15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок.

У лютому українці відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Напередодні пам’ятної дати випала нагода поспілкуватися з Віктором Козицьким - мешканцем Червонокостянтинівки, який у 1970 році виконував миротворчу місію у далекому Єгипті.

В історії цю війну названо «Війною на виснаження». Це було протистояння малої інтенсивності між Єгиптом і Ізраїлем в 1967-1970 роках. Війна на виснаження, розпочата Єгиптом з метою повернення Синайського півострова, захопленого Ізраїлем в ході Шестиденної війни в 1967 році. Зазвичай, вважається, що війна почалася в березні 1969 року, але, фактично, перші бойові зіткнення відбулися вже через місяць після поразки Єгипту в Шестиденній війні. Велася вона, в основному, за допомогою артилерії з боку Єгипту й авіації з боку Ізраїлю.

За ініціативи голови обласної ради Олександра Чорноіваненка на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики обласної ради депутати розглянули питання про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

- Нам необхідно захистити бійців добровольчих батальйонів, які відстоювали незалежність і сувере-нітет країни та брали безпосередню участь в АТО, - зазначив Олександр Чорноіваненко.

На захисті Вітчизни

Свого часу Вадим Петров з Нового Стародуба через любов до тварин потрапив до відомої в нашому районі установи – Новостародубської ВК №49. Не в якості одного з членів місцевого «контингенту», не приведи Боже, ні. Просто він став співробітником установи, освоївши досить рідкісну професію кінолога, без якого виправна колонія не може обійтися. Для цього довелося пройти навчання, придбати цуценя відповідної породи і виховати з нього службового пса. Все це успішно виконав і з 2007 по 2016 рік працював у виправній колонії. Втім, робота кінолога зі своєю собакою не обмежувалася тільки колонією, бо доводилося виконувати завдання і поза її межами. На прохання міліцейських слідчих виконували завдання з виявлення злодіїв-крадіїв, є на їхньому рахунку і затримані в’язні, які здійснили втечу з місць позбавлення волі.

Знай наших!

Роль педагога є ключовою у формуванні суспільства. Учитель закладає моральну основу нації, роз-криває перед учнями різні грані багатовимірної дійсності і закликає бути активними творцями нового життя, побудованого на принципах поваги до іншого, патріотизму, шанобливого ставлення до своєї мови, культури та історії.

Саме учитель формує світоглядні принципи, практичні уміння, визначає рівень моральності та етичної відповідальності перед своєю країною. Нині Україна розпочала складний процес реінтеграції до Європи, і на учителів покладено відповідальність за виховання європейських українців, майбутніх громадян ЄС, які, утверджуючи свою самобутність, залишаються відкритими для світу.

«Праця вчителя – це постійне вдосконалення його особистості, пошук нових ідей, методів, прийомів під час проведення уроків та позакласних заходів. Основне - любов і повага учнів. Саме за допомогою такого конкурсу, як «Учитель року» педагог активізує усі свої знання, пізнає нові висоти педагогіки й розуміє: як би складно не було, він обрав гідну професію - «сіяти розумне, добре, вічне».

Ми розуміємо, що зміни в школі відбудуться тоді, коли зміниться учитель. Вчитель – носій ідеї Нової української школи, девіз якої: «Не конкуренція, а співпраця в педагогічних спільнотах – основа успіху під час проведення реформ»

«Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців!..»

О. Довженко

Патріотизм (від грецького “патріс”) – це любов до Батьківщини, відданість Вітчизні, народу. Але в умовах українських реалій, коли багато речей викликають у суспільстві негативне ставлення, виховувати справжніх патріотів дуже складно. Чи є сьогодні альтернатива патріотизму? Мабуть, ні. І якщо в суспільстві буде панувати нігілізм, нехтування долею рідної країни, це призведе до бездержавності і ще гіршого життя.

Для педагогічного колективу нашої школи патріотичний напрямок роботи був і залишається пріоритетним.

Як добре, що є миті у нашому житті, про які хочеться згадувати знову й знову.

Розповідь піде про ретро-вечірку, організовану фахівцями терито-ріального центру для своїх підопічних – студентів Університету III віку, тобто поважних осіб, кому вже за 60.

Повністю перенестись у часі та поринути у справжню ретроатмо-сферу допомогли елементи інтер’єру та просто старовинні речі: дисковий телефон, старовинний годинник, парфуми 1971року, сітчата сумка (авоська) в’язані гачком килимки, книги, платівки, …

І яка ж “Ретро-вечірка” без дрес-коду!? Працівники територіального центру на годину відкрили салон краси, де всім студентам Університету III віку зробили стильні зачіски та святковий макіяж.

