Сердечно вітаю вас із Днем медичного працівника.

Бути лікарем - це виняткове покликання, адже гуманізм і милосердя, чуйність і готовність завжди бути корисними - у всі часи залишаються основними принципами людей вашої професії.

Праця медиків є однією із найбільш благородних і жертовних. Вас недаремно називають хранителями життя, адже ви першими приходите на допомогу в найскрутніші хвилини та допомагаєте боротися за найцінніший скарб – здоров’я і життя. У ваших руках щодня опиняються сотні людських доль, які залежать не тільки від рівня вашої кваліфікації та призначеного лікування, але й від вашої психологічної підтримки та проявленого милосердя.

Переконаний, що, втілюючи крок за кроком необхідні зміни, ми досягнемо того рівня, коли наша медицина нічим не буде поступатися європейським стандартам надання допомоги, а медичне обслуговування в країні буде не тільки якісним і високотехнологічним, але й доступним для усіх верств населення.

Прийміть слова вдячності за сумлінну та невтомну працю. Нехай сторицею повертається до вас добро та милосердя, яке ви даруєте людям.

Міцного здоров’я, миру, добробуту та злагоди вам і вашим родинам!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Висловлюємо найтепліші слова вдячності представникам найгуманнішої у світі професії, тим, хто, не жаліючи зусиль і часу, приймає на себе важкий тягар людського болю і страждань, оберігає найцінніше, що є у людини — її життя. Адже здоров’я нації є базовою умовою нормального розвитку країни, її благополуччя.

Прийміть побажання міцного здоров’я і благополуччя вам, вашим рідним і близьким. Нехай збудуться всі ваші задуми, а віра і оптимізм завжди залишаються з вами!

Голова райдержадміністрації Сергій Завалій,
голова районної ради Тамара Сакара

Прийміть найщиріші вітання із професійним святом. Ви представляєте одну з найшляхетніших професій, адже оберігаєте найбільший дар Господній – людське життя! У цьому жертовному, щоденному служінні часто не маєте права на спокій, відпочинок, власні емоції чи навіть страх. І вдень, і вночі ви були поруч, аби встигнути допомогти хворому! У надважкий час ви на цілодобовій сторожі людського життя. Кожен із вас виконує надважливу функцію лікування та порятунку українців: чи то на прийомі в поліклініці, чи в операційній. Нехай же Господь за вашу мужність пошле міцного здоров’я та сил. Дякую вам за все, ангели-охоронці в білих халатах!

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова

Прийміть найщиріші вітання зі словами вдячності за вашу благородну працю. Споконвіку більше за скарби та всілякі надбання цінувалося здоров’я людини. А тому професія лікаря завжди була однією з найнеобхідніших і найшано-вніших. Саме для неї завжди були, є і будуть актуальними такі поняття, як доброта, гуманність благородність і професіоналізм.

Ви даруєте людям найдорожче – здоров’я, віру та надію. Щиро бажаю вам бути щасливими і здоровими!

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

У Балахівці розпочалося будівництво сонячної електростанції

Коли кілька років тому в нашій районці вперше з’явилася інформація про будівництво в районі потужного об’єкта так званої альтернативної енергетики, конкретніше — сонячної електростанції — чимало хто до цієї звістки поставився скептично. Якось із досвіду попередніх років ми звикли до того, що усілякі промислові та технологічні об’єкти у нас лише зникають, припиняючи свою діяльність. А гучні обіцянки відкриття чогось важливого, потрібного і корисного стали сприйматися не більше як пропагандистські трюки, покликані зібрати перед черговими виборами якомога більше голосів за цього, щедро роздаючого обіцянки, кандидата. Яскравим прикладом подібних передвиборчих маніпуляцій були так звані «транспортні коридори», які наприкінці 90-х і на початку 2000-х мали довести виборцям Петрівщини, що кращої кандидатури, як Олександр Єдін, для того, аби їх життя стало заможнішим, щасливішим і веселішим — просто не існує. Чимало добровольців тоді, до речі, поспішили записатися до складу будівельних бригад, які оці «транспортні коридори» мали будувати. Заробітню платню, звісно, за цю роботу теж було обіцяно таку, що, за логікою, до нас мали б потягтися заробітчани з Польщі, Росії, інших сусідніх і не лише сусідніх країн.

