Його прийнято відзначати на 50-й день після Великодня. День Святої Трійці має інші назви – Зелені свята або П’ятидесятниця.

У багатьох слов’янських народів це свято більш відоме під іншою назвою – Духів день, названий так на честь Святого Духа, одного із втілень Бога в Триєдності

Згідно з Євангелієм, на 50-й день після воскресіння Ісуса Христа на апостолів, які зібралися для молитви в будинку на горі Сіон, зійшов Святий Дух. Це явище мало вигляд язиків полум’я, але вони не обпалювали, а дарували радість і спокій душі.

На іконах ця подія зображується у присутності Божої Матері. У Новому заповіті не уточнюється, чи дійсно Матір Божа була з учнями Христа на той момент, коли на них зійшов Святий Дух. Однак, в Діяннях апостолів сказано, що після вознесіння апостоли перебували в молитві «з жінками і Марією, Матір’ю Христа.

Щиросердно вітаю вас із одним з найвеличніших християнських свят – Трійцею!

Цієї світлої днини разом зі свіжою зеленню в наші домівки й душі входить мир і щедра Божа благодать. Людські серця наповнюються добром, любов’ю, щирістю і всепрощенням, а всі ми намагаємося дарувати увагу та душевне тепло тим, хто поряд.

Віриться, що в день Зіслання Святого Духа світ стає кращим, доброзичливішим і світлішим. Адже, символізуючи оновлення світу, розквіт життєвих сил, це свято вселяє надію на краще майбутнє, примножує в наших душах прагнення жити в мирі та творити добро на рідній землі.

Від щирого серця вітаємо вас з великим святом Пресвятої Трійці. Це свято пов’язане з днем народження Церкви, початком нового часу, коли Дух Святий зійшов на Апостолів на п’ятдесятий день після Пасхи. Завдяки вірі у Триєдиного Бога, наполегливій праці мільйонів людей наша славна Україна розквітне на зустріч майбутньому. Держава і Церква сьогодні рівноправні партнери, які прагнуть досягнення спільної мети - відродження духовного та морального суспільства. У цей день Святої Трійці бажаємо вам здоров’я, щастя, духовних та тілесних сил для здійснення усіх побажань та задумів, злагоди у суспільстві.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації
Тамара Сакара, голова районної ради

Прийміть найщиріші вітання з нагоди одного з величніших християнських свят – Трійці!У цей світлий день Святий дух зійшов до апостолів, благословив їх нести в світ силу Христової віри й істини. Різні народні обряди супроводжують святу Трійцю зеленими барвами, символізуючи оновлення світу, розквіт життєвих сил, вселяють надію на краще майбутнє, примножують прагнення жити в мирі та творити добро на рідній землі. Тож нехай це свято надихає всіх вас на добрі справи, наповнює серця любов’ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому.

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова

Зелена неділя у батьковій хаті,
І повно рай-цвіту, і ласки з теплом.
Які ми з-правіку любов’ю багаті,
Зелена неділя у нас за столом.
Церковні подзвони і поля освята,
З любистку-барвінку горять три свічі.
І будинок сіяє, й освячена м’ята ,
І стіл, і на ньому пухкі калачі.
Як сядуть довкола і діти, й онуки,
А з ними козацькі й чумацькі пісні.
На вишитій скатерті — батькові руки,
І мамині очі — на диво ясні.
І вікна в любистку, і стіни в уборах,
І гладить маленький Ісусик ягня.
В зелену неділю, неначе в Соборах, —
Довкола любові Вкраїнська рідня!

Дирекція та профком ТОВ «Водянське»

Як прекрасно у церквах лунають дзвони! Сьогодні свято Святої Трійці. На душі легко, світло і радісно! Дозвольте вас привітати з таким чудовим святом і побажати удачі та щастя. Нехай у вашому серці завжди знаходиться місце добру і милосердю. Нехай Бог вказує тільки правильний життєвий шлях. Отримуйте від життя тільки натхнення і насолоду, нехай вас завжди тішать хороші звістки. Бажаю вам благополуччя і родинного тепла.

