пояснення про стан дорожнього господарства в районі дає І.ДементьєвСергій Кузьменко з робочим візитом відвідав Петрівський район

У вівторок, 22 листопада 2016 року, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко відвідав Петрівський район із робочим візитом. Разом з ке-рівником області в районі побували його заступник Андрій Коломійцев, директор Кіровоградського облавтодору Андрій Руднік та начальник служби автомобільних доріг Кіровоградської області Вадим Коюденко.
Передусім, метою візиту стало підведення підсумків проведеної роботи за рік у різних сферах, отже очільник області побував на об’єктах житлово-комунального господарства, освіти, культури і охорони здоров’я. Зустрічали і супроводжували Сергія Кузьменка голова районної державної адміністрації Сергій Завалій і голова районної ради Тамара Сакара.

Ми пам”ятаємоШановні жителі району!

У своїй багатовіковій історії Україна пережила чимало драм і трагедій. Однією з найбільших був Голодомор.
Цей день – спомин про трагічну сторінку в історії нашого народу. День, який завжди викликатиме в наших душах скорботу та страждання за великими людськими жертвами і покаліченими долями.
Відзначаючи День пам’яті жертв голодоморів, ми не лише висловлюємо скорботу за загиблими, а й постаємо нацією цивілізованою і гуманною. Український народ пережив це страхіття. Пережив і вижив, здобув державну незалежність і впевнено утверджує себе у світовій спільноті.
Цінуймо вагомість громадянського миру, досягнутого за роки незалежності.
Вшануємо пам’ять мільйонів співвітчизників і зробимо все від нас залежне, аби не забути уроків минулого.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

свічка«...бо дорослі ще сюди-туди, а малі сипалися, як яблучка з дерева»
(зі спогадів очевидців трагедії)

Ще порівняно не так давно був час, коли навіть згадка про нечуваний в історії людства голодомор на Україні в 1932-1933 роках оголошувалася злісним наклепом на радянську дійсність. Та сьогодні ми вже знаємо: голодомор був наперед спланований, штучно створений. Це був геноцид. Вбивали цілий народ, який ніколи нікого не гнобив, зроду - віку займався хліборобством, мав лагідну душу, найзадушевнішу в світі пісню. Це був найстрашніший злочин Сталіна і його найближчих опричників, сотень тисяч їхніх яничарів на місцях. Безпосередньою реквізицією зерна та інших продуктів займалися спеціальні уповноважені, комітети незаможників, «буксирні» бригади та інші «активісти». Під виглядом боротьби з куркульством вони довели селян до відчаю. Реквізиторські групи нишпорили по селах і забирали останні жмені зерна. Люди або вмирали з голоду, або накладали на себе руки. Траплялися непоодинокі факти людоїдства. За короткий час Україна вкрилася суцільними могилами. Ця страхітлива за своїми намірами й масштабами акція більшовизму – вікова трагедія укра-їнської нації. Про неї повинен знати весь світ, нинішні і прийдешні покоління.

про проведення конкурсу на заміщення вакантних
посад в Головному управлінні Національної поліції в Кіровоградській області

Національна поліція України запрошує на безстрокову службу на посади слідчих районних відділів та відділень поліції:
Прийом анкет буде проводитись з 21 листопада до 5 грудня 2016 року.
Основні вимоги до кандидатів:
- громадянство України;
- наявність вищою юридичної освіти;
- знання Законів України «Про Національну поліцію», «Про запобігання корупції», кримінального процесуального законодавства;
- вільне володіння українською мовою.
Ми пропонуємо:
- зарплату 10 000 гривень та соціальне забезпечення згідно діючого законодавства;
- професійну підготовку за міжнародними стандартами;
- перспективу кар’єрного росту.
За довідковою інформацією звертатись за адресою: м. Кропивницький, вул. В. Чміленка, 41 або до територіальних відділів, відділень поліції.
Детальну інформацію про умови проведення конкурсу можна отримати за телефоном «гарячої лінії» 0 800 50 02 02 або на сайті ГУНП в Кіровоградській області за адресою:
https://kg.npu.gov.ua

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації надає відповіді на найбільш актуальні питання щодо вимушених переселенців із зони АТО, а саме:
- Чи має право переміщена особа звернутися за призначенням адресної допомоги відповідно до постанови КМУ №505, якщо з дати останньої виплати минуло більше ніж півроку?
- Адресна грошова допомога внутрішньо переміщеним особам призначається з дати звернення за її призначенням (крім випадків, коли виплата була припинена відповідно до пункту 7 Порядку 505). Обмежень щодо до терміну звернення за такою допомогою на наступний період не встановлено.
- Чи можливе призначення (поновлення) допомоги на підставі електронної справи без акту обстеження з подальшою перевіркою заявника 1 раз на 6 місяців, за умови, що заява надана до 14.06.2016? Чи призначення соціальних допомоги можливе тільки після обстеження сім’ї та складання акту про фактичне проживання заявника та дітей і тільки за рішенням комісії?
- Порядком відновлення (поновлення) соцвиплат, затвердженим постановою №365, визначено, що рішення про призначення (відновлення) соціальної виплати приймає комісія за результатами розгляду подання з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

