Наприкінці минулого тижня на території Петрівського НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія» пройшов мітинг-рек-вієм з нагоди річниці загибелі учасника АТО, випускника цього навчального закладу Олексія Лисенка. У ньому взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій та його перший заступник Тетяна Панета, заступник голови районної ради Антоніна Іванова, мама Олексія Тамара Олексіївна Лисенко, його бойові побратими, представники громадськості селища, учні навчального закладу.

Відкрила та вела мітинг Петрівський селищний голова Світлана Тилик. Вона нагадала, що рівно рік тому, 17 лютого 2016 року, лейтенант О.Лисенко - начальник інженерної служби 20-ї окремої мотопіхотної бригади трагічно загинув під час виконання бойового завдання. Було йому всього 23 роки.

Пам’ять загиблого героя щирими словами вшанували Сергій Завалій, голова волонтерського руху району Алла Горністова, колишній класний керівник Олексія Лідія Шашуба, командир батальйону, в якому він служив, Сергій Плахотник. Усі говорили про те, якою світлою, доброю, талановитою людиною був Олексій. Він любив життя, користувався любов’ю і повагою товаришів, був справжнім лідером. Учень 11-го класу навчального закладу Олександр Кобзаренко прочитав власний вірш, присвячений земляку-герою, а Світлана Тилик вручила мамі Олексія медаль «За жертовність і любов до України», якою нашого героя-земляка нагородив посмертно Святійший Філарет – предстоятель Української православної церкви. За його дорученням нагороду передав селищному голові для вручення єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк.

Присутні вшанували пам’ять О.Лисенка та ще одного колишнього учня навчального закладу, який також загинув під час виконання бойового завдання в зоні АТО – Євгена Рєз-нікова хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальних дощок.

Після завершення мітинга-реквієму його учасники побували біля місця поховання О.Лисенка, де протоієрей Дмитро Городецький та ієрей Михайло Царук провели молебень.

-Олексій був молодим, все життя його було попереду, але Господь забрав його до себе. Чому так сталося – не нам судити, Господу, мабуть, потрібні такі праведні душі на Небесах. А що воїни, які віддали життя за ближнього, за свою Батьківщину, праведники, немає сумнівів, – висловив переконаність отець Дмитрій.

Зі словами шани і вдячності на адресу Олексія виступили вій-ськовий комісар Петрівського районного вій-ськового комісаріату Олександр Братченко та його однокласниця Катерина Бойко. До підніжжя пам’ятника на могилі лягли квіти від керівництва району та селища, бойових побратимів, учасників АТО, земляків загиблого захисника Вітчизни.

Анатолій Рябоконь.

На знімках: учасники мітингу-реквієму; біля мікрофонів О.Кобзаренко та Л.Шашуба; С.Плахотник і Т.Лисенко з бойовими нагородами назавжди юного героя; Д.Городецький і М.Царук проводять молебень біля могили О.Лисенка.