Віталій Волков, генеральний директор ПП «Дружба»

Святу Трійцю в народі називають зеленим святом. Всі будинки прикрашені ароматною зеленню. Кажуть, якщо на зелень впаде Божа сльоза з неба, значить рік буде врожайним. Прийміть щирі вітання зі святом. Нехай янгол захистить ваш будинок від негоди, нехай Господь пошле благословення. Нехай віра у Бога допомагає вам жити. Бажаю вам міцного здоров’я, особистого щастя і великого взаємного кохання. Нехай вам зустрічаються тільки надійні і вірні друзі. Всіх земних благ вам і довголіття.

Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма П’ятихатська»

З Трійцею Святою вітаю!. Побажати хочу чистої любові і ясних днів у житті. Нехай вас оточує доброта і тепло, нехай у серці завжди живе віра, а на душі таїться надія на краще. Мирного неба та міцного здоров’я!

Наталія Канатенко, Червонокостянтинівський сільський голова

Зі святом Святої Трійці вас, дорогі та вірні! В цей день нехай ваші думки будуть чистими і добрими, а душа відкритою для допомоги і співчуття. Бажаю вам миру у вашому домі, ніжної любові і спокою, що прикрашає ваше повсякденне життя з його побутовими справами. Нехай Свята Трійця оберігає вас від усіх негараздів і робить чистим небо над вашою головою.

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Вітаю з теплим святом Трійці! Бажаю, щоб лихо і злидні оминали ваш дім. Нехай Господь охороняє і береже родину, близьких і рідних. Будьте добрі, вірні, щирі, любить і живіть у любові!

Едуард Яротник, Малинівський сільський голова

Від щирого серця вітаємо усіх з одним із головних християнських свят — Днем Святої Трійці! Це традиційне свято, коли храми та оселі прикрашають свіжоскошеною травою й квітами, запах яких нагадує усім нам про сходження Святого Духа.

Хай у цей день зміцняться наші надії на гідне майбутнє, а Боже благословення допоможе втілити у життя найкращі замисли; щоб усі ми та наші діти щасливо жили у розквітаючій Україні. Тож хай серця наші наповнюються добром та любов’ю до ближніх.

Анатолій Дорофеєв, генеральний директор ТОВ «Агродар ЛТД»

Щиро вітаємо вас зі Святою Трійцею!

Нехай цієї світлої днини в наші домівки входить мир та висока Божа благодать. Людські серця наповнюються добром, любов’ю, щирістю і всепрощенням, а ми намагаємося дарувати увагу та душевне тепло всім, хто поряд. Це величне свято є торжеством віри у Бога, духовності та моральності. Свято Трійці надає всім нам силу жити, боротися зі злом, бути впевненими, що правда та любов завжди перемагають,що віра творить чудеса.

Бажаємо вам зустріти Святу Трійцю у піднесеному настрої, зі світлими помислами та намірами. Від усього серця зичимо щастя і благополуччя в кожен будинок, кожній сім’ї!

Дирекція та профком ТОВ «Малинівське»

У цей світлий для України день разом із свіжою зеленню в наші домівки входить мир та висока Божа благодать. Людські серця наповнюються добром, любов’ю, щирістю і всепрощенням, а ми намагаємося дарувати увагу та душевне тепло всім, хто поряд. Це величне свято є торжеством віри у Бога, духовності та моральності. Свято Трійці надає всім нам силу жити, боротися зі злом, бути впевненим, що правда та любов завжди перемагають, що віра творить чудеса.

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма П’ятихатська»

Щиро вітаю вас, ваші родини та вашу церкву з одним з найвеличніших християнських свят — святом Трійці!

Бажаю, щоб Дух Святий надихав всіх вас на добрі справи, наповнював серця любов’ю до ближніх, дарував кожному бажання виконувати Божу волю, ніс щастя від Бога і впевненість у майбутньому!

Катерина Галуган, депутат районної ради

Від щирого серця вітаю вас із Зеленими святами!

Трійця Святая в любові єднає
Парафію нашу в єдину родину,
А мир, мов голубка, над нами літає
Ми Богу приносим молитву уклінно:
За нашу громаду, що храм возводила.
Завжди і у всьому вам Бог допоможе,
Щоб довго й щасливо на світі ви жили,
Дітьми називала вас Матінка Божа.