Вже вшосте на базі ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» пройшов регіональний семінар під назвою «День поля», який провела міжнародна компанія «Агроскоп Інтернешнл», що уже 15 років працює в Україні, забезпечуючи безперебійну роботу господарств-партнерів протягом усього циклу вирощування культур. Компанія активно впроваджує інноваційні комплексні рішення, надає високопрофесійні агрономічні консультації, постачає перевірені часом якісні продукти (насіння, засоби захисту рослин, мікро- та макродобрива).

Завдяки партнерству з групою Original Enterprises, до складу якої компанія увійшла в 2014 році, «Агроскоп» отримує прямий доступ до передових технологій аграрного інтелекту Європи та ретранслює його клієнтам, тим самим розширюючи можливості у постачанні стратегічних ресурсів та технологій, які підтримують стабільність та прибутковість сільгоспвиробників України.

Сторінками історії

У часи існування Радянського Союзу і прорадянського блоку східноєвропейських країн, які прийнято було називати країнами народної демократії, Німецька Демократична республіка (НДР) вважалася вітриною соціалізму, бо була найбільш розвиненою, мала потужну економіку і передову науку, рівень життя громадян був помітно вищим, ніж в Польщі, Болгарії, Румунії та інших країнах блоку, у тому числі і в самому СРСР. Та не даремно кажуть, що не хлібом єдиним живе людина. Майже в усіх країнах соці-алістичного табору, в тому числі і в СРСР, ставалися повстання і заворушення проти комуністичної диктатури, за поліпшення добробуту. Всі ці протести і повстання жорстоко придушувалися із застосуванням військової сили.

У Петровому весело відзначили Міжнародний день захисту дітей

Щороку, в перший день літа, відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Відомо, що добрі справи потрібно починати молитвою, тож і цей день розпочався Хресною ходою за мир в Україні, яку вже четвертий рік поспіль проводить духовенство Петрівського благочинного округу Олександрійської єпархії. В Парку відпочинку смт Петрового відбувся молебень за здоров’я і добробут дітей. Дійство очолив благочинний храмів Петрівського округу Олександрійської єпархії протоієрей Димитрій Городецький у співслужінні з протоієреєм Михайлом Царуком.

Кожного року у перший день літа ми святкуємо День захисту дітей. Саме цього дня дітлахи отримують масу позитиву та заряд бадьорості на всі канікули. Для петрівської ж дітлашні нинішнє свято виявилося особливо вдалим, адже веселі розваги тривали упродовж двох днів. Зокрема, окрім загальнорайонного, свято для малечі Петрового влаштувала і Петрівська селищна рада. Воно відбулося в суботу, 2 червня.

Привітала дітей з чим чудовим святом і приходом літа Петрівський селищний голова Світлана Тилик. Окрім найкращих побажань, вона висловила свою захопленість сучасним поколінням і нагородила найталановитіших юних петрівчан, котрі дивують своєю активністю і творчістю. Тому, коли ви побачите на вулиці дитину, одягнену в футболку з написом «Я люблю Петрове», знайте, що це один з тих, хто становить гордість нашого селища.

«Духовне життя дитини повноцінне лише тоді,
коли вона живе у світі гри, казки, музики,
фантазії, творчості, у зв’язку з природою.
Без цього вона – засушена квітка»
В. Сухомлинський

Дитинство – це чудова пора надій і сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Кожен день наповнений новими відкриттями та пригодами. А у пам“яті залишаються тільки найяскравіші спогади . Діти – це майбутнє нашої держави, яке формується в сьогоденні.

У перший літній день в Україні, як і у цілому світі, відзначають чудове і радісне свято – Міжнародний день захисту дітей. Цей день вперше почали відзначати у 1950 році.

Прощальний акорд прозвучав у дитячих садочках району. Прощавай, безтурботне дитинство!

У дошкільних навчальних закладах смт Петрового вже відбулися випускні бали. Так само красиво і не менш урочисто пройшли вони у дитсадках нашого району.

