Цього року вже вдруге в Україні, за ініціативою Професійної футбольної ліги та за підтримки Федерації футболу України, а також торговельних марок «JAKO», «Живчик», «Gera» і видавництва «Школярик» проходить громадсько-виховна акція «Зіркові уроки футболу», яка має на меті через найпопулярнішу в світі спортивну гру закріпити в свідомості підростаючих поколінь базові людські цінності: дружбу, чесність, справедливість, повагу, відданість, паралельно з цим прищеплюючи любов до спорту взагалі і до футболу зокрема.

Всього цього року в згаданій акції візьмуть участь тридцять населених пунктів нашої держави, в тому числі 21 обласний центр та кілька міст, містечок і селищ, що мають футбольні команди майстрів, які виступають в чемпіонаті ПФЛ. Минулого тижня черговий етап цієї акції відбувся у Володимирівці, в спортивному залі Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Свою майстерність на «Зіркових уроках футболу» відточували вихованці дитячо-юнацької спортивної школи, що діє при футбольному клубі «Інгулець», а в якості кваліфікованих наставників цього дня у них були представники головної команди Петрівщини: капітан «Інгульця» Євгеній Запорожець, основний голкіпер команди Геннадій Ганєв, один з найцікавіших півзахисників Арман Кен Елла та форвард Давид Джанелідзе. Звичайно, малюкам було надзвичайно цікаво і корисно близько поспілкуватися зі своїми кумирами, тими, кого вони звикли бачити, переважно, лише з трибуни стадіону. Тим більше, що «зірки» жодною мірою своєї недосяжної «зірковості» не виявили, а навпаки – охоче взяли на себе місію педагогів-наставників, ділячись зі своїми підопічними усіма секретами футбольної майстерності. Особливо гармонійно влилися в атмосферу свята Геннадій Ганєв та камерунець Елла Кен, які так само ретельно, як і юні «інгульчата», виконували усі тренувальні вправи, а в товариських спарингах, виконуючи ролі капітанів команд, робили усе можливе для того, аби якомога найкраще могли проявити себе їх юні партнери. Тож невипадково уже після закінчення уроку юрба дітлахів ще довго тримала їх у своєму оточенні, намагаючись продовжити щасливу мить спілкування та сфотографуватися разом на пам’ять.

А закінчилася акція врученням юним спортсменам пам’ятних подарунків, спонсорами яких стали представники перелічених вище торговельних марок. Відповідно і вміст подарункових пакетів складався з їх продукції: футболки, набори зошитів та календарів з символікою та фотознімками улюбленої команди, напої «Живчик» і, звичайно ж, - кілька чудових сучасних футбольних м’ячів, які відтепер доповнять тренувальний та ігровий інвентар спортивної школи.

 

Володимир Кіфенко.

На знімках: по закінченні уроку Арман Кен Елла з задоволенням фотографувався з усіма бажаючими футболістами; той же Елла в ролі модератора фізичної розминки; тренер дитячої групи «Інгульця» Андрій Чорнопольський (на передньому плані) під час виконання фізичних вправ не давав жодних поблажок ні своїм підопічним, ні зірковим гостям (зліва від нього вправу з навантаженням виконує Геннадій Ганєв)