* Субсидію доведеться повертати, з її оформленням багато клопоту, безробітні не мають права на держдопомогу - ці та інші міфи народжуються й поширюються через необізнаність. Управління соціального захисту населення Петрівської РДА розвінчує міфи й нагадує переваги отримання субсидій.

Міф 1. Субсидію доведеться повертати, а її оформлення може завадити продажу нерухомості.
Насправді. Субсидія - безповоротна державна допомога, її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни форми власності житла.

моменти зустрічі керівництва району з чорнобильцямиЦієї середи, 14 грудня, в приміщенні управління соціального захисту населення райдержадміністрації відбулася зустріч керівництва району з героями-чорнобильцями з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Голова райдержадміністрації Сергій Завалій, вітаючи присутніх, зауважив, що вже склалася традиція регулярного спілкування керівництва району з чорнобильцями. Він наголосив, що Україна впродовж своєї історії пережила чимало чорних сторінок, але Чорнобильська катастрофа особлива. Вона сколихнула увесь світ, зламала долі мільйонів людей, змусивши одних назавжди покинути рідні домівки, інших – стати на захист життя співгромадян від ядерної стихії, а всіх переосмислити ставлення до так званого мирного атому.
-З точки зору молодої людини ті події бачаться інакше, ніж тими, хто брав безпосередню участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, – зазначив С.Завалій. - Тому важливо, щоб ви спілкувалися з молоддю, яка дуже мало про це знає, розповідали про виконання обов’язку перед суспільством.
Очільник району побажав присутнім здоров’я і благополуччя.

букетШановний Олександре Григоровичу!

Прийміть найщиріші побажання з нагоди 10-літнього ювілею перебування на посаді генерального директора ТОВ «Агрофірми «П’ятихатська».
Всі, хто знає Вас і працює поруч, відзначають і цінують Вашу високу працездатність, вимогливість до себе, невичерпну енергію, принциповість, організаторський талант, вміння з успіхом довести будь-яку справу до кінця.
Шануємо Вас як високопрофесійного, досвідченого, вмілого керівника, генератора нових ідей, наставника молоді та прекрасної душі людину. Завдяки вродженому розуму, наполегливості, активній життєвій позиції, чесності, порядності Ви здобули авторитет та глибоку повагу. Люди цінують Вас, вірять Вам.
ТОВ «Арофірма «П’ятихатська», яку Ви очолюєте, займає провідне місце серед аграрного сектору Петрівського району. Діяльність Вашого колективу складає гордість та славу вітчизняного агропромислового ринку.
Вам доля подарувала активне, багате і цікаве життя. Притаманний Вам талант організатора, помножений на велике бажання робити людям добро, став запорукою Вашого успіху. У цей святковий день бажаємо Вам щастя і здоров’я, сімейної злагоди і достатку, родинного затишку і любові Ваших рідних, близьких та друзів! Нехай завжди на Вашому небо-схилі сяє сонечко і буде тепло від усмішок та щирої шани!
Зичимо вам і надалі діяти з не меншою самовіддачею і результативністю, примножуючи добрі традиції, які потрібні завжди, а надто - нині щирого патріотизму конкретних справ. Хай Віра, Надія, Любов і надалі завжди осяюють Ваші шляхи до нових звершень!

З повагою виконком Ганнівської сільської ради.

Дбайте про безпеку, а не тільки про улов

Пристрасть до риболовлі захоплює людину надовго,
іноді на все життя.
Зимова риболовля - це не просто видобуток риби для харчування і задоволення своїх насущних потреб. Це неабияке зняття стресу і відновлення нервової системи людини, «лікувальна терапія» від прискорених і напружених темпів сучасного життя. А ще – це чудовий відпочинок на природі.
Але, щоб цей відпочинок не перетворився на нещасний випадок, кожному потрібно бути вкрай обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на льоду, щоб не наражати на небезпеку себе і оточуючих.

