Прийшла весна-красна! Яскраво світить сонечко, все навкруг зеленіє, співають пташки. Вся природа ожила, і саме цієї чудової пори у Петрівському до-шкільному навчальному закладі №1 «Рудана» провели конкурс «Дошкільня року 2017». Організатором свята виступив відділ освіти райдержадміністрації за сприяння голови РДА Сергія Завалія та голови районної ради Тамари Сакари, які стали його почесними гостями і побажали малечі тільки перемоги. В концертній програмі взяли участь вихованці з 10 до-шкільних навчальних закладів району.

Діти довго і старанно готувалися до нинішньої зустрічі, вчилися малювати, танцювати, вивчили багато пісень та віршів.

За вокальними, акторськими, хореографічними та художніми здібностями малят пильно спостерігало фахове журі у складі: Григорія Москальця, директора комунальної установи «Петрівський центр із обслуговування закладів ос-віти»; Валентини Сердюк, методиста районного методичного кабінету; Оксани Мисік,завідувача філії центру дитячої та юнацької творчості; Ірини Михайлюк, завідувача Чечеліївським ДНЗ та Тамари Самохвал, завідувача Балахівським ДНЗ.

Дошкільнята змагалися у чотирьох номінаціях. Перша з них - малювання, де слід було представити свій улюблений малюнок. Для конкурсу художнє читання вивчили багато віршів, а кращі з них продемонстрували на конкурсі. Хто вже не вперше брав участь у по-дібних заходах, у того відчувалася впевненість і свобода рухів, але були й дебютанти, як, наприклад, наймолодша учасниця, представниця Ганнівського ДНЗ «Казка» - Маліка Гурані, яка забажала розповісти свого віршика, але за щільно закритими кулісами, зал затамувавши подих, уважно слухав її виступ. У цьому конкурсі, також, взяли участь Вікторія Петрова, вихованка Новостародубського ДНЗ №1 «Дзвіночок»; Кирило Гришко, вихованець Петрівського ДНЗ №1 «Рудана», Ілля Штефан, вихованець Водянського навчально-виховного комплексу та Давид Стасик, вихованець Петрівського ДНЗ «Колосок».

На співочий конкурс «Вокал» дошкільнята підготували свої улюблені пісні, які з впевненістю та великим задоволенням виконали перед глядачами. У цій номінації приїхали позмагатися Марія Нікітіна (Богданівський ДНЗ); Катерина Міркевич (Володимирівський ДНЗ); Діма Биков (Петрівський ДНЗ №2 «Сонечко»); Ірина Пашковська (Луганський ДНЗ); Вікторія Федченко (Новостародубський ДНЗ№ 1 «Дзвіночок»); Серафим Ленський (Петрівський ДНЗ «Рудана»); Ваня Абоімов (Луганський ДНЗ) та Уляна Годецька (Червонокостянти-нівський ДНЗ). Як же гарно лунала українська пісня вустами малечі!

Окрім пісень та віршів конкурсанти підготували і танцювальні номери. Діти, разом зі своїми керівниками, здивували глядачів вишуканими костюмами та цікавими постановками. Гучними оплесками, а інколи навіть і оваціями,зал підтримував кожного учасника конкурсу. За звання кращого танцюриста змагалися: Олександр Коваль (Новостародубський ДНЗ №1 «Дзвіночок»); Софія Телебокова (Луганський ДНЗ «Сонечко»); Станіслав Даценко (Малинівський ДНЗ); Аліна Деркач (Червонокостянтинівський ДНЗ) та Ярослава Попова (Петрівський ДНЗ №1 «Рудана»).

Підсумовуючи усе побачене і почуте, журі підійшло до найвідповідальнішої частини конкурсу - визначення й оголошення переможців. Отже переможцями визнано: у номінації «Малювання» - Ірину Гречанюк, вихованку Богданівського ДНЗ; у номінації «Художнє читання» - Вікторію Петрову, вихованку Новостародубського ДНЗ №1 «Дзвіночок», та Ярослава Німця, вихованця Петрівського ДНЗ №1 «Рудана»; у номінації «Вокал» - Ірину Пашковську, вихованку Луганського ДНЗ, та Серафима Лєнського, вихованця Петрівського ДНЗ №1 «Рудана»; у номінації «Хорео-графія» - Олександра Коваля, вихованця Новостародубського ДНЗ №1 «Дзвіночок». Переможці отримали грамоти відділу освіти, інших учасників конкурсу визнано лауреатами. Усі учасники районного конкурсу отримали солодощі від його організаторів.

Олена Приходкова.

На знімку: юні конкурсанти, їх наставники й члени журі - фото на згадку.