На виконання завдань щодо дерегуляції у сфері надання адміністративних послуг обласна державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю із Кіровоградською дирекцією державного підприємства “Укрпошта”.

В облдержадміністрації відбулося засідання комітету з економічних реформ, яке провів голова ОДА Андрій Ніколаєнко. Одне з питань, що розглядалося під час засідання, стосувалося реформування сфери надання адміністративних послуг в області, зокрема, роботи дозвільних центрів на місцях. Дерегуляція, усунення зайвих бюрократичних процедур, зменшення тиску контролюючих органів – це ключові завдання, визначені Президентом України у зазначеному напрямку реформи.

Андрій Ніколаєнко наголосив, що центри надання адміністративних послуг мають запрацювати в усіх містах обласного підпорядкування, в першу чергу це стосується Знам’янки та Світловодська, бо ж Кіровоград та Олександрія вже мають такі установи, а в усіх районах області повинні функціонувати  дозвільні центри. Разом з тим, голова облдержадміністрації озвучив низку інших важливих позицій, що стосуються порушеної теми. Так, керівник області наголосив, що розпочата реформа у сфері надання адміністративних послуг має на меті звести до мінімуму контакт заявника із чиновниками, які видають дозволи. Інше завдання – спрощення реєстрації бізнесу.

За показову керівник області вважає роботу Кіровоградського центру з надання адміністративних послуг. Він нагадав, що Кіровоград свого часу потрапив до трійки міст, визначених на рівні держави для реалізації пілоту по створенню таких центрів державним коштом.

Як додав перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов, до Кіровоградського центру надання адміністративних послуг надійшло більше 15 тисяч заяв, надано більше 20 тисяч консультацій – центр активно і напружено працює.

Більш детально Віктор Серпокрилов зупинився на ситуації в районах та містах області, де мають працювати аналогічні установи. Так, проблеми зі створенням центрів з надання адміністративних послуг мають два міста – Знам’янка і Світловодськ, їх керівництво запевнило – усі проблемні питання вже ближчим часом будуть вирішені, і центри неодмінно за-працюють.

Є питання і Устинівського та Ульяновського районів, де зволікають із прийняттям рішень про дозвільні центри, а це частина офіційної процедури, своєрідна обов’язкова умова для їх створення і подальшої роботи.

Віктор Серпокрилов наголосив, що запровадження помісної практики роботи дозвільних центрів має неабияке значення для реалізації завдань по дерегуляції в цілому. Для прикладу, кількість дозвільних документів для ведення бізнесу уже скоротилася із 227 до 143, іще планується скасувати – 49.
Для обмеження необхідності заявнику контактувати із чиновником, який видає довідку, до цієї роботи залучається і державне підприємство “Укрпошта”. Відтак, заяву і довідку-відповідь на неї можна буде надіслати і отримати поштою – визначено 34 адміністративні послуги, що можуть надаватися засобами поштового зв’язку.

Відповідний меморандум про співпрацю із Кіровоградською дирекцією державного підприємства “Укрпошта” підписав 22 травня під час засідання комітету з економічних реформ голова ОДА Андрій Ніколаєнко.

Управління інформаційної діяльності Кіровоградської ОДА