Днями ще кілька юнаків, наших земляків, стали солдатами. Як завжди, перед відправкою для проходження військової служби їх вітали військовий комісар Петрівського ра-йону Олександр Братченко, голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк, благочинний Петрівського району протоієрей Дмитро Городецький і протоієрей Михайло Царук. Вони побажали юнакам успішної служби і щасливого повернення додому, висловили упевненість, що не осоромлять Петрівщину, служитимуть достойно, стануть справжніми воїнами, готовими стати на захист Батьківщини, як Ігор Дорошенко, який прийшов провести на військову службу свого брата Костю. Ігор потрапив у першу хвилю мобілізації, був учасником АТО, воював в районі Дзержинська, Горлівки, в інших регіонах Донецької та Луганської областей.

У зв’язку з проведенням весняно-польових робіт звертаємо увагу керівників сільськогосподарських підприємств району про необхідність дотримання вимог чинного законодавства України в галузі бджільництва, а також виконання норм та інструкцій для безпечного застосування отрутохімікатів і уникнення випадків масових отруєнь бджіл при застосуванні пестицидів та агрохімікатів у ході обробки сільськогосподарських культур.

Звертаємо вашу увагу, що згідно частини 2 статті 37, Закону України «Про бджільництво» та пункту 7 «Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл», фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ (у радіусі 7 км). При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії його токсичності. Вказують час ізоляції бджіл, а обробки проводять у період відсутності льоту бджіл у ранкові та вечірні години. Не допускається обробка квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл.

Традиційно до Дня Перемоги керівники району, зокрема голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, перший заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета та заступник голови районної ради Антоніна Іванова, спільно із головою ра-йонної організації ветеранів України Олегом Гіюком і керівниками структурних під-розділів РДА, які опікуються ветеранами та представниками сільських і селищних рад, особисто відвідали та привітали учасників бойових дій у Другій світовій війні, що проживають в нашому ра-йоні - петрівчан Павла Стрільця, Івана Заудальського та Івана Донченка, жителів с.Іскрівки - Миколу Кульшенка, с. Ганнівки - Віктора Бабенка, с.Новий Стародуб - Дмитра Дмитренка, с.Луганка - Василя Плюкала і Василя Холода та с. Червонокостянтинівки - Георгія Максімова. Керівники району вручили їм почесні пам”ятні відзнаки та квіти. Незважаючи на поважний вік, ветерани особисто зустрічали гостей та спілкувалися із ними.

Нещодавно, в рамках планового об”їзду територій сільських та селищних рад району, голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, його перший заступник Тетяна Панета та голова районної ради Тамара Сакара здійснили візит у Водяне, аби на місці ознайомитися зі станом справ у громаді.

У приміщенні сільської ради зібралися найактивніші депутати та активісти громади. Сільський голова Оксана Гончаренко привітала гостей і ознайомила їх з роботою щодо виконання місцевої програми соціально-економічного розвитку.

У першому кварталі 2017 року по доходах загального фонду місцевого бюджету (без урахування трансфертів) забезпечено виконання планових показників на 124,0% та 15,6% річних планових показників (при плані 116590 тис.грн. фактично надійшло 144612 тис.грн.). Основними надходженнями до бюджету є плата за землю (28,9%) та єдиний податок (38,4%). Дотація з районного бюджету – 32,8%. По платі за землю виконання за вказаний період складає 144,8% (план – 46750 тис.грн., факт – 67709 тис.грн.). По ЄПФО виконання становить 109,6% (план – 69840 тис.грн., факт – 76537 тис.грн.). до спеціального фонду надійшло 23328 тис.грн., що становить 27,4% від річних планових показників. Основним джерелом доходів спеціального фонду є власні надходження – послуги, що надаються бюджетними установами, згідно з їх основною діяльністю (батьківська плата, вхідні квитки на дискотеку) та від додаткової (господарської) діяльності – плата населення за водопостачання. Питома вага цих надходжень складає: послуги бюджетних установ, згідно з їх основною діяльністю – 3,8%, від додаткової (господарської) діяльності – 96,2%.

Нещодавно відділ районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за підтримки голови райдержадміністрації Сергія Завалія та голови районної ради Тамари Сакари, з нагоди Дня родини організував та провів свято «Спортивна родина», яке пройшло у спортивному залі дитячої юнацької спортивної школи «Олімп». У ньому взяли участь родини, які виховують прийомних та усиновлених дітей: Ніни та Анатолія Копиріних з дітьми Олександром, Павлом, Ілєю та Дарією; Любові та Миколи Новаків з дітьми Юлією та Владиславом; Марини та Василя Кривди з дітьми Олександрою, Володимиром та Світланою; Злати та Максима Шведів з дітьми Валентином та Олександрою; Тетяни та Олександра Ужвів, з дітьми Оленою, Артемом, Анастасією та Кирилом; Ірини Швець з дітьми Вікторією, Юлією, Євгенієм, Андрієм та Анною; Світлани та Сергія Тишиків з дітьми Данилом та Юлею.