Ніна Цапенко, Ганнівський сільський голова

Літо подарувало нам прекрасне свято Святої Трійці. В цей день якось по-особливому все цвіте і оживає, земля наповнюється чудовим ароматом. Вітаємо вас зі святом, бажаємо, перш за все, міцного здоров’я, сімейного благополуччя та удачі. Нехай Господь завжди благословляє вас на добрі справи, нехай у вашому серці ніколи не гасне вогник добра. Живіть чесно і правильно, так, як підказує вам совість. Миру вам, щастя і хороших друзів. Нехай ангел - хранитель оберігає вас завжди.

Дирекція ТОВ «Верес»

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Зелених свят!

Хай Трійця святая веде вас по життю дорогою віри і любові, а на вашому шляху зустрічаються тільки чесні і щирі друзі та колеги. Нехай кожна година приносить крихту щастя, з яких складеться щасливий пазл долі.

Віктор Заїка, Новостародубський сільський голова

Вітаю зі світлим православним святом - Трійцею!

Розкрийте вікно, впустіть літо і святе благословення! Нехай Отець, Син і Святий Дух оберігають вашу сім’ю, приносячи в будинок лише душевний спокій, міцне здоров’я та віру в краще.

Іван Шульга, Йосипівський сільський голова

Сьогодні ми відзначаємо свято єдності трьох єдностей, день Святої Трійці. У цей день ангели на небі моляться про наше здоров’я і благополуччя. Вітаємо вас зі святом і бажаємо щастя, миру вашому дому, здоров’я і світлої любові. Нехай ваше життя буде таким чистим, як джерельна вода. Нехай птах удачі обов’язково часто прилітає до вас. Нехай вас обходять печалі і біди. Нехай добро супроводжує вас на всьому життєвому шляху. Нехай Господь вказує вам правильний життєвий шлях.

Дирекція та профком ТОВ «Маяк»

Дозвольте привітати вас та ваші родини зі святом Святої Трійці!

Русалонька купається в росі,
Зілляний дух витає над полями
Святиться вся природа у цей день,
Вітаєм із Зеленими святами!
Зелені свята наступають,
Дівчата м’яту вже збирають,
Берізки, наче наречені,
І липоньки вже теж зелені,
Квітчаймо, друзі, всі оселі,
Зробімо ці свята веселі!
А друзям ми бажаєм щастя,
Бо сходить Сонце, геть нещастя!

Сергій Дяченко, Чечеліївський сільський голова

Вітаю вас із Трійцею і хочу побажати, щоб у ваше життя приносили тільки гарні вісті, щоб кожного дня знаходилися сили для добрих справ, щоб у кожному домі ніколи не згасло світло блага і щастя, щоб на вашому шляху завжди горіло зелене світло до успіху, процвітання і здійснення бажань.

Роман Штурмак, Луганський сільський голова

Шановні депутати і запрошені!

До вашої уваги представляється звіт голови районної державної адміністрації про здійснення райдержадмі-ністрацією делегованих їй районною радою повноважень за 2017 рік, підготовлений та поданий на розгляд ра-йонної ради у відповідності до пункту 28 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Завдання, які виконувались районною державною адміністрацією, максимально співпадали з делегованими їй районною радою повноваженнями у відповідних галузях і сферах діяльності, та мали своє відображення в основних завданнях і заходах програми економічного і соціального розвитку району, а також в інших районних цільових і комплексних програмах.

Протягом звітного періоду райдержадміністрацією у співпраці з органами місцевого самоврядування району вживався комплекс заходів, спрямованих на забезпечення стабільного функціонування основних галузей економіки, підвищення зайнятості та доходів населення, зростання конкурентоспроможності та підвищення інвестиційної привабливості району.

Шановні дорослі та діти!

