(зліва направо) начальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець, заступник директора школи Ірина Катрук – учитель профільних дисциплін, що допомогла розкрити талант хлопчика, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, голова райдержадміністрації Сергій Завалій, мама президентського стипендіата Тетяна Валентинівна та директор школи Наталія Гавриленко з радістю скористалися нагодою сфотографуватися на пам’ять з юним вундеркіндомЖиве в Червонокостянтинівці звичайний хлопчик - Сергійко Безщасний, навчається в шостому класі. Хлопчик, як хлопчик – енергійний, непосидючий, веселий. Та дещо відрізняється від однолітків допитливістю і неабиякою тягою до знань. Цьому сприяла і атмосфера в сім’ї, адже його дідусь та батьки – педагоги, сестричка – одна з кращих учениць, відмінниця. Тому і він з перших же днів навчання в школі навчався із задоволенням, за успіхи у навчанні не раз був відзначений Почесними грамотами.
Ось його перша педагогічна характеристика: «Учень Червонокостянтинівської загальноосвітньої школи Безщасний Сергій Анатолійович у навчальній діяльності виявляє високу старанність та працездатність, завдяки яким домагається відмінних успіхів у навчанні. Любить читати, дуже цікавий співрозмовник, у процесі спілкування перебирає лідерство на себе. Вміє логічно мислити, інтерпретувати почуте, завжди обирає творчий підхід до виконання завдань.
Має відповідальний, стриманий, толерантний і цілеспрямований характер, у стосунках з товаришами дружелюбний. Активний учасник класних і позакласних заходів».

фрагмент урочистої шкільної лінійкиОтримані у початковій школі знання дали йому можливість упевнено оволодівати знаннями в наступних класах, а висококваліфіковані педагоги помітили здібного, обдарованого учня і допомогли йому повною мірою розкрити свій інтелектуально-творчий потенціал. Крім навчання, засвоєння програмного матеріалу, Сергій отримав нові можливості застосувати знання, беручи участь в різноманітних конкурсах, олімпіадах. Першим великим успіхом став відмінний результат в інтерактивному природничому конкурсі «Геліантус». Та справжнім тріумфом стала участь в Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Перемігши на шкільному, районному, обласному та Всеукраїнському рівнях, став Президентським стипендіатом. Тож юним інтелектуалом можуть пишатися як його батьки - Анатолій Анатолійович і Тетяна Валентинівна, так і рідна школа, Петрівщина та й уся Кіровоградщина загалом.
Натхненником перемог Сергія і його провідником країною знань є Ірина Миколаївна Катрук – заступник директора школи з навчально-виховної роботи, вчитель української мови та літератури. Вона має вже 33 роки педагогічного стажу, колеги поважають її, як творчу особистість, вдумливого і компетентного педагога, який володіє новітніми технологіями, має власний методичний стиль, що характеризується чіткою структурою уроків, доцільністю обраних методів, прийомів і засобів навчання. З допомогою цієї методики І.Катрук не тільки дає учням необхідні знання, а й формує особистість дитини, розвиває її творчий потенціал, критичне мислення. Квінтесенцією роботи педагога і стала визначна перемога її здібного учня. Слід сказати також, що на рахунку учнів Ірини Миколаївни багато різноманітних перемог. А головне – глибокі знання і любов до української літератури.
Цими днями в Червонокостянтинівській школі побував голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, разом зі своїм заступником Тетяною Панетою та начальником відділу освіти райдержадміністрації Григорієм Москальцем, щоб привітати Сергія Безщасного з визначною перемогою. Гостей зустріли вчителі і учні, які вишикувалися на загальношкільну лінійку.
Сергій Володимирович, вітаючи присутніх, підтвердив, що своєю перемогою Сергій Безщасний прославив не тільки рідну школу, а й Петрівщину та Кіровоградщину. Змагаючись на рівних з учнями з найбільших міст України, він довів, що учні звичайної сільської школи нічим не гірші від міських, мають глибокі й грунтовні знання. Це результат роботи талановитих вчителів, які заслуговують на найщирішу подяку.
Слід сказати, що, хоча до одного з найулюбленіших дитячих свят ще залишалося кілька днів, очільник району виступив у своєрідній ролі Св. Миколая, бо втілив у життя давню мрію Сергійка, подарувавши йому чудовий ноутбук.
До привітань голови райдержадміністрації долучилася Т.Панета. Вона поздоровила героя заходу С.Безщасного, висловила подяку батькам і членам родини хлопчика за гарне виховання, наголосила на великій ролі педагогів школи, які вміють розкривати дитячі таланти і здібності, що втілюється у перемоги на конкурсах і предметних олімпіадах, яких учні школи здобувають все більше і більше, вручила І.Катрук квіти.
Ірина Миколаївна подякувала за визнання своєї праці, зауваживши, що їй легко працювати з дітьми, які отримали міцні знання в початкових класах. Тож вважає цю перемогу спільним успіхом усіх вчителів школи.
Серед наших земляків чимало людей, якими пишається Петрівщина. Юний Сергій Безщасний – з когорти цих людей. Не варто сумніватися, що такі, як він, юні громадяни України стануть визначними науковцями, письменниками, дослідниками, державними діячами. Такі, як він, зроблять нашу державу такою, про яку ми мріємо – сильною, квітучою, багатою.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: (зліва направо) начальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець, заступник директора школи Ірина Катрук – учитель профільних дисциплін, що допомогла розкрити талант хлопчика, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, голова райдержадміністрації Сергій Завалій, мама президентського стипендіата Тетяна Валентинівна та директор школи Наталія Гавриленко з радістю скористалися нагодою сфотографуватися на пам’ять з юним вундеркіндом; фрагмент урочистої шкільної лінійки.