До річниці Чорнобильської трагедії

Ця трагедія не тільки знайшла своє відображення в нашій складній історії, вона відібрала багато життів і навіяла страху, в першу чергу, на нас - громадян України, тож і залишила пам’ять про себе в кожному з нас. Скільки потрібно було мати мужності йти і рятувати країну з цієї халепи, рятувати світ, завчасно усвідомлюючи, що отримаєш загрозливу дозу опромінювання і не знаючи, як вона вплине на твій організм і наскільки небезпечною виявиться для подальшого життя, для родини; хто виживе і з якими наслідками доведеться жити далі. Безперечно, ця трагедія - чорна мітка в нашій історії. Найграндіозніша за своїми масштабами та наслідками, вона навіки вкарбується в пам’яті людства, послужить грізним застереженням людям, що живуть сьогодні та їх нащадкам. Нагадувати про трагедію та не забувати про тих, хто зупинив біду, – наш священний обов’язок.

Уже давно віддзвеніли Чорнобильські дзвони, а ми ще добре пам’ятаємо тих, хто пішов у вогонь, вони увійшли у стогін і душу, болем очорнену до дна! Імена цих мужніх героїв, які виявили жертовність, високий патріотизм, та ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу, пам’ятає вся Україна. Першими до ЧАЕС приїхали 28 пожежників м. Чорнобиль, які вступили в нерівну боротьбу з атомною стихією, взяли на себе жар полум’я і смертоносний подих реактора. Було зроблено все можливе, щоб зупинити пожежу. До 5 год. ранку це все-таки вдалося зробити! Пожежники змінювали один одного, бо довго залишатися на місці аварії було неможливо. Майже всі вони віддали життя в тій боротьбі. Після них були тисячі інших героїв-ліквідаторів, в тому числі і близько 250 мешканців Петрівського району, які ціною власного здоров’я, а інколи й життя зупинили «смертельного монстра», що непомітно вбивав все живе.

Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов“язок перед рідною землею і рідним народом. Здоров”я Вам, благополуччя та довгих років життя!

Володимир Малюта, начальник Петрівського РС У ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту

Головне управління ДФС у Кіровоградській області звертається до громадян, які одноосібно обробляють земельні частки (паї) не відкладати декларування доходів, отриманих у минулому році, на останній день та вчасно їх задекларувати.

Згідно норм Податкового кодексу України, доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, що перевищує 2 га, підлягають обов’язковому оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

За неподання податкової декларації про майновий стан і доходи передбачена відповідальність згідно Кодексу про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафу.

Виконати свій конституційний обов’язок та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за 2016 рік фізичні особи – платники податків повинні у термін не пізніше 3 травня поточного року, який є граничним строком подання Декларації громадянами та особами, які провадять незалежну професійну діяльність.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 21 квітня 2017 року № 18- р
смт Петрове

Про скликання шістнадцятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

Керівництвом району розроблено графік робочих поїздок на території сільських та селищних рад району в другому кварталі 2017 року. Першим об”єктом візиту стала Зеленська територіальна громада, куди голова райдержад-міністрації Сергій Завалій, його перший заступник Тетяна Панета та голова районної ради Тамара Сакара прибули, аби на місці ознайомитися зі станом справ в територіальній громаді, зустрітися з її очільниками та активістами, місцевими сільгосптоваровиробниками, працівниками закладів освіти, охорони здоров’я.

Розпочався захід у приміщенні сільської ради, де зібралися учасники зустрічі. З коротким вступним словом виступила Зеленський сільський голова Інна Беркун, яка представила присутнім гостей, ознайомила їх з ціллю візиту.

Згідно з графіком об”їзду сільських та селищних рад, наступною після Зеленської територіальної громади, де побували голова райдерж-адміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара та перший заступник райдержадміністрації Тетяна Панета, стала територія Іскрівської сільської ради.

У ході візиту представники влади відвідали сільську амбулаторію, освітні заклади – дитсадок та школу.

Робоча нарада по обговоренню питань життєдіяльності громади відбулася в актовій залі приміщення сільської ради. На обговорення винесли питання про реалізовані проекти розвитку території в 2016 році та планові перспективи поточного, 2017 року.

Шановні працівники та роботодавці!

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці, щоб привернути увагу світу до того, яким чином культура охорони праці може сприяти зниженню травм на робочому місці.

У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці. Україна – не виняток. Цьогоріч День охорони праці відзначається під гаслом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

На виробництві щороку гине близько 400 осіб і 5 тис. травмуються, зокрема більш ніж 1 тис. жінок. Приблизно 500 працівників стають інвалідами. На Кіровоградщині, за офіційними даними, протягом 2016 року травмовано 72 працівники, що на третину більше ніж у минулому році.