Перший бал у житті… Згодом будуть інші, але цей - перший - бал «Прощання із дитинством» у маленьких сердечках залишиться назавжди.

Урочиста зала, чарівні дівчатка у бальних сукнях, елегантні хлопчики, схви-льовані батьки та вихователі. На обличчях дітей – усмішки. Вони так чекали та готувались до цього дня - чи не найвидатнішої події у їхньому маленькому житті. І ось перші звуки прощального вальсу, яскраві таночки, веселі пісні, а сум огортає душу. Сльозинки котяться по обличчях вихователів і батьків, а діти наївно та щиро посміхаються їм у відповідь. У своїх віршах маленькі випускники згадували щасливі миті, проведені у садочку, прощалися з улюбленими іграшками, висловлювали свої мрії на майбутнє, дякували усім працівникам за щиру турботу. Слова вдячності малята висловили тим, хто протягом кількох років допомагав їм пізнавати світ, рости вихованими, здоровими і чуйними, тим, хто піклувався і дбав про них: завідуючим, вихователям, музичним керівникам, нянечкам, медсестрам, працівникам кухні. Навіть через багато-багато років малята пам’ятатимуть і перші казочки, і прогулянки, і свята в садочку, і перші незграбні літери, написані власноруч під дбайливим поглядом вихователів, і смачну кухню, і чисте подвір’я, і музичні заняття. Незабутніми будуть і перші нагороди : медалі у змаганнях з поїдання вареників, із фехтування виделками, за влучне метання подушок під час тихої години, «Аріна - збиті коліна» тощо…

Місцеві громади населених пунктів Ганнівської сільської ради дружні та завзяті, дбають про поліпшення благоустрою своїх сіл, завжди активно відгукуються на пропозиції сільського голови Ніни Цапенко вийти на суботник, аби зробити населені пункти затишнішими.

Втім, і на місцях є активні та небайдужі люди, які не чекають на вказівки і пропозиції сільського голови, самі виступають з відповідними ініціативами. Так депутат Ганнівської сільської ради Оксана Худик та член виконкому Оксана Овсюк запропонували односельцям, жителям Володимирівки, провести 26 травня суботник по впорядкуванню місцевого цвинтаря. На пропозицію відгукнулися О.Бабенко, В.Водянюк, В.Пастушок, В.Макарук, С.Робота, О.Потапчук, А.Трембач, О.Овсюк, Г.Штефан, С.Мазниченко, які прийшли з мотокосами і викосили територію навколо кладовища та алеї між надгробками.

ОФІЦІЙНО

БАЛАХІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ПЕТРІВСЬКОГО РАЙОНУ
КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДВАДЦЯТЬ ШОСТА СЕСІЯ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ:
від 14 червня 2018 року № 122/7
смт. Балахівка

Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представника до спільної робочої групи
Відповідно до частини 2 статті 6 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», розглянувши ініціативу Новостародубського сільського голови щодо об’єднання, результати громадських обговорень, відповідно до частини 3 статті 5 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»,
селищна рада

ВИРІШИЛА:

Наприкінці травня відбувся районний фестиваль-конкурс дитячих хорових колективів «Пісенний вер-нісаж». З усіх шкіл району приїхали найсильніші колективи, щоб зустрітися на сцені Петрівського НВО, зокрема, серед учасників значилися: Зеленська ЗШ І-ІІ ст. «Мелодія», Ганнівська ЗШ І-ІІІ «Сузір’я», Володимирівська ЗШ І-ІІІ ст. «Веселики», Петрівська ЗШ 1 ст. «Веселка», Чечеліївська ЗШ «Криниченька», Петрівська ЗШ І ст. «Барви дитинства», Петрівське НВО «Палітра», Новостародубська ЗШ І-ІІІ ст. «Камертон». Оцінювало конкурс компетентне журі у складі: Валентини Олексіївни Бойко, Тетяни Миколаївни Швець та Ольги Іванівни Нетюхайло. На фестиваль-конкурс учасники готували два різножанрові твори: фольклорний та естрадний. Тематика була різноманітною, ми мали можливість насолоджуватися як піснями про природу, щасливе дитинство, щире кохання, так і про патріотизм, довгоочікуваний мир. Проведена паралель між фольклорним і естрадним співом продемонструвала нам різнобічність хорів, повноту сприйняття доповнював зовнішній вигляд учасників. Вишиті сорочки, заплетені коси контрастували з джинсами та яскравими спідницями. Учасники фестивалю-конкурсу мали хороший настрій і з радістю ділилися своїм зарядом із аудиторією. Артистичні ведучі, тепла, дружня, доброзичлива атмосфера допомагала заспокоїтися та повністю зануритися у пісню. Дзвінкі голоси лунали всюди, варто зазначити, що учасники співали як із музичним супроводом, так і акапельно.

