університетський хор з артистами «95 кварталу» (Олексій - в центрі знімка)Це все – про нього

Цього разу напрочуд важко було  розпочати роботу над матеріалом, присвяченим нашому загиблому герою Олексію Лисенку, якому 26 жовтня мало б виповнитися 24 роки. Бо де ж знайти такі слова, які б передали розпач матері, які б повною мірою розповіли про його коротке, але таке яскраве життя?! Чомусь тільки після того, як людини не стало, до нас приходить розуміння – кого ми втратили. 

Я, на жаль, не був близько знайомим з Олексієм, тож, щоб краще зрозуміти, якою він був людиною, поспілкувався з його мамою Тамарою Олексіївною та кількома найближчими друзями.
-Він був бажаною дитиною і дуже хорошою, такою, про яку можна тільки мріяти – тихенькою, спокійною, не завдавав жодних клопотів, – розповідає мама. Серед сусідських дітей були, здебільшого, дівчатка, тож і він, бувало, одягав платтячко і грав роль маленької красуні. Та насправді був справжнім маленьким джентльменом – акуратним, охайним, підтягнутим, любив, щоб одяг був гарно ви-прасуваний. Якось ми їздили на море відпочивати, де, як відомо, більшість і дорослих, і дітей носять шорти, прості легкі футболки. Та він такого «легковажного» одягу не визнавав, а лише брюки, акуратну сорочку.
Змалечку привчався до роботи по дому і господарству, вмів абсолютно все будувати і ремонтувати. Рано усвідомив відчуття несправедливості. Якось поскаржився, що однокласнику вчителі ставлять вищі оцінки, ніж заслуговує: «Я ж вивчив урок краще, але мені чомусь поставили нижчу оцінку! Чому? Бо його батьки багаті?». Я йому пояснила, що далеко не все в житті вирішують гроші, тож навчатися треба не для оцінок, а для себе, щоб мати знання. Після цього він заспокоївся і, дійсно, навчався старанно, хоча відмінником і не був. Після початкових класів успішність дещо знизилася, та потім, десь класу з восьмого, знову почав поступово підтягуватися, зрозумівши, що для подальшого навчання, аби домогтися успіху в житті, потрібні кращі оцінки, а головне – знання.

Голова райдержадміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара побували на об’єктіЯк відомо, у сфері житлово-комунального господарства проблем вистачає. Житловий фонд зношений, постійно виникають проблеми з протіканням дахів, перебоями водопостачання тощо. Так більше 40 років тому останній раз ремонтували покрівлю на будинку № 23 по вул. Святковій у Петровому.
Для влади району важливо, в яких умовах проживають петрівчани. Так з районного бюджету було виділено 135 тисяч гривень на ремонт покрівлі цього будинку і заміну водопроводу, протяжністю 300 м по вул.Парковій у Петровому. Цього тижня працівники КП «Комбінат комунальних підприємств» вже розпочали роботи на даху будинка 23. Як повідомив керівник підприємства Володимир Колісник, для того, щоб виконати всі роботи, залучатимуться і власні кошти підприємтва та спонсорів, адже роботи багато, на даху доведеться замінювати не тільки шифер, а й частину дерев’яних конструкцій, а також перевірити і, там, де потрібно, здійснити ремонт димо-вентиляційних каналів.
Голова райдержадміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара побували на об’єкті і ознайомилися з ходом робіт, які Володимир Андрійович пообіцяв завершити в стислі терміни. 

Анатолій Рябоконь.

ремонт покрівлі

нагородиПриємно відзначити, що спортсмени району продовжують гідно відстоювати честь району на обласному рівні, своїм прикладом залучаючи сільське населення до здорового способу життя та занять фізичною культурою і спортом.