За оперативними даними станом на 1 грудня 2016 року в районному центрі зайнятості статус безробітного мали 433 громадян, з них 212 жінок, 172 особи - молодь у віці до 35 років.
Центр зайнятості продовжує реалізовувати активні програми сприяння зайнятості населення ра-йону.
Для забезпечення конкурентоспроможності на ринку праці та приведення професійно-кваліфікаційного рівня у відповідність до потреб економіки району здійснено професійну підготовку та підвищення кваліфікації шляхом стажування 114 осіб за різними професіями.
Правом отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці шляхом підвищення кваліфікації по спеціальності «агроном» скористалася 1 особа віком від 45років.
З метою підвищення мотивації до праці та матеріальної підтримки незайнятих громадян з початку року до громадських та інших робіт тимчасового характеру робіт залучено 377 осіб.
З початку року за направленням центру працевлаштовано 384 осіб з числа безробітних.
Компенсацію фактичних витрат на сплату єдиного внеску з початку року отримали 5 роботодавців, які працевлаштували на новостворені робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності 7 безро-бітних.
З початку року роботодавцями подано близько 500 вакансій. Найбільший попит мали трактористи, водії, слюсарі з ремонту автомобілів, кухарі, продавці, машиністи (кочегари) котельної та інші.
У соціальній мережі Фейсбук на сторінці Петрівського районного центру зайнятості розміщуються дані про актуальні вакансії, со-ціальні послуги служби зайнятості та багато іншої корисної інформації.

Ольга Павлюк, директор Петрівського РЦЗ

(зліва направо) начальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець, заступник директора школи Ірина Катрук – учитель профільних дисциплін, що допомогла розкрити талант хлопчика, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, голова райдержадміністрації Сергій Завалій, мама президентського стипендіата Тетяна Валентинівна та директор школи Наталія Гавриленко з радістю скористалися нагодою сфотографуватися на пам’ять з юним вундеркіндомЖиве в Червонокостянтинівці звичайний хлопчик - Сергійко Безщасний, навчається в шостому класі. Хлопчик, як хлопчик – енергійний, непосидючий, веселий. Та дещо відрізняється від однолітків допитливістю і неабиякою тягою до знань. Цьому сприяла і атмосфера в сім’ї, адже його дідусь та батьки – педагоги, сестричка – одна з кращих учениць, відмінниця. Тому і він з перших же днів навчання в школі навчався із задоволенням, за успіхи у навчанні не раз був відзначений Почесними грамотами.
Ось його перша педагогічна характеристика: «Учень Червонокостянтинівської загальноосвітньої школи Безщасний Сергій Анатолійович у навчальній діяльності виявляє високу старанність та працездатність, завдяки яким домагається відмінних успіхів у навчанні. Любить читати, дуже цікавий співрозмовник, у процесі спілкування перебирає лідерство на себе. Вміє логічно мислити, інтерпретувати почуте, завжди обирає творчий підхід до виконання завдань.
Має відповідальний, стриманий, толерантний і цілеспрямований характер, у стосунках з товаришами дружелюбний. Активний учасник класних і позакласних заходів».

Наталія Євгеніївна«Збережи, Боже, воїна Дмитра, раба Божого, який воює, і допоможи повернутися додому живим і неушкодженим. Почуй, Господи, материнську молитву за сина, спаси його і збережи».
Вона сама придумала цю молитву, розпочинала і закінчувала нею день. Замовила у Храмі Вознесіння Господнього службу за сина на увесь рік. Так і молилися: отець Михайло в церкві, а мати вдень і вночі вдома. А ще завантажувала і завантажувала себе роботою, що б не робила, поспішала так, щоб обов’язково послухати по телевізору новини з буремного Сходу. Попасна, Щастя, Авдіївка, Піски – не просто назви населених пунктів, де точаться бойові дії, а шрами на її серці, пасма сивини на скронях ще молодої матері. То місяці і хвилини очікування повернення додому сина, призваного під час другої хвилі мобілізації.
Ні на хвилину не розлучалася з телефоном, з острахом і тривогою відповідала на кожен дзвінок. Друзі і знайомі, розуміючи, що мати щохвилини чекає дзвінків від сина, намагалися розмовляти лаконічно, щоб не займати зайвий час.