1-го лютого 2018 року в селищі Петровому видався теплий та сонячний зимовий день. Можливо, й невипадково, адже саме в цей день свій поважний ювілей, 90-річчя від дня народження, відзначила завжди привітна і добра душею жінка - Олена Максимівна Щербула.

Наша ювілярка прожила довге і нелегке життя.

Народилася в багатодітній родині в с. Сергіївське Гіа-гінського району Краснодарського краю (Республіка Адигея).

До початку Великої Вітчизняної війни встигла закінчила лише чотири класи, і вже тільки після війни - десять класів.

У 1941 році родина змінила місце проживання, переїхавши до с. Луганка Петрівського району.

У 2018 році реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 06 лютого до 19 березня.

Як зазначив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій: «У 2018 році, як у попередні роки, мета проведення ЗНО – державна підсумкова атестація випускників системи загальної середньої освіти та рейтингування навчальних досягнень учасників, які планують вступати до закладів вищої освіти. Оцінку ДПА встановлюватимуть у шкалі 1-12 балів за будь-який результат, отриманий випускником, натомість результат за шкалою 100-200 балів – лише тим учасникам, які подолали поріг «склав/не склав».

Для проходження ЗНО особа може обрати не більше 4 навчальних предметів.

48-річний мешканець Петрівського району у своєму будинку зберігав заборонені речовини, за що йому загрожує кримінальна відповідальність

«У ході досудового розслідування кримінального провадження поліцейські провели обшук домоволодіння жителя одного з сіл Петрівського району. У результаті виявили та вилучили кілька медичних шприців із рідиною світло-коричневого кольору, схожою на наркотичну, та паперовий згорток із насінням рослин, ймовірно, нарковмісних.

Досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, триває. За такі дії зловмиснику загрожує покарання – до 3 років обмеження чи позбавлення волі.

Спортивні новини

Минулого тижня свої заключні контрольні матчі в рамках другого тренувального зимового збору провели обидві наші команди. Головна увага, звісно, прикута до першого «Інгульця», спортивні досягнення якого, як відомо, сьогодні сягнули таких вершин, про які футбольні уболівальники Пет-рівщини в усі часи не могли навіть і мріяти. Адже «Інгулець» посідає третю сходинку в турнірній таблиці Першої ліги і є одним із претендентів на чергове підвищення в класі - в боротьбі за право виступати в Пре-м’єр-лізі. Тож, навіть незалежно від того, упорається наша команда цього року з таким завданням, чи ні – сама по собі ця обставина є просто фантастичною.

16 лютого 2018 року о 13 годині звільняємось від буденних справ і клопотів та йдемо до парку відпочинку святкувати МАСЛЯН У!

Колодія величаймо, весну-красну зустрічаймо!

В програмі свята:
- конкурс серед сільських та селищних рад, установ і організацій району в номінаціях «Краще оформлення та презентація намету», «Млинець-гігант», «Оригінальна начинка млинців» та «Найсмачніший глінтвейн»;
- дитяча ігрова програма;
- «Козацькі розваги»;
- фотовиставка домашніх улюбленців у форматі «сушка» - всі бажаючі можуть принести фото своїх домашніх тварин та взяти участь у виставці;
- велика концертна програма за участю кращих аматорських колективів району.

- Відкрийте вікна та двері квартири, щоб провітрити приміщення.

- Намагайтеся самі зібрати видимі кульки ртуті гумовою грушею або пензликом;

Зібрану ртуть помістіть в скляну банку, залийте зверху водою та закрийте ємність кришкою.

Щоб уникнути багатьох неприємностей, достатньо завжди пам’ятати та дотримуватись правил поводження з електричними приладами:

- електронагрівальні прилади, такі як електрочайник, електропраска потрібно вмикати в електромережу справними;

- переважна більшість побутових електроприладів є переносними, і при цьому часто виникає пошкодження їх ізоляції. Ні в якому разі не торкайтеся оголених місць, бо це може призвести до травми;

При користуванні газовою плитою:

- не залишайте без догляду ввімкнену конфорку;

- стежте, щоб закипаюча рідина — вода, молоко, суп – не залила газ;

- ніколи не використовуйте газову плиту для опалення приміщення;

Петрівський РС У ДСНС України у Кіровоградській області повідомляє, що в зимовий період співробітниками підрозділу проводяться рейдові перевірки житлового сектору щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки.

ПРИЗНАНИЕ

Снежинка, милая, я знал, что ты придешь,
Ведь полюбить я мог только такую.
Я знал, что в сердце ты мое войдешь,
И вот теперь я по тебе тоскую.

Вот слышу голос твой, подобный ручейку,
Что все поет так нежно и забавно.
Вот вижу я в глазах твоих реку,
Что все течет так тихо и так плавно.