Подібними гаслами, як відомо, широко відзначалася радянська епоха. Хоча, як показала історія, соціалістичний експеримент виявився невдалим (а скоріше - методи, якими більшовики намагалися втілити в життя ідеї со-ціалізму, а не їх суть), та, заради об”єктивності, маємо визнати, що не все тоді було погано. Бо ж більшість гасел дійсно були дієвими, а не пустопорожніми лозунгами, як це стало пізніше - в епоху «розвиненого соціалізму». В маси несли і фізкультуру, і знання, і навички військової підготовки та цивільного захисту, і культуру та освіту. Нині аж заздрісно дивитися на чіткі шеренги фізкультурників, які марширували на парадах, бо ця картинка різко дисонує з тим, що сьогодні лікарям все важче відшукувати серед юнаків придатних до військової служби, усвідомленням того, що наша молодь виростає, здебільшого, немічною, хворобливою і незагартованою.

Управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації здійснює направлення осіб з інвалідністю на професійне навчання до реабілітаційних закладів, які знаходяться в сфері управління Мінсоцполітики.

Обов’язковою умовою направлення для професійної реабілітації є наявність медичних показань (відмітка в індивідуальній програмі реабілітації в розділі 4 «Професійна реабілітація» в колонці «Місце проведення» - запис «Центр професійної реабілітації») та наявність повної загальної середньої освіти.

За більш детальною інформацією (стосовно переліку професій, необхідних документів) звертайтесь до управ-ління соціального захисту населення за адресою: смт Петрове, вул. Центральна, 32, тел. 9-63-33.

Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації

Днями у районній державній адміністрації відбулося перше засідання оргкомітету по проведенню районного свята «Масляні гостини», яке вела заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета за участі заступника голови районної ради Антоніни Іванової.

У засіданні взяли участь керівники всіх підрозділів, служб та установ, причетних до організації і проведення свята. Воно пройде 25 лютого в парку відпочинку райцентру та на прилеглій території. У програмі свята передбачено театралізований виступ аматорського народного фольклорного колективу «Джерело» Олександрівського сільського клубу, концертно-ігрову програму, конкурси, розваги. Учасники свята пригостяться млинцями та кашею. Працюватимуть точки виїзної торгівлі, а представники сільських, селищних рад, установ і організацій, які висловлять бажання взяти участь у святі, намагатимуться, аби їхні презентаційні палатки виявилися найкращими.

Словом, буде весело.

 

Тих, хто на практиці реалізує цю допомогу, називають воїнами-інтернаціоналістами. Вони, з честю і доблестю своїх батьків і дідів, без перебільшення, героїчно стають в самий центр виниклої гарячої точки і гідно намагаються утримати або погасити конфліктну ситуацію, яку на даний момент вирішити по іншому немає ніякої можливості. У сучасному світі це звичайна практика.

Так було і в часи Великого суспільного утворення - Радянського Союзу, в яке входило 15-ть республік і яке займало 1/6 частину суші. Радянський Союз брав участь у багатьох військових конфліктах. Одним з останніх був конфлікт в Афганістані. Останню колону радянських військ з Афга-ністану було виведено 15-го лютого 1989-го року. Участь держави в цьому військовому конфлікті коштувала нам життя більше чотирнадцяти тисяч наших солдатів і офіцерів, здоров’я десятків тисяч військових. Будь-яка війна, як жорна, ламає життя безлічі людей. Це жорстока правда.

Трое суток шагать,
Трое суток не спать
Ради нескольких строчек в газете.
Если б снова начать,
Я бы выбрал опять
Бесконечные хлопоты эти…

Це слова з пісні часів молодості Віктора Яковича Павельєва – журналіста, як кажуть, від Бога, нашого колеги, який впродовж багатьох років був редактором «Трудової слави».

Віктор Якович пройшов великий життєвий і трудовий шлях. І дім збудував, і дерев посадив чимало, і хороших дітей виховав. А в районній журналістиці залишив справді яскравий слід. Незважаючи на складні і далеко неоднозначні часи так званої перебудови, кардинальної зміни політичних і суспільних орієнтирів, розвалу колись єдиної держави і становлення незалежної України, він завжди був вірним принципам демократії, поваги до чужої думки, правди, честі і журналістської етики.

