1 червня до районного центру зайнятості завітали вихованці Балахівської ЗОШ соціальної реабілітації, де їм було організовано екскурсію просторовими секторами центру. Під час зустрічі діти отримали багато корисної інформації, пов’язаної з вибором професії, ознайомилися з критеріями правильного вибору майбутньої трудової діяльності, вимогами роботодавців до працівників та ін. Крім того, вихованці переглянули інформацію про навчальні заклади нашої області, центри професійно-технічної освіти, особливо зацікавили хлопчаків матеріали професіографічних путівників, де зібрана інформація і про історію виникнення конкретної професії, і про вимоги до професії, і про можливість професійного навчання, і про перспективи зайнятості.

За словами заступника директора закладу Гюльнари Лубенець, такі профорієнтаційні заходи є вкрай важливими для цих дітей, адже вони залишилися без батьківської підтримки у професійному самовизначенні. Служба зайнятості намагається спрямувати їх та повернути до повноцінного життя, більш того, - посприяти обрати свою трудову стежину, яка допоможе їм стати гідними членами суспільства.

Хочеться вірити, що всі ці діти знайдуть своє покликання в житті, той єдиний вірний професійний шлях, який допоможе їм як у професійному, так і в особистому житті, а вчителі і вихователі пишатимуться ними.

Тетяна Біденко, спеціаліст Петрівського РЦЗ