Наприкінці минулого тижня на території Петрівського НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія» пройшов мітинг-рек-вієм з нагоди річниці загибелі учасника АТО, випускника цього навчального закладу Олексія Лисенка. У ньому взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій та його перший заступник Тетяна Панета, заступник голови районної ради Антоніна Іванова, мама Олексія Тамара Олексіївна Лисенко, його бойові побратими, представники громадськості селища, учні навчального закладу.

Відкрила та вела мітинг Петрівський селищний голова Світлана Тилик. Вона нагадала, що рівно рік тому, 17 лютого 2016 року, лейтенант О.Лисенко - начальник інженерної служби 20-ї окремої мотопіхотної бригади трагічно загинув під час виконання бойового завдання. Було йому всього 23 роки.

З нагоди 80-річного ювілею колишнього редактора газети «Трудова слава» Віктора Яковича Павельєва привітали перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Борис Гнатюк, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Тетяна Волощенко, працівники редакцій районних газети та радіомовлення.

Вони найтеплішими словами поваги і вдячності за багаторічну роботу чествували журналіста від Бога, який у найскладніші часи громадсько-політичних катаклізмів залишався вірним принципам порядності, честі, правдивості і журналістської етики, що є визначальними для справді демократичного суспільства.

Цими днями Україна відзначає скорботну дату: три роки тому стався найбільший поки що в новітній історії нашої держави злочин влади проти власного народу – кривавий розстріл учасників протестних акцій, право на які начебто гарантоване Конституцією. Власне, саме розстріл Героїв Небесної Сотні (очевидно, під таким іменем назавжди закарбували свої прізвища в скрижалях історії найдостойніші сини і доньки України) став тією іскрою, що запалила невдовзі кровопролитну війну на сході України, кінця якій, схоже, поки що не видно. Втім, як уже сьогодні зрозуміло, і сам розстріл Майдану навряд чи був би можливим, якби не відповідна вказівка з Москви. Розстріл цей, за задумом його орга-нізаторів, повинен був посіяти панічний страх в лавах протестувальників, а головне – назавжди відбити бажання виступати проти влади, якими б зухвалими і цинічними не були її дії. Та режисери кривавого сценарію прорахувалися. Українці довели, що ми справді гідна нація – гордий, відважний і свободолюбивий народ, а не отара, що покірно прямує за вказівкою усякого, тим більше - недолугого керманича. Щоправда, це усвідомлення далося нам дуже важкою і страшною ціною – понад сотня загиблих на Майдані та на Інститутській і вже кілька тисяч – на підступному Донбасі, що став продовженням підлого сценарію, написаного за кремлівськими мурами.

Районна звітно-виборна конференція мисливців і рибалок, що є головним організа-ційним заходом цього товариства, пройшла позаминулого тижня в сесійній залі районної ради. У її роботі взяв участь голова Кірово-градської обласної організації УТМР Микола Головко. Про роботу товариства за 2010-2017 роки звітував його голова Володимир Паладько. Він доповів, що за звітний період зросла кількість первинних колективів, від 12 до 17, відповідно, і мисливців - з 253 до 267 чоловік. За минулий рік на рахунок товариства від його членів надійшло 174 тисячі гривень, які були використані на потреби УТМР. Робота товариства планувалася на кожен місяць, проводилися засідання президії не рідше одного разу на квартал, де розглядалися актуальні поточні питання та ставилися завдання первинним мисливським колективам. Добре налагоджена робота в колективах, де голови добросовісно ставляться до виконання статутних вимог. Це, зокрема, такі, як Б.Гнатюк (с. Петрівське); О.Жушман (с.Зелене); М.Купрій (с.Новий Стародуб); М.Малиця (с. Малинівка); В.Дяченко (с.Луганка); В.Гончаренко (смт. Петрове). Але не всі колективи старалися попрацювати на благо природи і не всі мисливці відпрацювали три дні на заготівлі кормів і на ремонтах годівниць. Не проводиться на належному рівні боротьба з браконьєрами, не погоджується з головами мисливських колективів нашого району плано-мірне полювання в угіддях, які відображені у відстрілочних картах.

Шановні петрівчани і гості району!
Запрошуємо всіх взяти участь у районному святі
«МАСЛЯНІ ГОСТИНИ»,
яке відбудеться 25 лютого 2017 року об 11 годині
в Парку відпочинку селища Петрове.

