Репортаж з презентації Конкурсу «Майбутнє – спільна справа»

Як ми вже й повідомляли в попередньому номері, на цьому тижні в районі стартував конкурс на кращий проект в рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа». Як відомо, цей проект є одним з напрямків взаємодії, передбачених тристоронньою Угодою про со-ціально-економічне партнерство між Петрівською районною державною адміністрацією, Петрівською районною радою та приватним підприємством (ПрАТ) «ЦГЗК» групи «Метінвест» (про її підписання ми розповідали в № 33-34 від 29 квітня 2017 року).

На урочисту подію презентації конкурсу запросили сільських і селищних голів, керівників підприємств і установ району, передусім – бюджетних. Відкрила урочистий захід перший заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета. Вона представила офі-ційних осіб зібрання, хтось із яких, безумовно, входитиме до складу конкурсної комісії. Зокрема – голову районної державної адміністрації Сергія Завалія, директора департаменту по зв’язках з громадськістю та розвитку східних територій ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Дмитра Мурашка та менеджера з регіонального розвитку ПрАТ «ЦГЗК» Зою Пожарську. А вже знайомлячи учасників зібрання з умовами, принципами та етапами проведення конкурсу, один з його розробників (він же – й керівник конкурсної комісії, начальник управління еконо-міки райдержадміністрації) Геннадій Горбанець представив ще одну офіційну гостю, посадову особу, глибоко зацікавлену в тісній, продуктивній співпраці нашого району з сусідньою Дніпропетровщиною – першого заступника Жовтоводського міського голови Ірину Василівну Олінчук. Напевне, для багатьох присутніх в залі стало приємною неспо-діванкою упізнати в цій стрункій вродливиці нашу землячку, колишню випускницю Петрівської середньої школи № 2 Ірину Кукіль.

З метою упередження можливості рейдерських атак на нерухоме майно громадянам району, сільськогосподарським виробникам бажано здійснити заходи щодо внесення відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, яке зареєстроване до 01 січня 2013 року, в тому числі договорів оренди, які були зареєстровані органами Держгеокадастру України.

За умови наявності відомостей про нерухоме майно в Державному реєстрі речових прав при необхідності та за бажанням власників є можливість внести заборону на вчинення реєстраційних дій щодо даного майна.

За умови наявності в даному реєстрі електронної адреси власника об’єктів нерухомого майна, державним реєстратором будуть направлятись повідомлення про вчинення реєстраційних дій стосовно даного майна, що дасть змогу власникам мати актуальну інформацію про своє майно.

Як і було обумовлено умовами творчого конкурсу «Весна-красуня», що проводився нашою газетою з 15 квітня по 15 травня 2017 року, його переможці і призери отримали свої невеличкі матеріальні винагороди. Не всі змогли прибути за ними до редакції особисто, та ми все ж знайшли спосіб, як передати власникам їх заслужені призові. Однак про один з випадків, гадаємо, просто зобов’язані розповісти окремо: пенсіонерка Раїса Іванівна Філіпенко, наша регулярна дописувачка, яка в конкурсі посіла друге місце, до своєї заслуженої винагороди (75 грн.) додала ще власних 125 і передала ці кошти до волонтерського центру на підтримку Української армії. Уявіть собі: пенсіонерка не з «елітних», не з тих, кому поробили безсоромні у злиденній країні багатотисячні пенсії, а звичайнісінька – як більшість наших батьків і матерів, дідусів і бабусь, що змушені від виплати до виплати рахувати кожну копійку, та ще й в умовах нинішніх цін на усі товари і послуги! Знаєте, от саме завдяки подібним людям з’являється переконаність, що наш народ витримає усі найскладніші випробування, здолає усіх ворогів – як зовнішніх, так і внутрішніх - і зможе побудувати, нарешті, таку країну, в якій гідно почуватимемося якщо вже й не ми самі, то, принаймні, наші онуки і правнуки. Тож спасибі Вам, дорога наша дописувачко, за те, що Ви є, що Ви вселяєте надію тим, хто починає розчаровуватися, що вірите в майбутнє цієї країни і змушуєте повірити кожного, хто в ньому засумнівався. Дай Вам Бог міцного здоров’я, довгих років життя (в тому числі і творчого), тепла і любові від рідних і близьких.

З повагою, коллектив редакції.

Фотофакт

Для новостародубських школярів День останнього дзвінка став подвійним святом, адже він не лише знаменував початок таких жаданих і омріяних шкільних канікул, але й приніс чудову новину: в наступному навчальному році на учнів тут чекатиме новенький, оснащений за найсучаснішими вимогами кабінет біології, сертифікат на який на урочистій лінійці вручив голова районної державної адміністрації Сергій Завалій.

 

У поезіях Т.Шевченка можна знайти дуже багато описів краєвидів України. З надзвичайною любов’ю він писав і про біленькі хатки посеред квітучих вишневих садів, і про хрущів над вишнями, і про густі діброви та сивий Дніпро з крутими берегами.

