У Петровому весело відзначили Міжнародний день захисту дітей

Щороку, в перший день літа, відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Відомо, що добрі справи потрібно починати молитвою, тож і цей день розпочався Хресною ходою за мир в Україні, яку вже четвертий рік поспіль проводить духовенство Петрівського благочинного округу Олександрійської єпархії. В Парку відпочинку смт Петрового відбувся молебень за здоров’я і добробут дітей. Дійство очолив благочинний храмів Петрівського округу Олександрійської єпархії протоієрей Димитрій Городецький у співслужінні з протоієреєм Михайлом Царуком.

З вітальними словами до дітей звернулись голова райдержадміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара. Вітаючи юних учасників свята, вони побажали всім міцного здоров’я, успіхів, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул, а також мирного неба над головою.

Аби маленькі учасники були задоволені та отримали незабутні враження, організатори створили усі умови задля проявлення творчих здібностей і умінь кожної дитини. Свято су-проводжувалось різноманітними конкурсами, пізнавальними майстер-класами та розважальними заходами. Найбільш захоплюючим блоком святкування стало функціонування «Містечка професій». Тут в доступній формі діти мали змогу ознайомитися з азами професій та спробувати себе в ролі пожежника, лікаря, поліцейського, будівельника, перукаря та візажиста. При вході кожна дитина отримала «трудову книжку» та мала можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей діти приступали до «роботи» і навіть отримували «заробітну плату»у вигляді солодощів. Понад 250 дітей змогли познайомитися з декількома професіями.

Дитячий народний ансамбль бального танцю «Вікторія» з м. Кропивницького та вихованці дитячої музичної школи смт Петрового підготували чудову концертну програму та створили добрий настрій для всіх гостей та учасників свята.

Організатори свята підготували для маленьких гостей ще чимало цікавих розваг - ігрову програму для дітей за участю аніматорівмайстер-класи «Фейс-арт-мікс», «Кольорова долонька», «Солодкий звір», виставку-продаж виробів, зроблених дитячими руками, спортивні естафети, флешмоб «Хай дитячі мрії збуваються», дитячий танцювально-розважальний вечір «Baby-danсe».

Протягом свята дітей розважали міми та працювали фотозони, дитячі атракціони і виїзна торгівля. Приємним сюрпризом стало частування безкоштовним морозивом, «солодкою ватою» та поп-корном.

Кожен знайшов для себе улюблене заняття, тож цікаво і весело було усім. На заході панувала святкова та весела атмосфера. Свято стало гарним стартом для початку літніх канікул. Крім мешканців районного центру, на свято завітали діти та їх батьки з інших територій району: Балахівської селищної, Богданівської, Водянської, Зеленської, Іванівської, Іскрівської, Луганської, Малинівської, Козацької, Червонокостянти-нівської та Чечеліївської сільських рад.

Організатори свята, користуючись нагодою, звернулися зі словами подяки за сприяння у підготовці та проведенні свята, а також у придбанні подарунків народному депутату України Анатолію Кузьменку, керівництву районної державної адміністрації та районної ради, торговій марці мережі магазинів «Оптовичок» (Федюку О.Б.).

Активну участь у забезпеченні функціонування «Містечка професій» та можливості дітям на деякий час відчути себе дорослими, відповідальними громадянами нашої країни, взяли працівники комунального закладу«Центральна ра-йонна лікарня» (головний лікар - М.М.Яновський), Пе-трівського відділення Долинського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області (начальник - О.О.Лисенко), територіального центру соціального обслуговування громадян (надання соціальних послуг) Петрівського району (директор - І.О.Лукянова), Петрівському районному сектору управління державної служби надзвичайних ситуацій України в Кірово-градській області (начальник - В.В.Малюта ), візажист Дарія Бранець та будівельник (ФОП Л.Л.Бабенко).

Традиційно у рамках святкування Міжнародного дня захисту дітей привітання та подарунки отримали також дитина загиблого учасника АТО, учні Макіївського училища соціальної реабілітації, діти, що знаходяться на лікуванні у педіатричному відділенні комунального закладу «Центральна ра-йонна лікарня» та дитина, що народилася напередодні свята в пологовому відділенні комунального закладу «Центральна ра-йонна лікарня».

За матеріалами прес-служби РДА

На знімках: іменинники цього дня отримали подарунки з рук керівників ра-йону; вчимося будувати - професія, яка важлива в усі часи; взяти участь в майстер-класі «фейс-арт-мікс» виявилося чимало бажаючих; учасники та переможці конкурсів нагороджувалися відзнаками та подарунками