Запрошуємо вас взяти участь в заходах з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей, які відбудуться 01 червня 2018 року в селищі Петрове:

- 14.00 – 15.00 – Хресна Хода (від «Смаку» до Парку відпочинку селища Петрове) та молебень за дітей;

В Парку відпочинку:
- 15.00 – 15.15 – офіційна частина свята з привітанням голови РДА та голови районної ради;
- 15.15 – 16.00 – ігрова програма для дітей за участю аніматорів;
- 15.30 – 17.30 - функціонування «Містечка професій». Тут в доступній формі діти зможуть ознайомитися з азами професій та спробувати себе в ролі пожежника, лікаря, поліцейського, будівельника, перукаря та візажиста і навіть отримати «трудову книжку» і зарплатню;

Із сесії районної ради

Безумовно, головним питанням порядку денного чергової двадцять четвертої сесії районної ради сьомого скликання став звіт голови районної державної адміністрації про здійснення районною державною адміністрацією делегованих їй Петрівською районною радою повноважень. Детально зупинятися на цьому не станемо, адже він, практично, в повному обсязі публікується на сторінках цього ж номера. Зазначимо лише, що зроблено районною державною адміністрацією за минулий рік справді немало, однак про власні заслуги її голова Сергій Завалій говорив небагато, а навпаки – наголосив, що успіхами і досягненнями завдячує спільній і згуртованій роботі усіх безпосередньо причетних до кожної доброї справи органів, структур, окремих персоналій. Зокрема, висловив вдячність за допомогу та підтримку своїм колегами – злагодженій і організованій команді працівників райдержадміністрації, структурним підрозділам, депутатам районної, а також сільських і селишних рад, сільським та селишним головам, голові районної ради Т. В. Сакарі, керівництву ПрАТ «ЦГЗК» і, зокрема, генеральному директору комбінату Д. В. Шевчику, народному депутату України А. І. Кузьменку, голові обласної державної адміністрації С. А. Кузьменку та, головним чином, громаді Петрівського району – за співпрацю, за конструктивізм, за щире прагнення долучитися до спільних зусиль по економічному та соціальному розвитку району, аби життя наших громадян з кожним днем ставало комфортнішим, забезпеченішим та повнокровнішим.

У День матері, 13 травня 2018 року, в м.Києві зібралися більше тисячі матерів військовослужбовців, які загинули на Донбасі. Подвиг загиблих синів України – свідчення відповідальності та патріотизму, вкотре довів усьому світові, що українці – сильний народ, достойний кращого життя і готовий боротися за свої права.

Підтримати українських матерів приїхали жінки з Туреччини, Сирії, Японії та інших країн.

Серед делегації з Кіровоградщини були і матері двох Героїв з Петрівського району – Олексія Лисенка та Івана Міхна - Тамара Лисенко і Наталія Міхно.

Вони взяли участь в молебні у Михайлівському соборі, поклали квіти до стіни пам’яті воїнів, які віддали життя за незалежність України. Потім вони пройшли до Аллеї Героїв Небесної Сотні. В рамках заходів, що їх організувала Міжнародна асамблея матерів за ініціативи Ольги Богомолець, 150 матерів, в тому числі і Тамару Лисенко та Наталію Міхно, нагородили орденом «Матері бійця АТО».

Відповідно до урядової програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям», у селі Новий Стародуб за кошти держбюджету та співфінансування з місцевих бюджетів здійснюється реконструкція спортивного майданчика для міні-футболу.

У селі Новий Стародуб Петрівського району до кінця травня завершать реконструкцію футбольного майданчика.

Про це CBN повідомили в ОДА.

На реалізацію проекту виділили близько 1,5 млн грн. Голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара і керівник комунального закладу «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» Григорій Москалець проінспектували хід будівельних робіт на об’єкті.

У третій четвер травня українці по всьому світу святкують особливе свято – День вишиванки. Цього дня на вулицях можна побачити таке різноманіття вишитих сорочок та суконь, з яким може зрівнятися хіба вишиваний парад на День Незалежності. Чоловіки й жінки, діти та дорослі одягають вишиваний одяг та гордо крокують у школу, на роботу чи просто прогулятися селищем. І хоч кажуть, що патріотизм не на грудях, а в душі, одягаючи вишиванку не можна залишитися байдужим, а хочеться гордо заявляти усім навколо – ми українці і цим пишаємося!