У програмі свята:

- театралізоване дійство «Масляні гостини»;
- конкурсна програма серед сільських, селищних рад, установ та організацій району «Петрівська смакота!», «Славнозвісна теща району: Зятю тещі догоджати, як таблицю множення знати!»;
- частування гарячими млинцями;
- виступ аматорів художньої самодіяльності;
- спортивна програма для дорослих «Козацькі забави»;
- дитяча розважальна програма «В колі друзів»;
- велика концертна програма за участю кращих аматорських колективів району.

Під час проведення заходів працюватиме виїзна торгівля.

За традицією – біля «польової кухні» можна безкоштовно поласувати справжньою козацькою кашею, погрітися духмяним чаєм та скуштувати гарячих млинців!

Приходьте Масляну зустрічати, зиму проводжати, весну закликати!

Оргкомітет

 

Водянська сільська рада висловлює щиру вдячність нашим небайдужим помічникам, які, незважаючи на труднощі в країні та в господарствах ,не залишаються байдужими до проблем жителів Водянської територіальної громади.

Хочемо подякувати депутату районної ради Юрію Івановичу Больботу за чудовий подарунок, який отримали вихованці Водянського НВК до дня Святого Миколая - плазмовий телевізор.

Також хочемо висловити вдячність директору ПСП «Водянське» Григорію Івановичу Огиру, який подарував всім дітям громади новорічні подарунки у вигляді наборів солодощів, а вихованцям НВК - комп’ютерну техніку. Дякуємо голові СФГ «Роксолана» Віктору Івановичу Больботу за придбаний екран для проектора та солодощі для всіх діток.

Позашкільна освіта - це цілеспрямований процес оволодіння систематизованими знаннями про всебічне життя людини. Вона забезпечує застосування учнями знань на практиці, особливо сприяє забезпеченню потреб особистості у творчій самореалізації, включенню в суспільні відносини, входженню у широкий світ.

У нашому районі практика позашкільної освіти організована на досить високому рівні. Про це свідчать результати підготовки учнів до обласних змаганнь, де діти займають призові місця.

А нещодавно в офісному Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася публічна презентація закладу за 2016-2017 навчальний рік. Вона була організована в рамках заходів атестаційної експертизи Петрівського району. Сюди завітали члени атестаційної комісії, педагогічний колектив поза-шкільного закладу, батьки вихованців, представники громадськості та засобів масової інформації.
Відкрила презентацію методист Тетяна Швець, яка привітала усіх присутніх та передала вітання і від імені начальника відділу освіти райдержадміністрації Григорія Москальця, після чого дала загальну характеристику роботи Центру дитячої та юнацької творчості.

Маємо ухвалений законопроект Держбюджету на 2017 рік із показником мінімальної зарплати із 01.01.2017 р. у розмірі 3200 грн і прожиткового мінімуму для працездатних осіб — 1600 грн.
Платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді зарплати, на суму податкової соціальної пільги (далі — ПСП), що передбачено п. 169.1 ПКУ.

При цьому згідно з пп. 169.4.1 ПКУ до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як зарплата, ПСП застосовується, якщо розмір такого доходу не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 й округленого до найближчих 10 грн.

При розмірі прожиткового мінімуму для працездатної особи з 01.01.2017 р. у сумі 1600 грн у 2017 році граничний дохід для застосування ПСП становитиме: 1600 грн х 1,4 = 2240 грн.

З 1 січня 2017 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2016 року.

Наказом Міністерства фінансів України від 15 вересня 2016 року №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859» з 1 січня 2017 року затверджена нова форма декларації про майновий стан і доходи.

Платники податків за вибором подають декларації за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою (з повідомленням про вручення та з описом про вкладення не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання) або засобами електронного зв’язку (з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису не пізніше закінчення останньої години граничного строку подання).

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 31.08.2016 № 1055 Про затвердження Календарного плану підготовки та проведення в 2017 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти з 06 лютого до 17 березня 2017 року триватиме реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2017році.

І ЕТАП РЕЄСТРАЦІЇ – формування та оформлення реєстраційної картки.

Особа, яка виявила бажання взяти участь у ЗНО-2017, має зайти на офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти, відкрити сторінку Реєстрація – 2017 і далі діяти за інструкцією.