 Петрівчани – бронзові призери обласної спартакіади

Команда району 15 жовтня 2016 року взяла участь в обласній спартакіаді «Сільські ігри – 2016», яка проходила в смт. Олександрівка Кіровоградської області, і показала гарні результати.
Змагання проводилися з армспорту (чоловіки у ваговій категорії до 90 кг та 90+ кг, та жінки у ваговій категорії до 90 кг) перетягування каната, легкоатлетичного кросу, волейболу. Паралельно також проходили змагання «Мама, тато, я – спортивна сім’я”. Продемонструвавши гарну фізичну підготовку, представники Петрівщини зайняли гідні місця в турнірній таблиці з кожного виду.
Так чемпіонами області стали наші представники з армрестлінгу Сергій Кицела та Наталія Оксюта (у ваговій категорії до 90 кг - на нижньому фото - в центрі).
Також один з найкращих результатів в області показали волейболісти, виборовши 2-ге місце.
Загалом наші земляки посіли третє місце у рейтинговій таблиці серед інших дев’яти команд районів області. Так тримати!

Заробітна плата, її розмір, є одним із основоположних показників успіху реалізації програми економічного і соціального розвитку району.
Саме тому, поряд із питаннями організації фінансово - господарського сектору економіки, заробітна плата трудівників району є в полі першочергової уваги органів державного управління та місцевого самоврядування.
Одним із свідчень цього є те, що в районі на сьогодні відсутня заборгованість із виплати заробітної плати. Зусилля керівників підприємств, організацій, установ значною мірою спрямовані на пошуки можливостей для збільшення розміру серед-ньомісячної заробітної плати найманих працівників.
Розмір середньомісячної заробітної плати штатного працівника (розрахунково), станом на 01 вересня 2016 року, склав 3361 грн., що на 29,7 більше відповідного періоду минулого року (2591 грн.) та становить 68% від показника в цілому по Україні, за відповідний період (4944 грн.).
В галузі сільського господарства розмір середньомісячної заробітної плати в районі за період січня – серпня складає 3404 грн., що становить 140 відсотків відповідного періоду минулого року (2425 грн.).

учасники змаганьСвята Заступнице! Пречиста Діво!
Ти оповий нас Покровом білим,
І під опіку візьми Вкраїну,
Не дай їй впасти знов на коліна.
Народ наш просить захисту в Тебе,
Бо Ти - Цариця Землі і Неба,
Прийми нас ще раз під свій Покров,
Вкотре благаєм Тебе ми знов.
Ти захисти нам Матір-Вкраїну,
Не дай зробити з неї руїну,
З колін підвестись нам поможи,
Вкраїну вільну нам збережи.

Владислав Ільченко виконує норматив з складання автомата КалашніиковаНапередодні великого християнського свята - Покрови Пресвятої Богородиці, на базі Петрівського НВО відбувся районний конкурс «Козацькому роду нема переводу», організатором якого виступив Центр дитячої та юнацької творчості. Присвятили цей конкурс Дню Захисника України. Це свято не тільки християнське, а й національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Козаки вірили в силу Пресвятої Богородиці і щиро й урочисто відзначали свято Покрови, тож впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та відзначається як день українського козацтва.
На знак світлої пам’яті про тих, хто загинув у боротьбі за становлення нашої незалежної держави, присутні в залі вшанували їх хвилиною мовчання.
Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. Саме молодь має втілити в життя нові ідеї та ідеали справжнього патріота.

