відбувся тематичний західПодії 2013-2014 років назавжди змінили свідомість кожного українця і стали початком створення відмінно нової, демократичної держави. Знаковим для нас є саме 21 листопада - день, коли усі небайдужі до долі України люди вийшли на Майдан Незалежності на знак протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Спонтанний народний протест розвинувся в справжню національну революцію, яка, у кінцевому рахунку, зосередилася в столиці. Вона справедливо стала Революцією Гідності і Свободи. Від тих подій минуло три роки.
З нагоди Дня Гідності та Свободи, у приміщенні Петрівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів-гімназія» відбувся тематичний захід, який пройшов за участю голови районної державної адміністрації Сергія Завалія, заступника голови районної державної адміністрації Тетяни Панети, учнівської молоді.

Директор центральної районної бібліотеки Тетяна Мартиненко, яка розпочала захід, нагадала присутнім у залі сторінки з української історії. Вона розповіла про Віктора Чміленка, героя-земляка, фермера з Бобринеччини, який брав участь в Революції Гідності та загинув від рук снайпера. До річниці його загибелі про нього було знято документальний фільм – хроніку спогадів від людей, які його знали і любили. Учасники заходу на короткий час ніби перенеслися в ті буремні дні, коли мільйони українців стояли на вулиці, в морозі й холоді, на барикадах, у вогні та крові, заради нового майбутнього.
«Революція гідності» не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а і показала важливість національної ідеї. Нині саме за неї триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас. Ми зобов’язані пам’ятати кожен день ці ідеї та принципи, які сповідували і продовжуємо сповідувати в ім’я наших Героїв та майбутнього, за яке вони поклали своє життя», - підсумувала Тетяна Мартиненко на закінчення заходу.
Учасники тематичного заходу вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та Героїв, які загинули на Сході України, віддавши своє життя за наше гідне майбутнє.
Цього дня в загальноосвітніх навчальних закладах району та закладах культури пройшли уроки Гідності, зустрічі з учасниками подій Євромайдану та уроки пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв, які загинули під час антитерористичної операції.