Ранок 17 травня зустрів працівників та відвідувачів районної державної адміністрації та районної ради гарною несподіванкою: у фойє, де розгорнулася тематична виставка «У вишивках - душа вкраїнського народу!», яку підготували працівники територіального центру соціального обслуговування (надання со-ціальних послуг), святкове вбрання одягнув і Тарас Шевченко. Результат не забарився: щирі вітання, позитивні емоції, теплі посмішки та гарний настрій,- все разом поширювалося довкола, на всіх без винятку, з геометричною прогресією.

Далі свято вишиванки зазирнуло у кожен кабінет. Робочі наради, ділові зустрічі, засідання комісій, прийняття рішень… І нарешті - урочиста мить. Зал засідань розквітнув усіма барвами української вишивки.

Офіційно

Повідомлення

про початок процедури розгляду та врахування пропозиції громадських інтересів у проекті детального плану території земельної ділянки для капітального будівництва пішохідного мосту через річку Інгулець в смт Петрове Кіровоградської області орієнтовною площею 4,0000 га. на території Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області

1. Інформація про мету, склад та зміст містобудівної документації:
Виконання містобудівної документації «Детальний план території земельної ділянки для капітального будівництва пішохідного мосту через річку Інгулець в смт Петрове Кіровоградської області орієнтовною площею 4,0000 га. на території Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області» обумовлене вирішенням поточних питань забудови території смт Петрове та з’єднання пішохідним мостом вулиць Олексія Лисенка та Інгулецька.
Проектом детального плану території розглядається центральна частина селища, і є частиною кварталу між вулицями Олексія Лисенка та Інгулецька.
«Детальний план території земельної ділянки для капітального будівництва пішохідного мосту через річку Інгулець в смт Петрове Кіровоградської області орієнтовною площею 4,0000 га. на території Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області» складається з пояснювальної записки, додатків та графічних матеріалів.

Сьогодні в нашій країні відзначатимуть одне з найсвітліших і добрих свят, який воістину приносить щастя в кожен будинок. Нам хочеться привітати вас з цим прекрасним святом Трійці. Ми впевнені, що нас чекає цікаве святкування. Не всі знають про це святі, тому ми сьогодні повинні привітати наших знайомих і друзів, щоб оповістити про те, що це за світлий день і яке чудове свято відзначають в нашій країні на п’ятдесятий день після Великодня. Хочемо побажати вам найміцнішого здоров’я, яке ніколи не буде підводити. А також бажаеємо вам щастя і успіхів у всіх справах. Нехай Господь благословить вас і ваші чудові сім’ї.

Дирекція та профком ПСП «Зарічне»

Ах, Трійця, ах, Трійця,

«Зелена пора!
Повітря й молитва,
І дзони зрання!
Як тільки сонце встане
І заблищить росою,
Земля, як іменинниця,
Розіллється красою.
Лежить пучками повними
У всіх кутах полин
Берізка похилилася,
І шле усім уклін.
І серце наливається
Любов’ю до життя,
Так легко все прощається
Триєдністю Отця!

Сергій Доцяк, Богданівський сільський голова

Вітаємо зі святою Трійцею! Бажаємо миру і спокою. Нехай небо над головою завжди промениться яскравим промінням сонця. Життя завжди буде чистим, як озерна вода,надія в серці нехай грає зеленими кольорами,як любисток у цю зелену неділю. Нехай добром і посмішками дітей сповнюється ваша оселя. І у цей святий день, церковний передзвін дарує всепрощення і сповнює душу неосяжним щастям.

Дирекція та профком ТОВ «Чечеліївське»

Все, що відбувається сьогодні довкола ТОВ «Агрофірма «Маріампольська», можна охарактеризувати кількома словами – спланований, некерований хаос! Якщо це відбувається, значить це комусь вигідно… Кому? Для того, аби це збагнути, доведеться розібратися в деяких юридичних деталях.

