Згідно з графіком об”їзду сільських та селищних рад, наступною після Зеленської територіальної громади, де побували голова райдерж-адміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара та перший заступник райдержадміністрації Тетяна Панета, стала територія Іскрівської сільської ради.

У ході візиту представники влади відвідали сільську амбулаторію, освітні заклади – дитсадок та школу.

Робоча нарада по обговоренню питань життєдіяльності громади відбулася в актовій залі приміщення сільської ради. На обговорення винесли питання про реалізовані проекти розвитку території в 2016 році та планові перспективи поточного, 2017 року.

Сільський голова Микола Платошин коротко проінформував про виконані заходи: відремонтовано гідроспоруду, проведено освітлення на двох КТП, на території населених пунктів Іскрівської сільської ради з’явився Інтернет, замінено 48 вікон у школі, ввели в експлуатацію сільський клуб.

Продовжуються роботи по благоустрою в парку відпочинку на березі річки Інгулець. Власними силами зробили ремонт в сільському спортивному залі, замінили опалення в лікарській амбулаторії. Микола Платошин також поділився планами і на 2017-й: зробити освітлення по вулицях Миру та Шевченка, поновити пам’ятник загиблим воїнам Другої Світової війни, який знаходиться в аварійному стані, і додати до меморіалу ще одну плиту з прізвищами 180 загиблих односельців.

- По мірі можливості вирішуємо проблему з водопостачанням; працюємо над тим, щоб увійти в проект «МЕТІНВЕСТу» по програмі благоустрою території, яка має назву «100 дворів». Встановимо дорожний вказівник у Ганнівці, який вказуватиме шлях до Іскрівки, замінимо у школі ще 42 вікна, продовжимо роботи по розбудові шкільного парку та відновленню шкільного тиру,- розповів про свої найближчі плани Микола Борисович.

Обговорюючи звіт сільського голови, Тамара Сакара звернула увагу на стан проведення ремонтних робіт у лікарській амбулаторії: – Зробимо в с.Іскрівці сучасний лікувальний заклад, де будуть впроваджені новітні технології, встановлено піролізний економний котел для обігріву приміщення. Необхідно здійснити також заміну кана-лізаційної системи та покрівлі. Згодом - сучасний косметичний ремонт та оснащення сучасним медичним обладнанням, - зазначила Тамара Вікторівна.

На зустрічі були порушені також і окремі проблемні питання, зокрема, ремонту дорожнього покриття (шляху від ЦГЗК до Богданівки, через Ново-Федорівку і по селу Іскрівка); несанкціонованої оренди водосховища на території Іскрівської сільської ради; роботи виїзної каси Петрівського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго»;

Підсумовуючи робочу зустріч, представники районної влади подякували господарям Іскрівської сільської ради та депутатському корпусу за проведену роботу.

– Важливо те, що громада приділяє увагу збереженню історичної спадщини, розвитку туризму і цієї мальовничої місцевості, яка славиться козацькими тради-ціями, - зазначив Сергій Завалій.

- Будемо продовжувати співпрацю, допомагатимемо вирішувати проблемні питання громади, адже командна робота дає гарні результати і перспективу на майбутнє, – додала Тамара Сакара.

Олена Приходкова.

На знімках: робоча група в сесійній залі Іскрівської сільської ради обговорюють план дій на майбутнє; Сергій Завалій знайомиться з вихованцями дитячого садочка; керівники району завітали на урок фізики в Іскрівську школу; оглядини котельного приміщення сільської амбулаторії; огляд впорядкованого парку відпочинку на березі річки Інгулець.