моменти зустрічі керівництва району з чорнобильцямиЦієї середи, 14 грудня, в приміщенні управління соціального захисту населення райдержадміністрації відбулася зустріч керівництва району з героями-чорнобильцями з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Голова райдержадміністрації Сергій Завалій, вітаючи присутніх, зауважив, що вже склалася традиція регулярного спілкування керівництва району з чорнобильцями. Він наголосив, що Україна впродовж своєї історії пережила чимало чорних сторінок, але Чорнобильська катастрофа особлива. Вона сколихнула увесь світ, зламала долі мільйонів людей, змусивши одних назавжди покинути рідні домівки, інших – стати на захист життя співгромадян від ядерної стихії, а всіх переосмислити ставлення до так званого мирного атому.
-З точки зору молодої людини ті події бачаться інакше, ніж тими, хто брав безпосередню участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, – зазначив С.Завалій. - Тому важливо, щоб ви спілкувалися з молоддю, яка дуже мало про це знає, розповідали про виконання обов’язку перед суспільством.
Очільник району побажав присутнім здоров’я і благополуччя.

в Храмі Вознесіння ГосподньогоГолова районної ради Тамара Сакара нагадала, що українцям притаманне відчуття взаємодопомоги, тож вони відповідально і героїчно стали на захист рідної землі від лиха, на яке ніхто не очікував. Причому, Кіровоградщина дала найбільшу кількість ліквідаторів з-поміж усіх інших областей України та інших регіонів Радянського Союзу. Напевне, керівництво вирішило, ос-кільки наша область розташована в регіоні значних покладів урану, який тут видобувають і переробляють, тож ми не такі чутливі до радіації, як інші.
Т.Сакара побажала чорнобильцям всього найкращого, а головне – здоров’я і благополуччя.
С.Завалій і Т.Сакара вручили нагороди П.Капітонову, М.Ковтуну, С.Москаленку, В.Тайдакову, які отримали Почесні грамоти районної ради і рай-держадміністрації.
Начальник управління соціального захисту населення райдержад-міністрації В.Сибіра розповіла про роботу щодо підтримки чорнобильців, забезпечення їхніх прав і пільг.
Після вільного спілкування за чашкою кави чи чаю учасники заходу побували в Храмі Вознесіння Господнього, де протоієрей Дмитро Городецький та ієрей Михайло Царук провели заупокійну літію за загиблими і померлими учасниками ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

Керівництво району заупокійна літія

На знімках: моменти зустрічі керівництва району з чорнобильцями та заупокійної літії в Храмі Вознесіння Господнього.