Були і короткочасні відпустки сина – від кількох хвилин, коли приїздив по запчастини до бойової техніки в Жовті Води, до кількох днів, коли разом зі старшими братами-близнюками Романом та Павлом ремонтували фронтового КамАЗа, кошти на ремонт якого передав бійцям голова Ф/Г «СВС» Володимир Деркач, а допоміг вкрити бронею керівник ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк.
Мати тоді пекла, варила, смажила – готувала різні наїдки для побратимів сина, бо знала, що, незважаючи на бадьорі рапорти тилових «героїв» з великими зірками на погонах, мовляв, воїни забезпечені всім необ-хідним, насправді вони потерпають від недоїдання, нестачі обмундирування і всього іншого. Мати викопала і передала на фронт всю ранню картоплю, допомагали ладнати передачі сусіди: той приніс два-три кілограми сала, той - пляшку вершків, інші несли консервацію, цукор, печиво, ще хтось поповнював баланс телефону.
Писала про Дмитра й районна газета «Трудова слава», вміщувала його фото. Мати плакала, цілувала світлини сина, читала-перечитувала написане і складала в окрему теку, де зберігалися друковані матеріали про старших синів. І постійно чекала дзвінків від сина. Інколи чула: «Мамо, все добре, заспокойся. Вибач, але довго розмовляти не можу». Тішилася щебетом внучки Валерії, яка розповідала про шкільні новини, про те, що маленький братик Владик вже сказав ще кілька нових слів. Раділа цьому разом з невісткою Наталочкою.

покладання квітів до меморіальних дошок пам”яті випускників Петрівської гімназії Олексія Лисенка та Євгена РезніковаСпортивні змагання між учасниками АТО і допризовною молоддю пройшли минулого тижня на базі Петрівського НВО-«Гімназія-ЗШ І-ІІІ ст.» під назвою «Гартуймося, хлопці!».
Перед початком заходу учасники та школярі закладу вшанували пам’ять двох загиблих учасників АТО, які колись навчалися тут – Олексія Лисенка та Євгена Рєзнікова, а голова районної державної Сергій Завалій і голова районної ради Тамара Сакара поклали квіти до меморіальних дощок.
Змагання відкрив голова районної державної адміністрації Сергій Завалій такими словами:
 - Захист Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності - почесний обов’язок кожного молодого громадянина. Наші хлопці з честю виконують свій обов’язок перед Батьківщиною, щоб наше українське небо було мирним і безхмарним. Шкільній молоді є на кого рівнятися і переймати досвід. Ми вже традиційно проводимо спортивні змагання, у яких змагатимуться у спритності досвідчені воїни, які нещодавно боронили нашу державу, та учні, котрі лише освоюють навички військового мистецтва на уроках допризовної підготовки. Сергій Володимирович відзначив важливість проведення такого заходу для патріотичного виховання молоді й підготовки майбутніх захисників Батьківщини. Він зазначив, що розвитку фізичної культури буде і надалі приділятися багато уваги, аби спорт став невід’ємною частиною нашого життя, та побажав командам успіху та перемоги.

церемонія «Футбольні зірки України – 2016»Минулого понеділка, одразу по закінченні головного футбольного поєдинку Української першості між київським «Динамо» та донецьким «Шахтарем», перемогу в якому з рахунком 4:3 вирвали «гірники», на НСК «Олімпійський» відбулася церемонія «Футбольні зірки України – 2016», в рамках якої було обрано та нагороджено найкращих гравців чоловічих та жіночих змагань з футболу, футзалу та пляжного футболу, 11 кращих гравців за версією футболістів-професіоналів, найкращу футбольну школу, найкращого футболіста, найкращого футбольного тренера, найкращого арбітра, автора найкращого у 2016 році голу та ще переможців цілого ряду номінацій, що стосуються здобутків минулого року як у чоловічому, так і у жіночому футболі.
Про переможців у різних номінаціях детально любителі футболу дізнаються з інформаційних повідомлень у випусках спортивних новин чи у спортивній періодиці. Для нас же головною новиною згаданої церемонії, очевидно, стане те, що спеціальною нагородою – призом кращій регіональній команді – було відзначено збірну Кіровоградської області з футболу, сформовану, нагадаємо, на базі клубу «Інгулець» (команди «Інгулець-3»). Цієї нагороди наші земляки, підопічні Олександра Поворознюка, були удостоєні за перемогу в Кубку регіонів ФФУ та в груповому турнірі Кубку регіонів УЄФА, а також за вихід до фінальної частини Кубку регіонів УЄФА, який відбудеться на початку літа 2017 року. Нагороду отримав головний тренер першої команди Сергій Лавриненко. Фрагмент цієї церемонії – на знімку.

Володимир Кіфенко.