Турнірне становище знову ускладнилося

Розчарування… Мабуть, важко підібрати інше, більш точне слово, яке охарактеризувало б настрій уболівальників «Інгульця» після суботньої виїзної зустрічі улюбленої команди в Горішні Плавні (донедавна Комсомольськ), де суперниками наших футболістів були гравці одного зі старожилів Першої ліги – місцевого «Гірника-Спорт». Для нас гра з  сусідами - як географічними, так і по місцю в турнірній таблиці -  була особливо важливою, адже, в разі перемоги, давала можливість полишити, нарешті, таку неприємну і незатишну «зону вильоту», водночас  майже впритул наблизившись до групи команд, що перебувають в середині таблиці, а, разом з тим, дозволила б вже з більш на-дійних турнірних позицій підійти до закінчення осінньої частини чемпіонату. Втім, очевидно, надзвичайну важливість  цієї зустрічі для себе усвідомлювали й господарі, адже  для них цей поєдинок відбувався, як мовиться, в боротьбі за шість очок, оскільки давав можливість випередити свого прямого конкурента в боротьбі за право залишитися в Першій лізі, відсунувши нас, таким чином, вже аж на передостанню сходинку. І слід визнати, на жаль для нас, - «гірники» зі своїм завданням впоралися значно краще, аніж «інгульчани». Хоча, якщо судити з перебігу гри, важко сказати, що господарі виглядали силь-нішими. Вже з самого початку ігровою і територіальною ініціативою заволоділи гравці нашої команди, впевнено контролюючи м’яч в середині поля і готуючи «плацдарм» для атаки воріт суперника. Хоча вже зараз, аналізуючи результат поєдинку, в якому ми поступилися господарям з рахунком 1:3, спадає на думку, що горішнеплавненці (так, здається, слід називати тепер представників цього гірничого міста) свідомо віддали ініціативу суперникові, побудувавши гру на засадах щільної оборони зі стрімкими контратакуючими випадами. Таким чином підопічні Ігоря Жабченка (нинішнього головного тренера «Гірника-Спорт») звели до мінімуму перевагу наших гравців в індивідуальній майстерності. Натомість головним козирем господарів стали їх зіграність і тактичний розрахунок, адже саме тактика гри на контратаках і зумовила такий сумний для нас результат. Особливо потужним напрямком атак господарів виявився лівий фланг, саме з якого і виникало більшість загроз лінії оборони «Інгульця».

Рятувальники ДСНС нагадують основні правила та вимоги:
- Повітронагрівальні й опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них залишався вільний доступ для огляду й очищення.
- Печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій, що відповідають вимогам будівельних норм.
- Підлога з горючих матеріалів повинна захищатися під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7 * 0,5 м , що розташовується своїм довгим боком уздовж печі.
Температура зовнішньої поверхні електронагрівальних приладів у найбільш нагрітому місці в нормальному режимі роботи не повинна перевищувати 850С.
Для опалення невеликих приміщень, у тому числі підприємств торгівлі (кіоски, ларьки), пересувних побутових приміщень для будівельників можуть застосовуватись масляні радіатори та нагрівальні електропанелі типу РБЕ - 1, ЕК - 2, із закритими нагрівальними елементами.
У випадку виникнення пожежі телефонуйте 101.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Пізня осінь. Ранок, але сонце ще не зійшло. Сидимо з Ігорем Ярмолою на тирлі у восьмому десятку і чекаємо, коли летітимуть качки. Аж раптом над землею зі сторони Кривого Рогу з’являються три зірки. Вони були досить яскраві, розміщені горизонтально, на однаковій відстані одна від одної. Зависнувши непорушно, вони через декілька хвилин погасли. «Що це таке?» - запитали ми один одного. А потім Ігор каже: «Давай про цей випадок нікому не будемо розказувати, бо хлопці скажуть, що це вже від перепою у нас дах поїхав».

Афоризми

* Якщо людина створена Вищим Розумом, то чому серед нас так багато дурнів?
* Покажіть мені праведника і я покажу вам Бога.
*Майже кожен знає свої вади, але не кожен хоче з ними боротися.
*Впевненість у тому, що ви багато знаєте, свідчить про вашу обмеженість.
* Жадібність – найдавніша хвороба людства.
*Смерть – як вихід з безвиході.
*Щоб не стати джерелом зла – навчіться пробачати образи.
*Чим більше ви довіряєте людині, тим більше втрачаєте свою незалежність.

Григорій Василів