Нинішні краєвиди Тарас Григорович не впізнав би, але, якби жив у наш час, без сумніву, однак любив би Україну з її широкими ланами, якими, як степові крейсери, пливуть комбайни і трактори (щоправда, не українські, а фірми Джон Дір та інших світових брендів), з її ракетними, авіаційними і танковими заводами, з її широкими проспектами в містах-мільйонниках, з її зеленими Карпатами (щоправда, місцями вже лисими, бо українці нещадно знищують ліси), тихими селами (бо надто мало на їхніх вулицях стало дитячого щебету, адже молоді в них робити нічого), зі стежечками понад річечками, які міліють, заболочуються і зникають, бо ж задля розвитку індустрії більшість річок були перекриті греблями, а отже стали приречені на загибель. Любив би і дбав про рідну землю, не мирився б з тими, хто її паплюжить. Бо ж любов до Батьківщини означає не завзяте розмахування синьо-жовтими знаменами, не вигукування з будь-якого приводу гасла «Слава Україні» (це добре вже навчилися навіть ті, хто ще зовсім недавно злісно сичали, що незалежна Україна – це непорозуміння). Справжній патріотизм починається з поваги до свого села, своєї вулиці, подвір’я будинку, з непримиренності до сміття на узбіччі і кинутого під ноги недопалка.

Літо для дітей - це, насамперед, розрядка напруженості за рік, поповнення витрачених сил, відновлення здоров’я, втілення своїх планів, задоволення інди-відуальних інтересів в особисто значущих сферах діяльності, розваг, свободи вибору занять, набуття нового життєвого досвіду. Відпочинок в оздоровчому таборі - це новий світ дітей, нехай і тимчасовий, але дуже важливий. Він дає змогу розширити їхній со-ціальний досвід, творчого спілкування з новими друзями - однолітками й дорослими. Табір надає дітям рівні права, тому що тут немає відмінників і невстигаючих. У новому товариському оточенні дитині хочеться показати всі свої здібності, сили і вміння, проявити кращі якості характеру. Під час тісного активного спілкування інтенсивніше і повніше розкривається особистість школяра. Інколи в таких умовах скоріше можна помітити те, що в школі залишається прихованим.

До 100-річчя початку Української Національної революції

Відразу скажу, що маю на увазі історичну науку, яку часто, і небезпідставно, називають найбільш непередбачуваною з усіх наук. Бо ж кожен правитель здавна намагався підправити минуле, аби у найвигіднішому світлі подати себе і свої методи правління. Тому було знищено або сфальсифіковано величезну кількість історичних документів, давні рукописи переписувалися по декілька разів, замовчувалися або перекручувалися події і вчинки історичних персонажів.

«Мы все учились понемногу. Чему-нибудь и как-нибудь», - писав російський поет О.Пушкін. «Свого навчайтеся і чужого не цурайтеся», - відповідав Т.Шевченко. І це не просто вислови видатних людей, а світоглядно-філософські погляди, ідеологічні характеристики націй, які наші північні сусіди називають братніми, а то і одним народом. За радянських часів нас всіх навчали за «методом» Пушкіна. Зараз ця тенденція ще не подолана, хоча міністерство освіти України намагається над цим працювати. Та що з того вийде – важко сказати, бо ж надто часто в Україні змінюється влада і, відповідно, підходи до вирішення подібних проблем. Не виключено, що після чергової «революції» чи «контрреволюції» (а влада, схоже на те, робить для цього все можливе) до ке-рівництва освітою прийде якийсь новий Табачник і знову почне руйнувати галузь під маркою чергової реформи.

Наприкінці квітня свій 90-річний ювілей відзначила учитель-пенсіонер Петрівської середньої школи Раїса Панасівна Корж (Ярова). Аби привітати ювілярку з визначною датою, до її господи завітали голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, Петрівський селищний голова Світлана Тилик, перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, представники комунальної установи «Петрівський ра-йонний центр із обслуговування закладів освіти», колишні колеги та учні, яких усіх Раїса Панасівна згадала поіменно та щиро подякувала за привітання. Гості побажали ювілярці міцного здоров’я на довгі роки. Теплий прийом тривав близько двох годин. За чашкою чаю Раїса Панасівна поділилася спогадами про початок педагогічної діяльності в тяжкі повоєнні роки, про становлення освіти в смт Петровому, акцентувала увагу на нелегкій і вкрай відповідальній місії вчителя та поцікавилася новинами освітянського життя району.

Кіровоградська обласна державна адміністрація для поліпшення житлових умов населення в сільській місцевості надає Державні пільгові позики під 3 % річних на наступні види:

Будівництво – до 300 тис. грн.
Придбання житла – до 200 тис. грн.
Реконструкція та добудова – до 150 тис. грн..
Капітальний ремонт – до 100 тис. грн..
Енергозбереження – до 100 тис. грн., а саме: утеплення будинків (зовнішніх фасадів, теплова ізоляція покрівель та підвалів, заміна вхідних дверей та віконних блоків).
Альтернативне опалення – до 100 тис. грн.(придбання і встановлення обігрівальних пристроїв та приладів).
Підключення газо -, водо -, електромереж - до 50 тис. грн..

Заявка
на отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу Рядівським виробничо-структурним підрозділом ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД»

Рядівський виробничо-структурний підрозділ ТОВ «ОПТІМУСАГРО ТРЕЙД» розташований в с. Рядове Кірово-градської обл., Петрівського р-ну по вул. Дружби, 14. Підприємство спеціалізується на прийомі, переробці, короткочасному зберіганні зернових культур.

Підприємство діюче, відноситься до об’єктів третьої групи.

На території підприємства розміщуються: елеватор, зерносклади, ремонтно-механічна майстерня, зерносушарки, ваги.