Бажаємо Вам, шановний наш колего, в день 80-річного ювілею здоров’я, сил і наснаги ще на багато років. Нехай Вас завжди оточує любов і повага рідних та близьких, не полишає віра у краще майбутнє України.

З повагою трудовий колектив «Трудової слави»

 

Мені завжди мама говорила: «Треба, щоб у сім`ї було багато дітей. Щоб допомагали один одному у скрутну хвилину і раділи разом у свята». Їхня із татом родина – взірець цих слів. Виховали 4 дітей, бавили 7 онуків і вже сам пра-дідусь чекає у гості своїх 4-х правнуків.

Раніше часто зліталися до родинного гніздечка гості із Дніпропетровська, Полтави та далекого Ноябрська. Ділилися спогадами. Найяскравіші із них – це родинна перед-платна кампанія. Із нетерпінням усі чекали кінця року, коли тато, повернувшись одного вечора із роботи додому, оголошував:
– Складаємо списки на передплату!

Кожен із нас на листочку писав, що він бажає отримувати: «Комсомольськая правда», «Роман-газета», «Техника – молодежи», «Пионерская правда», «Піонерія», « Зірочка», «Мурзилка», «Веселые картинки», «Малятко», «Барвінок». Для дорослих – окрема передплата. І першою у їхньому списку завжди була «Трудова слава». Газета, якій батько присвятив майже 42 роки свого життя, завжди була повноправним членом нашої родини. Ми знали її день народження, готували вітання і сюрпризи до ювілейних випусків. І сьогодні перше запитання тата, коли ми заходимо у кімнату:
– А газетку принесли?

Минулого тижня в Петровому відбулися районні заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У стрілецькому тирі, що знаходиться у комунальному закладі «Петрівське навчально-виховне об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія», відбулися змагання з кульової стрільби, в яких взяли участь учні старших класів НВО, воїни-інтернаціоналісти, представники ра-йонної організації ветеранів України та районної влади.

Перед їх початком з вітальним словом до присутніх звернулися голова районної організації ветеранів України, учасник бойових дій в Афганістані Олег Гіюк та завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Лугова, які привітали учасників, передали вітання від районного керівництва, побажали перемоги та миру.

Традиційно на початку року культпрацівники району підводять підсумки роботи своєї галузі за рік попередній. Ось і цього разу цей захід відбувся нещодавно у РБК. У розширеній нараді відділу культури та туризму районної державної адміністрації взяли участь заступник голови РДА Тетяна Панета та заступник голови районної ради Антоніна Іванова.

Про роботу галузі культури за 2016 рік та пріоритетні напрямки на 2017 рік доповідала начальник відділу культури та туризму Наталія Подкопаєва. Вона зупинилася на основних напрямках роботи районної Програми розвитку культури за минулий рік. А це, перш за все, посилення уваги обох гілок районної влади та органів місцевого самоврядування до проблем культури шляхом спрямування додаткових фінансових ресурсів на збереження та розвиток існуючої мережі закладів культури району, забезпечення їх матеріально-технічною базою задля розвитку аматорського мистецтва. Проведення капітальних поточних ремонтів та реконструкція приміщень закладів культури, підвищення охорони об’єктів культурної спадщини. Переведення всіх працівників культури на повний режим роботи, підвищення рівня оплати праці та покращення умов для творчої діяльності. Протягом 2016 року в районі функціонували 44 заклади культури, а саме: 20 клубних закладів, 21 бібліотека, 2 дитячих музичних школи, районний музей історії , які забезпечували виконання державної політики в галузі культури у нашому районі. Загальний обсяг фінансування по галузі в 2016 році склав – 6002,3 тис. грн., з них ра-йонний бюджет - 3590,0 тис. грн., сільський – 2412,3 тис грн. або 97,0% до уточненого плану на 2016 рік. Загальний обсяг фінансування районної програми розвитку культури на 2016-2018 роки у 2016 році становив 981,8 тис. грн., у тому числі за рахунок районного бюджету - 279,5 тис. грн., бюджетів сільських селищних рад - 163,0 тис. грн., кошти не бюджетних джерел - 514,3.грн. Приємно відмітити , що у 2016 році було виділено кошти в сумі 531,6 тис.грн на капітальний ремонт покрівлі Петрівського районного Будинку культури. Придбання сценічного одягу та взуття на суму – 232,9 тис. грн., та придбання літератури - 9,9 тис.грн.

