Головне управління ДФС у Кіровоградській області звертається до громадян, які одноосібно обробляють земельні частки (паї) не відкладати декларування доходів, отриманих у минулому році, на останній день та вчасно їх задекларувати.

Згідно норм Податкового кодексу України, доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, що перевищує 2 га, підлягають обов’язковому оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

За неподання податкової декларації про майновий стан і доходи передбачена відповідальність згідно Кодексу про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафу.

Виконати свій конституційний обов’язок та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за 2016 рік фізичні особи – платники податків повинні у термін не пізніше 3 травня поточного року, який є граничним строком подання Декларації громадянами та особами, які провадять незалежну професійну діяльність.

ГУ ДФС у Кіровоградській області