покладання квітів до меморіальних дошок пам”яті випускників Петрівської гімназії Олексія Лисенка та Євгена РезніковаСпортивні змагання між учасниками АТО і допризовною молоддю пройшли минулого тижня на базі Петрівського НВО-«Гімназія-ЗШ І-ІІІ ст.» під назвою «Гартуймося, хлопці!».
Перед початком заходу учасники та школярі закладу вшанували пам’ять двох загиблих учасників АТО, які колись навчалися тут – Олексія Лисенка та Євгена Рєзнікова, а голова районної державної Сергій Завалій і голова районної ради Тамара Сакара поклали квіти до меморіальних дощок.
Змагання відкрив голова районної державної адміністрації Сергій Завалій такими словами:
 - Захист Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності - почесний обов’язок кожного молодого громадянина. Наші хлопці з честю виконують свій обов’язок перед Батьківщиною, щоб наше українське небо було мирним і безхмарним. Шкільній молоді є на кого рівнятися і переймати досвід. Ми вже традиційно проводимо спортивні змагання, у яких змагатимуться у спритності досвідчені воїни, які нещодавно боронили нашу державу, та учні, котрі лише освоюють навички військового мистецтва на уроках допризовної підготовки. Сергій Володимирович відзначив важливість проведення такого заходу для патріотичного виховання молоді й підготовки майбутніх захисників Батьківщини. Він зазначив, що розвитку фізичної культури буде і надалі приділятися багато уваги, аби спорт став невід’ємною частиною нашого життя, та побажав командам успіху та перемоги.

команди перед початком змаганьДо привітань також приєдналася голова районної ради Тамара Сакара, яка нагадала, що з нагоди 25-ї річниці Збройних Сил України ми вшановуємо усіх військових, які у лавах української армії служать справі зміцнення обороноздатності та підвищення безпеки нашої держави. А спортивне суперництво стане добрим екзаменом з фізичної підготовки нашої молоді перед службою в армії. Тамара Вікторівна також побажала обом командам перемоги.
Оцінювало ж вміння та спритність хлопців журі у складі заступника військового комісара Олега Откидача, заступника голови громадської організації учасників АТО «Захисник Петрівщини» Олександра Хрокала, завідувача сектору з питань молоді та спорту РДА Ірини Лугової, директора Центру дитячої та юнацької творчості Валентини Бойко та директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксани Стулій.
Почесним гостем свята став голова  громадської організації ветеранів України, учасник бойових дій в Афганістані, полковник Олег Гіюк.
З самого початку і до останньої хвилини змагання проходили досить напружено, майже з однаковими результатами, але у дружній обстановці. Команди учасників АТО та старшокласників гімназії мужньо долали всі перешкоди, демонстрували свої вміння та спритність у володінні м’ячем, вмінні розбирати та складати автомат Калашникова з відкидним прикладом  (АКС), змагалися у силових видах спорту. Найцікавішим етапом змагання, звичайно ж, стало перетягування каната. Тут хлопцям потрібно було показати командну підтримку, міцність сили й духу.
з м’ячем Роман Литовченко з команди «Козаки»Тож з різницею в 1 бал, як і минулого року, знову здобула перемогу команда учасників АТО «Захисник Петрівщини». Команда отримала грамоти обласного військового комісаріату, а також районного керівництва, кубок голови районної державної адміністрації та голови районної ради, Крім цього, переможці отримали цінний подарунок від керівництва району у вигляді спортивного інвентаря, який спільним рішенням команди був переданий Петрівському НВО-«Гімназія - ЗШ І-ІІІ ступеня».
Але й команда учнів 11-х класів «Козаки» не залишилася без нагороди. Від імені районного керівництва юні спортсмени отримали відзнаку за участь у змаганнях та гарний волейбольний  м’яч.
Окрім того, на початку змагань було оголошено номінацію на «Кращого гравця» та «Кращу команду вболівальників». Тож звання «Кращих гравців» отримали Дмитро Мар’янов (команда учасників АТО «Захисник Петрівщини») та Ільченко Владислав (команда учнів 11-х класів «Козаки»). Приз кращої команди вболівальників отримала команда Петрівського НВО.
Валерій Висоцький з команди «Захисник Петрівщини» виконує норматив зі складання автоматаПісля підведення підсумків та нагородження переможців до всіх учасників звернулися команда учасників АТО, спільно з головою волонтерського руху Аллою Горністовою зі словами вдачності за організацію свята.
До речі, також в рамках відзначення 25-ї річниці Збройних Сил України, за кілька днів перед цим відбулися змагання із кульової стрільби між учнівською молоддю, учасниками АТО, представниками Петрівського районного військового комісаріату та районної організації ветеранів України. Переможцями у цих змаганнях стали: Валентина Бабій, представник районної організації ветеранів України - І місце, Петро Ткачук, учасник АТО - ІІ місце, Олександр Чегорка, учень Петрівського НВО - ІІІ місце. А ще на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району відбувся шашковий турнір. У ньому взяли участь представники учнівської молоді, Петрівського районного військового комісаріату, районної організації ветеранів України та Петрівської центральної районної лікарні. Тож підсумкова турнірна таблиця цих змагань має такий вигляд: Микола Стрижак, представник районної організації ветеранів України - І місце, Олександр Лук’янов, представник районної організації ветеранів України - ІІ місце, Марина Чебан, учениця Петрівського НВО - ІІІ місце. Переможці отримали від районного керівництва відзнаки та цінні подарунки.

Прес-служба райдержадміністрації.

фрагмент змагань з перетягування каната найактивніші вболівальниці

На знімках: покладання квітів до меморіальних дошок пам”яті випускників Петрівської гімназії Олексія Лисенка та Євгена Резнікова; команди перед початком змагань; з м’ячем Роман Литовченко з команди «Козаки»; Валерій Висоцький з команди «Захисник Петрівщини» виконує норматив зі складання автомата; фрагмент змагань з перетягування каната; найактивніші вболівальниці.
Фото Сергія Андрусенка.