одне й те саме» (Л.Сенека)

Світ навколо дитини – це світ природи з безмежним багатством явищ, з невичерпною красою. Заглиблюючись у цей світ, вбираючи його звуки, запахи, барви, спостерігаючи різні явища природи, насолоджуючись його гармонією, дитина вдосконалюється як особистість.

Допомогти проникнути у суть явищ, зрозуміти їх закономірність, доцільність та взаємообумовленість намагаються працівники районної дитячої бібліотеки, які влаштували у Всесвітній день навколишнього середовища для дітей оздоровчого пришкільного табору «Ромашка» екологічну гру «Екологічний світлофор».

У процесі гри діти задовольняли свої пізнавальні інтереси, отримали відповіді на цілий ряд запитань, зрозуміли ряд складних та багатогранних явищ. Зокрема те, що вплив людини на природу стає все потужнішим: Чорнобильська катастрофа, загибель Аралу, аварії нафтових танкерів у морях та океанах, отруєні стоками річки та озера, неконтрольоване вирубування лісів, забруднення повітря шкідливими викидами в атмосферу тощо. Тому від завданих природі ран саме людина і повинна допомогти їй вилікуватися.

Тетяна ТАНЧИНЕЦЬ.

практичні заняття на знання природи

На знімках: діти з цікавістю слухають розповідь бібліотекаря РДБ Алли Іщенко про екологічні проблеми; практичні заняття на знання природи.