У День матері, 13 травня 2018 року, в м.Києві зібралися більше тисячі матерів військовослужбовців, які загинули на Донбасі. Подвиг загиблих синів України – свідчення відповідальності та патріотизму, вкотре довів усьому світові, що українці – сильний народ, достойний кращого життя і готовий боротися за свої права.

Підтримати українських матерів приїхали жінки з Туреччини, Сирії, Японії та інших країн.

Серед делегації з Кіровоградщини були і матері двох Героїв з Петрівського району – Олексія Лисенка та Івана Міхна - Тамара Лисенко і Наталія Міхно.

Вони взяли участь в молебні у Михайлівському соборі, поклали квіти до стіни пам’яті воїнів, які віддали життя за незалежність України. Потім вони пройшли до Аллеї Героїв Небесної Сотні. В рамках заходів, що їх організувала Міжнародна асамблея матерів за ініціативи Ольги Богомолець, 150 матерів, в тому числі і Тамару Лисенко та Наталію Міхно, нагородили орденом «Матері бійця АТО».

- Найголовніше те, що ми збираємось, бо у нас одне горе і разом набагато легше пережити біль втрати. Раніше незнайомі між собою, ми тепер разом їздимо на екскурсії, телефонуємо одна одній та відвідуємо могили чужих синів і чоловіків, які в спільному горі стають нам рідними – зазначила Тамара Олексіївна. - У нас, матерів, болить душа, а найбільше бажання – щоб швидше настав мир в Україні.

Вона також висловила вдячність за підтримку та сприяння у здійсненні поїздки керівництву Петрівського району.

За матеріалами прес-служби РДА