Репортаж з презентації Конкурсу «Майбутнє – спільна справа»

Як ми вже й повідомляли в попередньому номері, на цьому тижні в районі стартував конкурс на кращий проект в рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа». Як відомо, цей проект є одним з напрямків взаємодії, передбачених тристоронньою Угодою про со-ціально-економічне партнерство між Петрівською районною державною адміністрацією, Петрівською районною радою та приватним підприємством (ПрАТ) «ЦГЗК» групи «Метінвест» (про її підписання ми розповідали в № 33-34 від 29 квітня 2017 року).

На урочисту подію презентації конкурсу запросили сільських і селищних голів, керівників підприємств і установ району, передусім – бюджетних. Відкрила урочистий захід перший заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета. Вона представила офі-ційних осіб зібрання, хтось із яких, безумовно, входитиме до складу конкурсної комісії. Зокрема – голову районної державної адміністрації Сергія Завалія, директора департаменту по зв’язках з громадськістю та розвитку східних територій ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Дмитра Мурашка та менеджера з регіонального розвитку ПрАТ «ЦГЗК» Зою Пожарську. А вже знайомлячи учасників зібрання з умовами, принципами та етапами проведення конкурсу, один з його розробників (він же – й керівник конкурсної комісії, начальник управління еконо-міки райдержадміністрації) Геннадій Горбанець представив ще одну офіційну гостю, посадову особу, глибоко зацікавлену в тісній, продуктивній співпраці нашого району з сусідньою Дніпропетровщиною – першого заступника Жовтоводського міського голови Ірину Василівну Олінчук. Напевне, для багатьох присутніх в залі стало приємною неспо-діванкою упізнати в цій стрункій вродливиці нашу землячку, колишню випускницю Петрівської середньої школи № 2 Ірину Кукіль.

Що ж до самих умов конкурсу, озвучених Г.Горбанцем, то детально зупинятися на них не станемо, адже вичерпна інформація з цього приводу була оприлюднена в попередньому номері. Тож зосередимося на деяких акцентах. Зокрема, Дмитро Мурашко, який уже неодноразово входив до складу усіляких конкурсних комісій, в тому числі й уповноважених розподіляти грантові кошти, порадив розробникам проектів при їх підготовці бути вкрай лаконічними й конкретними, адже уявлення про те, що чим більше супутньої інформації, тим більше шансів здобути перемогу в конкурсі – насправді хибне і може навпаки – не посприяти виграшу в конкурсі, а завадити. А Сергій Завалій закликав представників територіальних громад якомога активніше долучатися до участі в в цьому проекті, адже конкурс є ще однією предметною можливістю зробити кращими рівень і якість життя кожної території, отримавши для цього істотну матеріально-ресурсну підтримку.

По закінченні презентації вдалося поспілкуватися з рядом керівників місцевих територіальних громад, які дуже схвально поставилися до такої ініціативи і, принаймні усі з співрозмовників, мають намір обов”язково подати на конкурс власні проекти, в яких передбачають охопити найширший сегмент пропозицій – від вирішення гострих медичних, освітянських та культурних проблем, до облаштування місць та маршрутів для повноцінного змістовного дозвілля жителів району та його гостей. Що ж, побажаємо конкурсантам цікавих креативних ідей і обов’язкового їх втілення в життя.

Володимир Кіфенко.

На знімках: поради й рекомендації щодо процедури підготовки конкурсних проектів надає Дмитро Мурашко; заповнена вщерть зала свідчить про зацікавленість громад в конкурсі.