М’ясо - продукт смачний і корисний, особливо якщо знати, кому і яке м’ясо можна їсти, а якого варто уникати.

Плюси будь-якого м’яса

Білки м’яса засвоюються майже на 100% і містять усі необхідні амінокислоти (структурні елементи білка), що не виробляються людським організмом. Білки нам необхідні для того, щоб м’язи добре працювали, а також для того, щоб добре працювали мізки. Давно вже вченими доведено, що деякі амінокислоти неможливо одержати з рослинної їжі, а тільки - з м’яса. До того ж, якщо дорослі можуть як завгодно збиткуватися над своїм організмом, не вживаючи тваринної їжі, то дітей позбавляти м’яса не можна ні в якому разі, якщо хочете бачити їх розумними і сильними! Це ж стосується періоду вагітності та годування груддю! Вагітна жінка і годуюча мати повинні їсти м’ясо. Навіть церква дозволяє їм не дотримуватися постів, так само - як і дітям!
У порції яловичини (85 г) міститься 50% денної норми білка, така ж порція свинини забезпечує 48% білка.

Хороші новини надій-шли до нас минулого тижня з Полтавщини: посівши перше місце в своїй групі наш «Інгулець» виступить у головному поєдинку – фіналі, який і визначить володаря Кубку Пожечевського. Про першу перемогу наших земляків над спортсменами ФК «Олімпія» (с.Савинці) ми писали в попередньому номері. Значною мірою вирішальним у цих змаганнях став другий тур, в якому «Інгулець» зустрівся з дублерами (U-21) полтавської «Ворскли». Наші хлопці розпочали цей поєдинок дуже впевнено, відкривши рахунок вже на другій хвилині: потужним ударом зі штрафного відзначився Богдан Боровський. Далі гра відбувалася на зустрічних курсах, однак, що сподобалося – такої паніки в захисних порядках нашої команди, як це нерідко траплялося раніше – вже не було. Оборонці діяли впевнено, надійно, вчасно ліквідуючи усі можливі загрози для власних воріт, даючи можливість гравцям атакувальної ланки будувати свої контратаки, відчуваючи за спиною надійний тил. І ось одна з таких контратак завершилася ідеальною комбінацією, на вістрі якої опинився Віталій Колесніков. Удар нашого нападника був бездоганним і встановив остаточний результат гри: 2:0. А Віталій забитим м’ячем, очевидно, значно підвищив свої шанси закріпитися в складі першої команди. Минулий сезон, нагадаємо, він виступав, переважно, за «Інгулець-2». Отож, для того, щоб потрапити до фіналу, нашій команді в поєдинку з головним конкурентом в групі – охтирським «Нафтовиком-Укрнафта» вже навіть не обов’язково було вигравати: головне – не програти. І з цим завданням гравці «Інгульця» впоралися на відмінно, фактично, не дозволивши охтирчанам створити біля наших воріт жодної реальної загрози. Через це, щоправда, можливо, дещо обережніше, ніж, зазвичай, ми діяли й в атаці, слідкуючи, перш за все, аби не утворилися «провали» в захисній лінії. Тож цей поєдинок, який і визначив долю путівки до фіналу, завершився доволі закономірним результатом – 0:0. Таким чином, «Інгулець» з сімома очками посів перше місце в групі, другим місцем мусили задовольнитися охтирчани, набравши п’ять очок, з чотирма очками на третій сходинці опинилися футболісти «Ворскли (U-21)» і не змогли набрати жодного очка гравці аматорської «Олімпії».