ТОВ «Агрофірма «Маріампольська» з’явилося внаслідок реорганізації СВК з однойменною назвою, рішення про реорганізацію було прийняте в 2015 році на загальних зборах засновників підприємства, що й підтверджується відповідним протоколом. Крок сам по собі досить прогресивний і економічно обґрунтований, оскільки СВК – давно відживша й неефективна форма господарювання: громіздкий управлінський апарат, недоступність довгострокового кредитування, обмеженість прийняття фінансових рішень керівником. Виходячи з прогресивних міркувань розвитку сільського господарства, практично усі СВК за останні 15 років змінили організаційно-правову форму на ТОВ. ТОВки працюють швидше і прибутковіше, їх охоче кредитують банки, плюс має місце значна економія заробітної плати за рахунок скорочення адміністративного апарату.

Спортивні новини

Ну ось вже і став історією чемпіонат України з футболу 2017-2018 років, у якому вперше за усі роки команда, що захищає честь нашої степовї Петрівщини, посіла досить високу і почесну четверту сходинку в змаганнях Першої ліги.

В заключному своєму поєдинку, що проходив на Одещині, «Інгулець», маючи помітну перевагу, здолав господарів поля, команду «Балкани», з мінімальним рахунком 1:0. Єдиний гол уже наприкінці зустрічі, в завершення потужної масованої атаки, забив Олександр Мішуренко. Хоча відкрити рахунок наші футболісти мали стовідсоткову нагоду ще в першій половині гри. Проте, найкращий бомбардир першості Олександр Акименко, заробивши пенальті, цього разу не зумів його реалізувати, пробивши над воротами.

Галину Дмитрівну Вервес з 80 - річним ювілеєм!

Бабусю рідну хочем привітати,
Багато радості і щастя побажати,
Нехай здоров”я міцнішим буде,
Нехай життя дарує оптимізм,
Хай настрій гарний теж прибуде,
На біль не скаржився щоб організм.
Тобі бажаєм довго жити,
Щоб всі невдачі забувались,
Всіх правнуків, онуків одружити,
І щоб бажання всі збувались!

Твоя родина

У п’ятницю, 18 травня цього року, частинку нашої вулиці Злагоди, на якій ми проживаємо, підключили до світла. З появою цього світлого дива до всіх нас прийшла велика радість, з’явився світлий промінчик у завтрашній день. Низький уклін та велика подяка нашому шановному всіма петрівчанами селищному голові С.М.Тилик, нашим прекрасним електрикам, це ж завдяки їхнім працьовитим та таким умілим рукам освітлюються одна за одною вулиці у нашому районі та такому квітучому селищі.

Бажаємо усім Вам великих успіхів і вашій нелегкій, але такій потрібній всім нам, петрівчанам, справі, щоб на вашому життєвому шляху завжди світило ясне сонечко та було мирне небо.

З великою повагою сім’я Калачів.

Висловлюємо щиру подяку начальнику ШКП с.Володимирівки Миколі Івановичу Сікорі за допомогу в ремонті мережі водопостачання. Коли б до нього не звернулися, то він завжди відгукнеться й відразу візьметься за роботу. Дуже дякуємо Миколі Івановичу за допомогу , бажаємо натхнення та міцного здоров”я.

З повагою, за дорученням жителів села, голова ради ветеранів Зінаїда Микитівна Ковальова, с. Володимирівка

Висловлюємо щиру вдячність голові Петрівської райдержадміністрації Сергію Володимировичу Завалію, першому заступнику голови райдержадміністрації Тетяні Григорівні Панеті, голові районної ради Тамарі Вікторівні Сакарі, депутату Кіровоградської обласної ради Миколі Олексійовичу Давидовському, начальнику управління соціального захисту населення Валентині Григорівні Сибірі та директору територіального центру Інні Олександрівні Лук’яновій за проведену роботу по наданню нам можливості отримувати інформацію місцевого рівня через придбані для нас радіо-приймачі та передплату районної газети «Трудова слава». Бажаємо Вам все нових і нових звершень на Ваших теренах, цікавих ідей, і, звичайно, міцного здоров’я, благополуччя та величезного особистого щастя!

П.М.Дорофєєв, О.Т.Мартиненко, Л.М.Смульська, І.В.Сенькова, І.М.Цибулько та інші пенсіонери