«Духовне життя дитини повноцінне лише тоді,
коли вона живе у світі гри, казки, музики,
фантазії, творчості, у зв’язку з природою.
Без цього вона – засушена квітка»
В. Сухомлинський

Дитинство – це чудова пора надій і сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Кожен день наповнений новими відкриттями та пригодами. А у пам“яті залишаються тільки найяскравіші спогади . Діти – це майбутнє нашої держави, яке формується в сьогоденні.

У перший літній день в Україні, як і у цілому світі, відзначають чудове і радісне свято – Міжнародний день захисту дітей. Цей день вперше почали відзначати у 1950 році.

Життя дітей у наш час не у всіх країнах однакове. Громадянські війни та збройні конфлікти і надалі змушують страждати дітей багатьох країн, тому числі і в Україні.

Міжнародний день захисту дітей – це нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці – як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

Звичайно, що про дітей піклуватися і дбати потрібно не лише раз на рік, що Новостародубський сільський Будинок культури робить досить успішно, організовуючи різноманітні заходи протягом року. Але 1 червня - це день особливий, день який належить лише дітям, і тому відсвяткувати його хотілося незвично. Тому наймолодші представники Новостародубської сільської громади цього дня отримали масу позитиву, гарного настрою та незабутніх емоцій від участі у розважально-ігровій програмі за участю казкових героїв. Було багато музики, казкові герої проводили різноманітні конкурси, забави та спортивні естафети. Присутні і малюки, і старшокласники мали змогу пострибати на батуті, прийняти участь у конкурсі дитячих малюнків на асфальті, посмакувати смаколиками і попкорном. Крім цього, всі учасники заходу отримали чудові солодкі подарунки від наших спонсорів.

Необхідно згадати і тих, без чиєї допомоги ми не змогли б здійснити задумане - ТОВ «Верес», ФОП Куцаев А.А., ТОВ Агрофірма «Маяк», ФОП Кузнєцова І.В., ФП «Михайло». Щира вам подяка вам, що долучилися до дитячого свята, і за ваше прагнення зробити життя наших дітей кращим!

Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє – головний обов’язок батьків, суспільства та держави. Врешті-решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо.

Зігріваючи теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єдну чи зусилля громади заради майбутнього – ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю держави. Діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.

Бажаємо нашим маленьким землякам міцного здоров’я, добра, радості, щасливого дитинства, розуміння і підтримки з боку батьків та сяючих посмішок!

Тетяна Максімова, директор Новостародубського сільського Будинку культури