Минулого тижня в Петровому відбулися районні заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У стрілецькому тирі, що знаходиться у комунальному закладі «Петрівське навчально-виховне об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія», відбулися змагання з кульової стрільби, в яких взяли участь учні старших класів НВО, воїни-інтернаціоналісти, представники ра-йонної організації ветеранів України та районної влади.

Перед їх початком з вітальним словом до присутніх звернулися голова районної організації ветеранів України, учасник бойових дій в Афганістані Олег Гіюк та завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Лугова, які привітали учасників, передали вітання від районного керівництва, побажали перемоги та миру.

А далі всі вони продемонстрували гарну військову виправку та майстерність у володінні зброєю. Та все ж, у всіх змаганнях є переможці. Тож, перше призове місце та медаль, виборола старшокласниця Олександра Комишова, другим став Володимир Романько, а третім – Геннадій Колісник.

Наприкінці змагань до привітань приєдналась і заступник директора з виховної роботи Світлана Калінчук, яка, від імені директора Петрівського НВО Алли Вєтрової, нагородила Олега Гіюка, Михайла Смєлова та Максима Андрусенка грамотами за вагомий внесок у справі виховання підростаючого покоління та з нагоди дня Вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Не менш цікавим і відповідальним виявився шашковий турнір, який через день відбувся на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського ра-йону.

У інтелектуальному змаганні за призові місця змагалися представники воїнів-інтернаціоналістів, районної організації ветеранів України, 0івського районного військового комісаріату та учнівської молоді.

Недаремно організатори вибрали для різновікових змагань саме цей вид спорту, адже він являється цілим світом інтелектуального дозвілля і дуже схожий на модель життя, можливо, й дещо спрощеного.

Змагання на кмітливість виявилися дуже цікавими. Спокійні і зосереджені гравці створювали свою власну стратегію бою, атакували противника, ухилялись від наступів - одним словом, проектували свою перемогу на дошку; протягом гри вони проявляли свій характер, волю, приймали важливі та вирішальні рішення, адже перемога була того варта.

Тож медалі та грамоти шашкового турніру отримали представники: районної організації ветеранів України - Олександр Лук’янов (І місце) та Микола Стрижак (ІІ місце), а також молоді - Роман Лук’янов (ІІІ місце).

Вітаємо усіх учасників районних змагань, які продемонстрували свій високий рівень спортивної майстерності, набутої життєвим досвідом. Бажаємо здоров’я та досягнення нових висот у вашому житті!

Олена Приходкова.

На знімках: спільне фото всіх учасників районних змагань з кульової стрільби; учасники шашкового турніру в територіальному центрі.