Законом України “Про Державний бюджет України на 2017 рік” з 1 травня 2017 року збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (із 1247 грн. до 1312 грн.).

Олександрійським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України проведено перерахунок пенсій з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму. Середній розмір підвищення становить 67,8 грн.

Перераховано мінімальні розміри пенсій, призначені відповідно до статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Днями в сесійній залі районної ради відбулася звітна V сесія ІХ скликання депутатів Петрівського районного парламенту дітей.

Діти підбивали підсумки роботи за навчальний рік, ділилися досвідом проведених заходів, реалізованих проектів, обговорювали проблеми та визначили пріоритетні напрямки роботи надалі.

У роботі сесії взяли участь почесні гості: голова районної ради Тамара Сакара, перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, завідувач сектору молоді та спорту РДА Ірина Лугова, методист районного методичного кабінету Тетяна Швець, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Світлана Заєць.

У відповідності до вимог Постанови Кабінету Міністрів України № 442 від 1 серпня 1992 року «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці», на підприємствах і організаціях незалежно від форм власності й господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працюючих, має бути проведена така атестація.

Методичні рекомендації для проведення атестації робочих місць за умовами праці затверджені постановою Міністерства праці України та Міністерства охорони здоров’я від 01 вересня 1992 №41.

Атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначаються наказом по підприємству в строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років.

Прийшла весна-красна! Яскраво світить сонечко, все навкруг зеленіє, співають пташки. Вся природа ожила, і саме цієї чудової пори у Петрівському до-шкільному навчальному закладі №1 «Рудана» провели конкурс «Дошкільня року 2017». Організатором свята виступив відділ освіти райдержадміністрації за сприяння голови РДА Сергія Завалія та голови районної ради Тамари Сакари, які стали його почесними гостями і побажали малечі тільки перемоги. В концертній програмі взяли участь вихованці з 10 до-шкільних навчальних закладів району.

Діти довго і старанно готувалися до нинішньої зустрічі, вчилися малювати, танцювати, вивчили багато пісень та віршів.

Днями на клубному сайті ФК «Інгулець» з’явилася не надто приємна новина для любителів футболу Петрівщини: відтепер підвезення уболівальників на домашні матчі «Інгульця» чи «Інгульця-2» в організованому порядку не здійснюватиметься. Тобто тепер усі, хто захоче підтримати улюблену команду, змушені будуть самотужки добиратися до Петрового чи Володимирівки власним або найманим чи, якщо випадає така можливість – громадським рейсовим транспортом.

Як з’ясувалося, причиною такого рішення став інцидент в автобусі у день проведення матчу 31-го туру між командами «Інгулець-2» - «Нива» (Вінниця): хтось із уболівальників (говорять, що це були двоє-троє не зовсім тверезих і, що особливо прикро - далеко вже не юних дебоширів) стали по-хамськи спілкуватися з водієм, ображати його і принижувати. Решта ж – промовчали, зробивши вигляд, що цього не помічають, чи що їх це не стосується.

ТОВ «ГЛОБИНСЬКИЙ СВИНОКОМПЛЕКС»
(Полтавська обл., м. Глобине, вул. К.Маркса — 61)
ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ
по вахтовому графіку роботи

комірників з/п від 3300
обліковців поголів’я з/п від 4100
електриків (4 група безпеки) з/п від 4000
свинарів з/п від 3700
кухарів з/п від 3500
слюсарів - ремонтників з/п 3500
слюсарів з ремонту газового обладнання з/п від 4000
операторів з ветеринарного оброблення тварин з/п від 4400
техніків з штучного осіменіння тварин з/п від 4100
трактористів з/п від 3500
водіїв категорії “С”, “Е”, автокрана з/п від 4100
підсобних робітників з/п від 3250
операторів очисних споруд з/п від 3300
кочегарів з/п від 3300

У нас: підприємство, що нарощує потужності; стабільна робота; вчасно виплачена заробітна плата (2 рази на місяць); повний соціальний пакет; безкоштовне харчування; забезпечення робочим одягом, проживанням в гуртожитках – за рахунок підприємства.

Головна вимога — відсутність свиней в особистому домашньому господарстві та домашньому господарстві близьких родичів.

Тел. 050 309 30 15, 050 328 00 47 щодня, крім неділі
e-mail: Tkachenko.N@svk.globino.ua