пояснення про стан дорожнього господарства в районі дає І.ДементьєвСергій Кузьменко з робочим візитом відвідав Петрівський район

У вівторок, 22 листопада 2016 року, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко відвідав Петрівський район із робочим візитом. Разом з ке-рівником області в районі побували його заступник Андрій Коломійцев, директор Кіровоградського облавтодору Андрій Руднік та начальник служби автомобільних доріг Кіровоградської області Вадим Коюденко.
Передусім, метою візиту стало підведення підсумків проведеної роботи за рік у різних сферах, отже очільник області побував на об’єктах житлово-комунального господарства, освіти, культури і охорони здоров’я. Зустрічали і супроводжували Сергія Кузьменка голова районної державної адміністрації Сергій Завалій і голова районної ради Тамара Сакара.

Візит розпочався з огляду результатів ремонту ділянок дороги Т-12-15 у межах районного центру. Тут протягом ІІ півріччя 2016 року працівниками ДП «Кіровоградський облавтодор» здійснено ямковий ремонт (890 кв.м.) та капітальний ремонт ( 9410 кв.м.) дороги від в’їзду в селище Петрове з боку м.Олександрії та у напрямку с.Луганки. На її спорудження було витрачено 1 тисячу тонн крупнозернистого асфальтобетону та 1,5 тисячі тонн спеціальної вирівнювальної суміші. Використано 20,0 тис. грн. (місцевий бюджет) на виготовлення проектно-кошторисної документації, оплачено 1156,684 тис.грн. (державний бюджет) 30% на придбання матеріалів. На даний час роботи по ремонту завершуються.
біля вуличних спортивних тренажерів– Напередодні грудня ми можемо впевнено говорити, що на Кіровоградщині будівельні роботи фактично підійшли до завершення. Не є винятком і Петрівський район. За рахунок коштів фонду соціально-економічного розвитку територій, а це більше 4 мільйонів гривень, а також за кошти місцевих бюджетів проведено реконструкцію доріг на території району, зокрема, у селищі Петровому. Ремонт проведений якісно та за нормальних погодних умов, отже ця дорога слугуватиме людям довгий час, – відзначив очільник області. Далі Сергій Кузьменко оглянув наступний об’єкт - міст через Інгулець, крім того, висловив бажання пройтися оновленим парком відпочинку, хоча в програмі перебування в Петровому він і не значився. Особливо сподобався йому майданчик з вуличними тренажерами. Сергій Анатолійович зауважив, що турбота про фізичне здоров’я і розвиток дітей та молоді – дуже важлива справа.
Біля районного Будинку культури очільника області зустріла начальник відділу культури та туризму райдержадмі-ністрації Наталія Подкопаєва, яка розповіла про вже виконані роботи по заміні віконних прорізів  та перекриття даху на будівлі РБК, ремонт районного музею історії. Вона не забула сказати і про те, що вперше за часи існування незалежної України з допомогою керівництва району було придбано комплект чудових сценічних костюмів та взуття для хорового та інших колективів.
Прибувши до Петрівського НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія», голова облдержадміністрації, разом із керівництвом району, поклали живі квіти до меморіальних дощок на честь учасників антитерористичної операції Олексія Лисенка та Євгена Рєзнікова, які колись навчалися у цій школі.
Н.Подкопаєва: «Районний музей, як новий»Їх привітала та запросила здійснити екскурсію навчальним закладом його директор Алла Вєтрова. Гості оглянули нові вікна та теплосистему – об’єкти, які протягом 2015-2016 років були реалізовані за рахунок коштів Українського Фонду Соціальних Інвестицій, коштів державного, районного, місцевого бюджетів. Вони побували в кількох класах, де саме проходили уроки, поспілкувалися з учнями. Сергій Кузьменко цікавився рівнем знань учнів, виявлених під час ЗНО, кількістю випускників, які вступили до вищих навчальних закладів, побажав юним петрівчанам успіхів у навчанні, як в школі, так і у вищих навчальних закладах, в тому числі – зарубіжних, адже для цього нині є всі можливості. Одна з кращих учениць, член районного дитячого парламенту Надія Корнієнко висловила вдячність керівництву області і району за те, що в навчальних закладах створені гарні умови для здобуття глибоких знань, пообіцяла, що діти, здобувши відповідну освіту, стануть будівничими нової України. Вона також вручила очільнику області сувенір-оберіг, зроблений руками дітей, побажала йому успіхів в роботі на благо України.
Потрапили гості також на районний масовий захід, який саме проходив в актовій залі – конкурс ерудитів «12 балів», побажали його учасникам вдалих змагань і перемоги.
Останнім об’єктом в програмі візиту була Петрівська ЦРЛ, де гостей зустріли головний лікар лікувального закладу Микола Яновський та головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Геннадій Кім.
вшанування пам”яті загиблих героївМикола Яновський розповів про виконані ремонтні та інші роботи, а їх за останній час зроблено немало: реконструкція  каналізаційної системи поліклінічного відділення (кошти сільських, селищних рад), капітальний ремонт в рентгенологічному кабінеті та ремонт цокольного приміщення головного корпусу Петрівської ЦРЛ за кошти районного бюджету. Здійснено також реконструкцію водопровідної системи головного корпусу Петрівської ЦРЛ, замінено газові опалювальні котли, відремонтовано перев’язувальний та хірургічний кабінети поліклінічного відділення. Виділяються кошти і на медичне обладнання та технічні засоби (тільки в 2016 році – 700 тис.грн).
За кошти Фонду регіонального розвитку здійснено капітальний ремонт (заміну віконних блоків, вхідної групи) інфекційного та головного корпусів Петрівської ЦРЛ, всього на суму 2 млн.176 тис. грн.
Також проведено реконструкцію даху інфекційного корпусу Петрівської ЦРЛ за рахунок коштів бюджету розвитку в сумі 220,0 тис. грн
Микола Яновський  запропонував оглянути рентген-кабінет,  який після капітального ремонту повністю відповідає усім санітарно-гігієнічним вимогам.
Сергій Кузьменко зауважив, що задоволений тим, що в районі багато зроблено задля розвитку його інфраструктури, відзначив високу якість ремонтних робіт на всіх оглянутих об’єктах.
Завершився візит очільника області нарадою в районній державній адміністрації, під час якої було підведено підсумки робочої поїздки.

Анатолій Рябоконь.

Н.Корнієнко подарувала гостеві символічний «мішечок з грошима» та висловила  подяку за створені гарні умови для навчання в рентгенкабінеті Петрівської ЦРЛ

На знімках: пояснення про стан дорожнього господарства в районі дає І.Дементьєв;  біля вуличних спортивних тренажерів;  Н.Подкопаєва: «Районний музей, як новий»; вшанування пам”яті загиблих героїв; Н.Корнієнко подарувала гостеві символічний «мішечок з грошима» та висловила  подяку за створені гарні умови для навчання; в рентгенкабінеті Петрівської ЦРЛ.