члени комісії під час перевірки шкільної їдальніДитинство - це основа розвитку кожного наступного покоління, фундамент подальшого життя нації.
На жаль, у сучасному українському суспіль-стві вже стало традиційним відкладати «на колись» вирішення найглобальніших соціальних проблем. Ми занадто легковажно ставимось до стану нашої екології, медицини, харчування та здорового способу життя і не змінюємо щоденних руйнівних процесів цих чинників, свідомо погіршуючи своє життя та здоров’я. Але його необхідно плекати із самого початку та систематично привчати себе зберігати отриманий при народженні потенціал.
Мабуть, якщо зануритись у проблему глибше, ні для кого не стане секретом, що проблеми з харчуванням школярів в Україні мають місце. Причини різні: недостатність державних механізмів регулювання, відсутність задо-вільного грошового забезпечення, людський фактор. Окрім того, українська законотворчість поставила ще одну перепону на шляху до налагодженої системи харчування дітей - тендерні процедури. Оскільки основним чинником, які визначають переможців тендерів, а, значить, і постачальників продуктів, є ціна, то й продукти використовуються відповідної якості. На жаль, усі ці процеси, а вірніше, їх недосконалість, відображаються на здоров’ї та життєвому тонусі наших школярів. 
Поки дитина перебуває вдома, батьки самі стежать за тим, що вона з’їла і скільки. Але коли малюк йде в перший клас, дуже складно простежити, коли і чим він там пообідав.


відбувся тематичний західПодії 2013-2014 років назавжди змінили свідомість кожного українця і стали початком створення відмінно нової, демократичної держави. Знаковим для нас є саме 21 листопада - день, коли усі небайдужі до долі України люди вийшли на Майдан Незалежності на знак протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Спонтанний народний протест розвинувся в справжню національну революцію, яка, у кінцевому рахунку, зосередилася в столиці. Вона справедливо стала Революцією Гідності і Свободи. Від тих подій минуло три роки.
З нагоди Дня Гідності та Свободи, у приміщенні Петрівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів-гімназія» відбувся тематичний захід, який пройшов за участю голови районної державної адміністрації Сергія Завалія, заступника голови районної державної адміністрації Тетяни Панети, учнівської молоді.

Добігає кінця останній місяць осені, і це означає, що кожному з нас потрібно подумати про своє здоров’я, вірніше сказати, про його збереження. Адже не за горами зима. А морозні дні, при недотриманні низки правил перебування на відкритому повітрі, можуть завдати не тільки непоправної шкоди, а, в деяких випадках, і призвести до біди.
Особливо потрібно остерігатися холоду працівникам, робочий день яких проходить на вулиці. Вони під час роботи стикаються одразу з декількома небезпечними факторами. Це і низька температура, і слизька поверхня. Тому метою кожного інженера з охорони праці є необхідність ще раз донести до працівників і до їх керівників правила безпеки перебування на відкритому повітрі взимку.
Якщо говорити про обмороження і замерзання, то вони можливі навіть при плюсовій температурі навколишнього повітря. Обмороженню сприяють різкі, часті коливання температури, висока вологість повітря, вітер, а також вологі, тісні одяг та взуття, що викликає збіль-шення тепловіддачі організму і порушення нормального кровообігу. Обмороженню сприяють також нерухоме положення, втома, голод, крововтрата та поранення.
Попереджають обмороження наступним чином: потрібно не допускати намокання ніг, одяг і взуття повинні бути цілими, сухими, час від часу необхідно активно рухатися (ходити, бігати), вживати гарячий чай і їжу.

Охорона життя та здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливіше соціальне значення, здоров’я працюючих є національним багатством держави, оскільки впливає на працездатність людини, а відтак на її добробут і подальший розвиток технічного процесу. Питання створення безпечних умов праці, про-філактики виробничого травматизму та профзахворювань були, є і повинні залишатися першочерговими та актуальними на будь-якому підприємстві. Підвищена увага до проблем безпеки праці пояснюється тим, що, незважаючи на заходи, які вживаються роботодавцями, рівень виробничого травматизму, в цілому, залишається високим.
За дев’ять місяців 2016 року до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Долинському районі надійшло 3 повідомлення про нещасний випадок на виробництві (Філія «Куцівський елеватор» ТОВ «АТ Каргілл», Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Кучеренко Плюс», Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Долинка»). Територіально вони розподілилися наступним чином: на підприємствах Долинського району 2 нещасних випадки, з яких 1 - зі смертельним наслідком, у Новгородківському районі 1 нещасний випадок, у Петрівському районі нещасні випадки за дев’ять місяців 2016 року не реєструвалися. Дані нещасні випадки розслідувані, визнані пов’язаними з виробництвом, про що складено акти за формою Н-1.