Минулої суботи «Інгулець-2» провів свою останню гру в груповому відборі Кубку Придніпров’я 2017 з командою «Олександрія U-19» та, зігравши унічию з рахунком 2:2, вийшов з другого місця до чвертьфіналу турніру, де зустрінеться з командою, що посяде друге місце в групі «В» (швидше за все це буде або одна з молодіжок (U-19) команд Прем’єр-ліги – луганської «Зорі» чи дніпровського «Дніпра», або добре знайомі нам футболісти «ВПК-Агро» з Магдалинівки).

Сама ж гра з олександрійцями викликала неоднозначне відчуття, адже перебіг її можна описати влучною народною приказкою: «Розпочали «за здравіє», закінчили – «за упокій». Справді перший тайм сподобався як доволі численним (з огляду неофіційного статусу турніру та ще й не надто лагідної зимової погоди) уболівальникам, так і адміністраторам команди, адже «Інгулець-2», здавалося, справді повертається до своєї оптимальної форми, гра наших хлопців була цікавою, змістовною, атакувальною. Уже на одинадцятій хвилині за відвертий фол у штрафному майданчику в ворота олексайдрійців був призначений пенальті, який упевнено реалізував Олександр Мішуренко. В другому таймі «Інгулець-2» продовжив тиснути, і на 74-й хвилині зумів подвоїти рахунок: гол потужним ударом майже з лінії штрафного майданчика увігнав у сітку воріт гостей Гіоргі Кобуладзе. Отож рахунок став 2:0, до кінця гри залишалося 15 хвилин, і, здавалося, «Інгулець-2» легко доведе гру до перемоги. Але далі сталося щось неймовірне: юні олександрійці зуміли віднайти в собі сили і характер та піти на вирішальний штурм. Водночас, в «Інгульця» одразу в кількох місцях з’явилися провали. Причому, провали ці, в основному, стали відбуватися в тих зонах, де були замінені гравці основи. Скажімо, з заміною Олексія Красова, явно зникла гострота на правому фланзі лінії атаки, а після того, як з поля пішли Степан Рижук та Владислав Омельченко – провали стали відбуватися і в обороні. Що цікаво – тренер олександрійців Ігор Костиря навпаки своїми замінами посилив гру містян, адже обидва голи на рахунку Білоуса та Зейналова – саме тих гравців, що вийшли на заміну на 55-й хвилині. Спочатку на 80-й хвилині Зейналов, скориставшись нерозторопністю наших захисників змусив грубо помилитися і воротаря «Інгульця» Максима Гурідова, а вже в додані арбітром хвилини рахунок зрівняв Білоус. Більше того – здавалося, що якби гра тривала ще хоча б хвилин десять, ми могли б і нічиєї не втримати. Тож у тренерів нашої команди до якості підготовки гравців перед офіційним сезоном має виникнути чимало запитань. І все ж – ми у чвертьфіналі, а яким буде його результат – побачимо вже незабаром.

А насамкінець про приємну новину від наших юних футболістів: цими днями збірна Петрового, сформована на базі дитячої футбольної школи ФК «Інгулець» (тренер – Андрій Чорнопольський) виборола почесне друге місце в 17-му міському турнірі з міні-футболу серед юнаків 2005 року народження, присвяченому 73-й річниці визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників. На шляху до срібних нагород наші юні спортсмени упевнено здолали своїх ровесників з Металургійного (5:1) та Довгинцівського (6:1) районів, пройшовши до фінального етапу змагань, де з рахунком 4:1 переграли команду Саксаганського району і поступилися лише переможцям турніру, команді Клубу любителів футболу «Вірність» з рахунком 2:4. І все ж – друге місце з 9-ти команд-учасників – результат більш, ніж достойний.

А виступала наша команда в Кривому Розі у такому складі: Артем Щербула, Олександр Клімов, Олександр Поворознюк, Кирило Чорнопольський, Святослав Матяш, Дмитро Ламанов, Артем Герасименко, Богдан Бочаров, Владислав Козловський, Андрій Демчик, Матвій Бобух, Денис Кобець, Денис Бідаш, Костянтин Трюхан та Микола Ткач. Організаційні та матеріальні витрати по участі нашої команди в турнірі узяв на себе президент ФК «Інгулець» Олександр Поворознюк.

Отож, як бачимо, у дорослого «Інгульця» підростає надійна зміна, тож не виключено, що через кілька років названі тут прізвища з’являться і в заявочних списках основних команд.

Володимир Кіфенко.