Цими днями відбувся гала-концерт переможців фестивалю дитячої творчості «Інгулецька росинка» під назвою «Інгулецький зорепад», котрий щороку організовує Центр дитячої та юнацької творчості.

Привітала маленьких зірочок, які прибули з усього району, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Наталія Гавриленко. Від свого імені та за дорученням голови районної ради та райдержадміністрації побажала дітлахам гарно провести літні канікули, оздоровитися і з новими силами повернутися до школи, щоб знову здобувати знання.

За інформацією Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості, цього року активну участь у фестивалі взяли 40 євроклубів м. Кропивницького та Кіровоградської області, національні діаспори Центру розвитку національних культур «Єдина родина», а саме: обласне об’єднання «Полонія» ім. Кароля Шимановського, обласне об’єднання болгар «Нашіте Хора», обласний німецький культурний центр «Розвиток», «Союз вірмен України в Кіровоградській області, «Інтелігенція ромів Кіровоградщини», болгарський колектив «Вълшебні цигулки» з Дніпра, а також творчі народні фольклорні колективи.

Вкотре долучилися до обласного фестивалю й наші євроклубівці , а це - Кущ Анна, Трипадуш Інна, Пільчик Владислав, Малиш Евеліна, Рогожка Світлана, Крайняк Вікторія, Єрмакова Анастасія, Кудряшова Олександра та Черной Денис.

Перебуваючи в лісі, слід пам’ятати деякі правила, для того, щоб уникнути виникнення пожежі :
- виберіть місце для вогнища та обладнайте його, звільни-вши від сухої трави
- ніколи не залишайте вогнище без догляду;
- не кидайте де попало недопалки та сірники;
- відпочивши, загасіть вогнище землею або водою.

Дотримання цих нехитрих правил дозволить вам уни-кнути надзвичайних ситуацій.

Володимир Малюта, Начальник Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Протягом червня 2018 року працівниками Петрівського РС в Петрівському районі було проведено рейдові перевірки житлового сектору, водних об’єктів, а також лісових масивів щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки та безпеки на воді. 

Шановні аграрії району!

Незабаром почнеться сезон жнив, тому слід пам’ятати основні правила при збирані зернових.
- корпуси комбайнів повинні бути оснащенні заземлювальним металевим ланцюгом, що торкається землі;
- на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі;
- у період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;
- зернотоки слід розміщувати від будівель та споруд не ближче 50 м, а від хлібних масивів – не ближче 100 м;
- заправлення паливом збиральної техніки повинно здійснюватись за межами поля (не ближче 30 м ) при непрацюючих двигунах;
- ремонт збиральних машин і агрегатів, за потреби, допускається не ближче 30 м від хлібних масивів та інших посівів.

Сергій Тюпін, Головний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Петрівський РС У ДСНС в області з 20 квітня по 20 червня 2018 року проводив конкурс на кращий твір у техніці ниткографіки «Служба порятунку завжди поруч»

Переможець був нагороджений цінним подарунком.

Сергій Тюпін, Головний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Варто пам’ятати:
- купатися краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання;
- не входьте, не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці;
- не входьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;
- ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
- не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
- купання дітей в жодному разі не повинно проходити без нагляду дорослих, які добре вміють плавати;

Сергій Тюпін, Головний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Сердечному доктору

Ты – звездочка синего неба,
Луч солнца в тумане седом.
Ты – искорка белого снега,
Ты – сказка, придумана сном.

