Спортивні новини

Ну ось вже і став історією чемпіонат України з футболу 2017-2018 років, у якому вперше за усі роки команда, що захищає честь нашої степовї Петрівщини, посіла досить високу і почесну четверту сходинку в змаганнях Першої ліги.

В заключному своєму поєдинку, що проходив на Одещині, «Інгулець», маючи помітну перевагу, здолав господарів поля, команду «Балкани», з мінімальним рахунком 1:0. Єдиний гол уже наприкінці зустрічі, в завершення потужної масованої атаки, забив Олександр Мішуренко. Хоча відкрити рахунок наші футболісти мали стовідсоткову нагоду ще в першій половині гри. Проте, найкращий бомбардир першості Олександр Акименко, заробивши пенальті, цього разу не зумів його реалізувати, пробивши над воротами.

Як ми вже й зазначали в попередньому номері, шансів для того, аби «Десна» поступилася на власному полі «Геліосу» ( лише такий результат дозволив би нашій команді повернутися на третю сходинку) було досить небагато. Зрештою, поєдинок між двома цими командами підтвердив наші прогнози: «Десна» не просто здолала «Геліос», а зробила це з розгромним рахунком 5:0. Отож уже остаточно визначилися усі щасливчики і невдахи першості. Перше місце і пряму путівку до Прем’єр- ліги виборов київський «Арсенал», який зайде туди замість кам’янської «Сталі». ФК «Полтава» та «Десна» поборються за право вступати в Прем’єр - лізі в перехідних матчах. «Полтава» змагатиметься з одеським «Чорноморцем», «Десні» ж протистоятиме кропивницька «Зірка». Покинути Першу лігу за спортивним принципом мають чотири команди: одеська «Жемчужина», яка, власне, вже припинила існування, «Черкаський Дніпро», «Кремінь» з Кременчуга та охтирський «Нафтовик - Укрнафта». На їх місце прийдуть чотири кращих команди Другої ліги «Агробізнес» (Волочиськ), івано-франківське «Прикарпаття», «Дніпро-1» та, скоріше за все, «Металіст 1925» (Харків). Щоправда, теоретичні шанси обійти харків’ян за два тури до кінця першості має й новокаховська «Енергія», однак, виходячи з додаткових показників (якщо «Енергія» і «Металіст 1925» наберуть однакову кількість очок) ці шанси, швидше за усе, так і залишаться теоретичними.

Водночас, наперед спрогнозувати усе, що відбувається в нашому футбольному середовищі перед початком наступної першості – дуже важко. Однак, очевидно, без сюрпризів не обійдеться. Першим з них, як, напевне, уже знають любителі футболу, стало фактичне зникнення прем’єрлігового « Вереса». Точніше, команда ця юридично залишається в Прем’єр – лізі, однак змінить назву з «Верес» на ФК «Львів», тож, відповідно, й представлятиме уже не Рівне, а одноіменне місто. Натомість «Верес» повернеться до Другої ліги і в якості домашньої арени використовуватиме одне з міст на Рівненщині. А ще за інформацією, якою ми володіємо – невдаха Прем’єр – ліги «Сталь» не виступатиме в Першій лізі, а взагалі заявить про свій саморозпуск. Якщо ця інформація підтвердиться, то вона має стати гарною новиною для «Нафтовика - Укрнафти», яку, за таких обставин, усе ж залишать в Першій лізі. Словом, футбольне міжсезоння, здається, подарує нам не менше сюрпризів, аніж сам чемпіонат. Тож до початку наступної першості ми отримаємо ще чимало цікавої і несподіваної інформації.

Насамкінець кілька слів про виступ нашої другої команди: нарешті після тривалої низки невдач «Інгулець - 2» здобув перемогу. Причому,на виїзді, програючи по ходу гри з рахунком 0:1, наші молоді хлопці, завдяки двом м’ячам, забитим Андрієм Порохнею, вирвали таки перемогу у миколаївського «Суднобудівника». Чи свідчить це про те, що команда знаходить, нарешті, свою гру, а чи просто це вдала для нас випадковість – побачимо вже в двох заключних турах. Уже на цьому тижні у Запоріжжі «Інгулець - 2» опонуватиме аутсайдеру ліги – місцевому «Металургу», а в останній грі чемпіонату, що відбудеться 2-го червня у Володимирівці - беззаперечному лідеру, команді «Дніпро – 1».

Володимир Кіфенко