За інформацією Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості, цього року активну участь у фестивалі взяли 40 євроклубів м. Кропивницького та Кіровоградської області, національні діаспори Центру розвитку національних культур «Єдина родина», а саме: обласне об’єднання «Полонія» ім. Кароля Шимановського, обласне об’єднання болгар «Нашіте Хора», обласний німецький культурний центр «Розвиток», «Союз вірмен України в Кіровоградській області, «Інтелігенція ромів Кіровоградщини», болгарський колектив «Вълшебні цигулки» з Дніпра, а також творчі народні фольклорні колективи.

Вкотре долучилися до обласного фестивалю й наші євроклубівці , а це - Кущ Анна, Трипадуш Інна, Пільчик Владислав, Малиш Евеліна, Рогожка Світлана, Крайняк Вікторія, Єрмакова Анастасія, Кудряшова Олександра та Черной Денис.

Урочисте відкриття обласного фестивалю «Єврофест – 2018» відбулося на площі Героїв Майдану. Після цього всі учасники та гості заходу стали частиною урочистої ходи від площі Героїв Майдану до Ковалівського парку, яка супроводжувалась ритмічними звуками гуртів барабанщиць і військового духового оркестру.

А у Ковалівському парку усіх вже чекали різнобарвні країни «Європейського містечка», на території містечка можна було дізнатися про родзинки культури, історії та цінності європейських країн, скуштувати смачні страви їх тради-ційної кухні тощо. Наш євроклуб «Промінь Європи» презентував Словаччину. Учні виготовили фрагмент Братиславського замку, підготували банер, буклети, прапорці, цікаву інформацію про країну та запитання для квесту. А також представили традиційну словацьку страву: смачні вареники з бринзою та копченим беконом!

Окрасою фестивалю став концерт на сцені Ковалівського парку, під час якого зі своїми художніми номерами виступили учасники фестивалю. Наші дівчата в народних словацьких костюмах виконали словацький танок!

У фіналі «Єврофесту-2018» відбулося урочисте нагородження учасників і переможців конкурсів, а також активних лідерів та керівників євроклубів, які доклали чимало зусиль для того, щоб День Європи у Кропивницькому став незабутнім святом.

Тетяна Біденко
(за матеріалами інтернет – джерел)