За оперативними даними станом на 1 грудня 2016 року в районному центрі зайнятості статус безробітного мали 433 громадян, з них 212 жінок, 172 особи - молодь у віці до 35 років.
Центр зайнятості продовжує реалізовувати активні програми сприяння зайнятості населення ра-йону.
Для забезпечення конкурентоспроможності на ринку праці та приведення професійно-кваліфікаційного рівня у відповідність до потреб економіки району здійснено професійну підготовку та підвищення кваліфікації шляхом стажування 114 осіб за різними професіями.
Правом отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці шляхом підвищення кваліфікації по спеціальності «агроном» скористалася 1 особа віком від 45років.
З метою підвищення мотивації до праці та матеріальної підтримки незайнятих громадян з початку року до громадських та інших робіт тимчасового характеру робіт залучено 377 осіб.
З початку року за направленням центру працевлаштовано 384 осіб з числа безробітних.
Компенсацію фактичних витрат на сплату єдиного внеску з початку року отримали 5 роботодавців, які працевлаштували на новостворені робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності 7 безро-бітних.
З початку року роботодавцями подано близько 500 вакансій. Найбільший попит мали трактористи, водії, слюсарі з ремонту автомобілів, кухарі, продавці, машиністи (кочегари) котельної та інші.
У соціальній мережі Фейсбук на сторінці Петрівського районного центру зайнятості розміщуються дані про актуальні вакансії, со-ціальні послуги служби зайнятості та багато іншої корисної інформації.

Ольга Павлюк, директор Петрівського РЦЗ