Селище, в якому ми проживаємо, змінюється на очах завдяки нашому селищному голові Світлані Олександрівні Тилик . Ця людина усвідомлює всю відповідальність перед мешканцями територіальної громади Петрівської селищної ради.

Узяті на себе зобов’язання Світлана Олександрівна виконує своєчасно: проводиться реконструкція водопроводу, ремонтуються дороги, продовжуються роботи по монтажу вуличного освітлення вулиць та провулків селища, облаштовуються прибудинкові території, дитячий пляж, здійснюється ремонт покрівель під’їздів багатоповерхівок. Отже ця людина ніколи не дає нереальних обіцянок.

Велика гордість, що ми нарешті побачили, як може і має працювати селищний голова, спільно з командою досвідчених, порядних та небайдужих людей.

Усіх вітаємо з наступаючими травневими святами!

З повагою, мешканці будинку № 2 по вулиці Літвінова - А.В.Педан, Р.М.Притула, Г.П. Гавеля, Г.І. Мовчан, Л.В. Григорьєва.

Здається, календарної зустрічі нашої команди з рівненським «Вересом» уболівальники «Інгульця» чекали з особливою надією і сподіванням. І не лише тому, що рівненська команда сьогодні є одним з претендентів на входження до найвищого футбольного дивізіону, а й тому, що ще з самого початку виступів «Інгульця» в професійному футболі саме з «Вересом» у нас склалися найзапекліші, найпринциповіші стосунки, і боротьба за лідерство велася не лише в безпосередніх протистояннях, а й заочно – шляхом здобуття якомога більшої кількості очок у поєдинках з іншими командами. Що-правда, сказане стосується виключно минулого футбольного чемпіонату, коли обидві команди виступали ще в Другій лізі. Доля ж команд в Першій лізі склалася зовсім по-різному, і якщо «Верес», як уже було сказано, цілком реально претендує на одне з двох місць, що дадуть можливість вже в наступному чемпіонаті виступати в Прем’єр-лізі, то «Інгулець» бореться за те, щоб утриматися в Першій лізі, а не понизитися в класі знову. І все ж, хоч у складах обох команд, з моменту їх першого безпосереднього поєдинку, відбулися кардинальні зміни (те перше протистояння добре пам’ятають хіба що одиниці гравців як «Інгульця», так і «Вереса»), однак дух непримиримого суперництва залишився і, схоже, тепер надовго, якщо не назавжди, визначатиме характер стосунків між ними.

Цього року вже вдруге в Україні, за ініціативою Професійної футбольної ліги та за підтримки Федерації футболу України, а також торговельних марок «JAKO», «Живчик», «Gera» і видавництва «Школярик» проходить громадсько-виховна акція «Зіркові уроки футболу», яка має на меті через найпопулярнішу в світі спортивну гру закріпити в свідомості підростаючих поколінь базові людські цінності: дружбу, чесність, справедливість, повагу, відданість, паралельно з цим прищеплюючи любов до спорту взагалі і до футболу зокрема.

Всього цього року в згаданій акції візьмуть участь тридцять населених пунктів нашої держави, в тому числі 21 обласний центр та кілька міст, містечок і селищ, що мають футбольні команди майстрів, які виступають в чемпіонаті ПФЛ. Минулого тижня черговий етап цієї акції відбувся у Володимирівці, в спортивному залі Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Свою майстерність на «Зіркових уроках футболу» відточували вихованці дитячо-юнацької спортивної школи, що діє при футбольному клубі «Інгулець», а в якості кваліфікованих наставників цього дня у них були представники головної команди Петрівщини: капітан «Інгульця» Євгеній Запорожець, основний голкіпер команди Геннадій Ганєв, один з найцікавіших півзахисників Арман Кен Елла та форвард Давид Джанелідзе. Звичайно, малюкам було надзвичайно цікаво і корисно близько поспілкуватися зі своїми кумирами, тими, кого вони звикли бачити, переважно, лише з трибуни стадіону. Тим більше, що «зірки» жодною мірою своєї недосяжної «зірковості» не виявили, а навпаки – охоче взяли на себе місію педагогів-наставників, ділячись зі своїми підопічними усіма секретами футбольної майстерності. Особливо гармонійно влилися в атмосферу свята Геннадій Ганєв та камерунець Елла Кен, які так само ретельно, як і юні «інгульчата», виконували усі тренувальні вправи, а в товариських спарингах, виконуючи ролі капітанів команд, робили усе можливе для того, аби якомога найкраще могли проявити себе їх юні партнери. Тож невипадково уже після закінчення уроку юрба дітлахів ще довго тримала їх у своєму оточенні, намагаючись продовжити щасливу мить спілкування та сфотографуватися разом на пам’ять.