Ты – капля росы лунной ночи,
Ты – алый, прекрасный цветок.
И добрые синие очи
Лелеют надежды росток.

У вас вийде приємний освіжаючий напій з полуницею і м’ятою.

Інгредієнти: 5 лимонів, 300 г полуниці, листочки м’яти, 150 г цукру, кубики льоду, 1,5 л води.

Приготування: Зварити цукровий сироп в 0,5 л води. З лимонів зняти цедру і подрібнити. Вижати лимонний сік. У воду налити цукровий сироп, додати лимонний сік і цедру. Кілька ягід полуниці залиште для прикраси, іншу подрібніть і додайте у лимонад. Процідіть напій і поставте у холодильник на 2 години. Налити полуничний лимонад у склянки, додати лід, прикрасити ягодами і листочками м’яти.

Луганку лихоманить вже впродовж кількох місяців. Петрівщиною і далеко за її межами ширяться чутки про рейдерське захоплення місцевого господарства – СВК «Агрофірма «Маріампольська». Це, звичайно, нікого не може залишати байдужим, адже «Маріампольська» свого часу була флагманом сільськогосподарської галузі як району, так і області. В часи, коли біля її керма стояв великий хлібороб Анатолій Гаврилович Лисицін, за рахунок неабияких прибутків тут було створено чудові умови для роботи і проживання селян, збудовані один з кращих в Україні сільський Будинок культури, середня школа, населені пункти були газифіковані, вулиці заасфальтовані, для працівників господарства будувалося комфортабельне житло.

Після того, як Анатолій Гаврилович передчасно трагічно пішов з життя, працівники СВК обрали своїм керівником сина та онука славної династії луганських хліборобів - Володимира Івановича та Івана Гавриловича Міщаніних, які були одними з творців слави «Маріампольської», Костянтина Володимировича Міщаніна. Були сподівання, що молодий керівник стане гідним продовжувачем справи своїх попередників і А.Г. Лисиціна.

Спортивні новини

12-річні вихованці школи ФК “Інгулець” виграли черговий турнір зі стовідсотковим показником перемог

З 07 по 10 червня в смт. Вишневе відбувся одинадцятий відкритий турнір, присвячений Дню захисту дітей та Олімпійському дню серед юнаків 2005 року і молодші.

В турнірі взяло участь вісім команд: ФК “Інгулець” (Володимирівка), “Юніор” (П’ятихатки), ДЮСШ “Царичанка”, КАРІНА (Ерастівка), “Гірник” (Кривий Ріг), “Юніор ОТГ” (Вишневе), ДЮСШ “Олімп” (Петрове), ДЮСШ Петриківка.

Безумовно, найголовнішою новиною, з тих, які ми отримали днями з розташування футбольного клубу «Інгулець», стало рішення про припинення виступів на професійному рівні нашої другої команди – «Інгулець-2». Тобто те, про що ми у минулому номері говорили, як про один з цілком можливих варіантів розвитку подій, таки стало реальністю – президент клубу Олександр Поворознюк, очевидно під впливом невиразної гри другої команди упродовж усього ігрового циклу, вирішив, що доцільніше увесь фінансовий та організаційний ресурс зосередити на зміцненні першої команди та розвитку інфраструктури клубу, а також дитячих команд «Інгульця». Можливо, певною мірою, змінити це давно назріваюче рішення могла б більш-менш успішна гра в останньому турі з лідером першості – командою «Дніпро-1». Однак, як відомо, у наших хлопців не вийшло не лише успішної гри, а й навіть хоча б якогось відчутного супротиву, що змусив би дніпрян якщо не похвилюватися, то принаймні, упріти. Але сталося як сталося.

Шановних Копійку Володимира Павловича та
Попову (Копійку) Любов Павлівну з 70-ти річним ювілеєм!

Позвольте поздравить с Днем рожденья
И пожелать здоровья и веселья.
Во всем удачи в этой жизни сложной,
Чтоб стало все желанное возможным.
На свете много светлых дней,
Но самый светлый - Юбилей,
Цветы, приветствия, почет,
А это жизненный отчет.

Дружина, діти, онуки, племінники.
Петрове, Кременчук