ІІ ЕТАП РЕЄСТРАЦІЇ – надсилання до Одеського регіонального центру реєстраційних документів у два способи:

23 лютого для чоловічої половини наших громадян, передусім для осіб середнього і старшого віку, тривалий час було особливим днем. Незалежно від того – визнавали ми святом День Радянської Армії та Військово-Морського Флоту, чи ні – мало кому вдалося уникнути військової служби. І, попри усі сьогоденні ідеологічні трактування, ця військова служба для багатьох з нас залишила помітний слід в біографії, теплі спогади про бойову дружбу, військову взаємовиручку і багато інших - не лише однозначно негативних речей.

Сьогодні ми маємо свою власну країну і своє власне військове свято. І це, очевидно, правильно – так має бути у незалежній державі. Але не маю жодного сумніву в тому, що намагання викреслити начисто з нашої пам’яті, з нашої спільної історії абсолютно всі колись такі важливі і значимі для усіх нас дати – є великою помилкою. Її плоди ми пожинаємо вже сьогодні, коли знавіснілі пропагандисти з країни-агресора та їх криміналізовані сателіти з Лугандону на кожному кроці верещать, що це вони «барци с фашизмом, синов”я і анукі пабєдітєлєй», тоді як наші батьки й діди, що пішки пройшли під розривами бомб і снарядів фронтовими дорогами аж до Берліна, раптом виявилися «бандєрафашистамі». Ось і їхній вождь заявляє, що Росія й самотужки б перемогла фашизм, бо вона «страна-пабєдітєль».

Минулої суботи «Інгулець-2» провів свою останню гру в груповому відборі Кубку Придніпров’я 2017 з командою «Олександрія U-19» та, зігравши унічию з рахунком 2:2, вийшов з другого місця до чвертьфіналу турніру, де зустрінеться з командою, що посяде друге місце в групі «В» (швидше за все це буде або одна з молодіжок (U-19) команд Прем’єр-ліги – луганської «Зорі» чи дніпровського «Дніпра», або добре знайомі нам футболісти «ВПК-Агро» з Магдалинівки).

Сама ж гра з олександрійцями викликала неоднозначне відчуття, адже перебіг її можна описати влучною народною приказкою: «Розпочали «за здравіє», закінчили – «за упокій». Справді перший тайм сподобався як доволі численним (з огляду неофіційного статусу турніру та ще й не надто лагідної зимової погоди) уболівальникам, так і адміністраторам команди, адже «Інгулець-2», здавалося, справді повертається до своєї оптимальної форми, гра наших хлопців була цікавою, змістовною, атакувальною. Уже на одинадцятій хвилині за відвертий фол у штрафному майданчику в ворота олексайдрійців був призначений пенальті, який упевнено реалізував Олександр Мішуренко. В другому таймі «Інгулець-2» продовжив тиснути, і на 74-й хвилині зумів подвоїти рахунок: гол потужним ударом майже з лінії штрафного майданчика увігнав у сітку воріт гостей Гіоргі Кобуладзе. Отож рахунок став 2:0, до кінця гри залишалося 15 хвилин, і, здавалося, «Інгулець-2» легко доведе гру до перемоги. Але далі сталося щось неймовірне: юні олександрійці зуміли віднайти в собі сили і характер та піти на вирішальний штурм. Водночас, в «Інгульця» одразу в кількох місцях з’явилися провали. Причому, провали ці, в основному, стали відбуватися в тих зонах, де були замінені гравці основи. Скажімо, з заміною Олексія Красова, явно зникла гострота на правому фланзі лінії атаки, а після того, як з поля пішли Степан Рижук та Владислав Омельченко – провали стали відбуватися і в обороні. Що цікаво – тренер олександрійців Ігор Костиря навпаки своїми замінами посилив гру містян, адже обидва голи на рахунку Білоуса та Зейналова – саме тих гравців, що вийшли на заміну на 55-й хвилині. Спочатку на 80-й хвилині Зейналов, скориставшись нерозторопністю наших захисників змусив грубо помилитися і воротаря «Інгульця» Максима Гурідова, а вже в додані арбітром хвилини рахунок зрівняв Білоус. Більше того – здавалося, що якби гра тривала ще хоча б хвилин десять, ми могли б і нічиєї не втримати. Тож у тренерів нашої команди до якості підготовки гравців перед офіційним сезоном має виникнути чимало запитань. І все ж – ми у чвертьфіналі, а яким буде його результат – побачимо вже незабаром.